Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

1,10$ 6-max TT z BB

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
207 Wyświetlenia
stawowylukasz
PokerStrategist

Poker Stars, $1 Buy-in (15/30 blinds) No Limit Hold'em Tournament, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

UTG: 3,120 (104 bb)
MP: 2,935 (97.8 bb)
CO: 2,780 (92.7 bb)
BTN: 3,588 (119.6 bb)
SB: 2,307 (76.9 bb)
Hero (BB): 3,270 (109 bb)

Preflop: Hero is BB with T T
UTG raises to 90, MP folds, CO calls 90, 2 folds, Hero calls 60

Flop: (285) T 2 4 (3 players)
Hero checks, UTG checks, CO checks

Turn: (285) A (3 players)
Hero checks, UTG bets 156, CO folds, Hero calls 156

River: (597) 5 (2 players)
Hero checks, UTG bets 328, Hero raises to 656, UTG raises to 2,874 and is all-in, Hero calls 2,218

Results:

Spoiler

6,345 pot
Final Board: T 2 4 A 5
UTG showed 3 3 and won 6,345 (3,225 net)
Hero showed T T and lost (-3,120 net)

Statsy przeciwników UTG VP24/PFR24/3bet0/H21 / gracz z CO VP42/PFR16/3bet14/H19. Zagrałem sprawdzenie zmyślą o secie , nie grałem 3 bet bo wyglądało byto za mocno . Na F przeczekałem z intencją sprawdzenia , na T grałem to samo co na F . Na R gracz zagrywa bet za 2/3puli zagrałem rejs . ręncz przeciwnika : AK/AQs/AT/KT/QQ/JJ/set:44/55 .Nie brałem pod uwagę możliwość A3s/ 33 /A4. Dlatego sprawdziłem All in .

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
maaryoush
Oldschool Grinder

Ja tu leaduję flopa. Za jakieś 150. Masz bardzo dobrą rękę i bardzo niską pulę, więc wydaje mi się, że trzeba zacząć wrzucać żetony skoro nie zrobiłeś tego przed flopem. Sprawdzi Cię masa rąk. Wątpię żeby ktoś Cię tu obstawiał na top seta. Mogą Cię sprawdzić overkarty - jakieś AK, AQ, KQ, KJ, overpary oczywiście, dziewiątki i ósemki też mogą się nie dać tak latwo wywalić, fd musowo albo callnie albo nawet Cię przebije. Jeśli dostaję call na flopie to mocno betuję tego asa, albo check raisuje. Bo jeśli koleś ma AK, czy AQ to on jest cały szczęśliwy że go dostał i zapłaci. Dodatkowo masz tu już dwa fd + sd, przed którymi musisz się bronić i od których chcesz value, a ostatnie czego chcesz to rozdawać darmowe lub pół darmowe karty.

Odpowiedz
Cytat
Chester20o
Elite Grinder

nie wykożystałeś 3 okazji do podbicia: pre, flop turn.

ja zaczynam od 3betu pre. callowanie jest marnowaniem value twojej ręki w momencie gdy grasz z nia set mining OOP w turku za 1$ do takiej akcji.

Takze 360/f vs utg poniewaz spodziewam sie ze wzuci Ci tylko top range TT+ AQ+ max
i 360/c vs CO (chyba ze zobaczysz mini4bet co zawsze oznacza KK+) bo spodziewam sie szerszego range 77+, AT+ jesli zdecyduje sie na ship.

Flop:

jeśli już flatnąłeś pre to teraz masz dwie opcje:

c/r żebby wyciągnąć valu od overpar, drawów, badz donk/shove co będzie wyglądać na draw/parkę a co bardziej agresywni przeciwnicy będą Cie blefować z overkartami

wolę c/r bo w ten sposób wciągasz więcej żetonów do puli + przejmujesz inicjatywe jeśli dostaniesz call na flopie

c/c jest bez sensu bo masz nutsy, jesteś oop w 3way pocie i chcesz zaczac wyciagać value, zamiast dawać przeciwnikom tanio dobierać do drawów (których w tym spocie nie ma zbyt wiele) i tracić value względem ich overpar z którymi mogli by Ci zapłacić już teraz.

Turn:

jeśli już nie betowałeś flopa to na turnie przyjmuje linie c/r w tym przypadku, a na kazdym nizszym T gram bet/broke

c/r podoba mi sie bardziej poniewaz wyciagamy wiecej value od jego TP. A trafia w range UTG więc spodzieam sie betu z jego strony i robiac c/r i bet na R wyciagam wiecej value od jego TP niz bet/bet na R. spodziewam sie ze bedzie grał call do mojego beta na turnie i call do c/r a tym drugim wyciagamy wiecej value

River:

jeśli już dotarłeś do rivera i nie wrzuciłeś jakimś cudem wszystkich żetonów to ja gram c/r/broke. Twoja ręka jest mocno underrepowana, a w turku za 1$ znajdziesz wieku graczy overplayujacych w tym momencie 2pary/nizsze sety.

Jeśli miał 3x/ AA to cooler

Odpowiedz
Cytat