Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

#1 88

13 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
3,340 Wyświetlenia

Full Tilt No-Limit Hold'em Tournament, 4,000/8,000 Blinds 1,000 Ante (7 handed) - Full Tilt Converter Tool from http://poker-tools.flopturnriver.com/Hand-Converter.php

Hero (MP2) (t123,770)
CO (t26,832)
Button (t10,720)
SB (t146,092)
BB (t139,742)
UTG (t99,749)
MP1 (t152,525)

Hero's M: 6.51

Preflop: Hero is MP2 with 8, 8
UTG raises to t16,000, 1 fold, Hero calls t16,000, 4 folds

Flop: (t51,000) 7, Q, 6 (2 players)
UTG bets t16,000, Hero calls t16,000

Turn: (t83,000) 10 (2 players)
UTG bets t66,749 (All-In), ???

Mysle ze reka zagrana juz zle od preflopa defaul jest to shove pre zgadza sie?

3bet range (44) 55+ (Ats)+ (ATo x combo ) AJ+ (Q9s-QTs x combo) QJs+
pewnie ten range nie bd tutaj optymalny na jakiegos randoma ale utg powinien tutaj grac tu okolice z 29%

Flat z K9o KJ , QT-QJ, 22-33 87-JTs J8s - QTs Q8s,K6s-KTs A2s-A9s +/-

Fold na turnie chyba slaby spodziewam sie tu cbeta na turnie 40-60% czasu tylko ze on potrzebuje zaledwie okolo 30% equity ~ przy minimalnym fe 20% wiec na dobra sprawe mogl by grac tutaj na turnie 100% albo okolice 70% tak czy siak wychodzi mi tutaj call turn :O czy tak powinniem byl zagrać ?

Bottom 3b range?
bottom calling range?
max ev + linia po flopie i dlaczego?

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
wikput

Moim zdaniem. Nie mam calling rangu w spotach na 12BB. To jest push or fold.

Jesli to nie ICM to: Gośc ze statsów wynika, ze nie za bardzo uwzględnia opena od pozycji, wiec zakładam że nie uwzglednia go też od stacka. Na nomalnego przeciwnika restealuje tu dośc ciasno (biorąc też pod uwagę układ stacków za mna) ale nia niego pcham 66+, ATs+, AJo+, KQs

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ja mam 15bb :)

Odpowiedz
Cytat
wikput

On ma 12 bb i o tyle efektywnie zagracie - patrz na stacki efektywne

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Gram na eff 15 bo mam za soba stacki eff 17

Odpowiedz
Cytat
wikput

Nie chce mi się bawić w przepychanki o definicje, mam na myśli tutaj efektywny stack wzgledem openraisera.
Nawet jak mam w tym spocie 50BB to tego nie calluje.
Gdy open raiser ma 15 BB tez tego nie calluje.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

spoko ty to jestes jednak pro ;p ja zagralem jak fish ale powiedz mi to na 50bb ef to 3betujesz te 88 czyli z mergowanym rangem czy foldujesz ev+ flata? a moze flat nie jest ev + :f_biggrin:

Ja chce sie dowiedziec jakie sa tu optymalne zasiegi i nie optymalny na tego grajka i jaka linia po flopie i czy moge flatowac tu jeszcze cos na 15bb czy jednak moje fe potem > i dlaczego.

Odpowiedz
Cytat
wikput

Spoko jest starać się komuś coś pomóc, doradzić i wymienić merytoryczne poglądy a w zamian dostać jakieś sarkastyczne wynurzenia w ryj. Powodzenia na stołach.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Przepraszam nie chcialem :f_biggrin:
Powodzonka

Odpowiedz
Cytat
ZuberO

On jest tutaj na 12bb po 100 rekach tak naprawde trudno polegac na statystykach.
W mojej opini call jest zupelnie bez sensu bo wiadomo ze on post flop bedzie betowal do tej pory zawsze ladowal 2 beczki,
ciekawi mnie jeszcze jakbys zagral w przypadku flopa np. 429 i na turnie Q lub J wtedy calujesz druga beczke czy tez zrzucasz?
Przypisal bym mu mniej wiecej taki range:
MP2 43.70% 43.04% 0.66% 88
MP3 56.30% 55.63% 0.66% 77+, A9s+, KQs, QJs, AJo+
Jednak wydaje mi sie ze on moze tu otowrzyc czasem cos wiecej typu jakies siuted conectory jak widac po statsach gracz ten niezbyt zwraca uwage na jakiej jest pozycji wiec moze otwierac szerzej z utg.

Ja osobiscie gralbym tutaj push pre izolujac tego gracza lub fold zaleznie od tego czy za nami siedza gracze tight czy ktos bardzo loose ktory bardzo czesto bedzie sie dokladal do takiego spota .
Oczywiscie nie jestem pro wiec pisze tego posta w nadzieji na luzna dyskusje i mozliwosc poznania innych opcji postrzegania tej sytuacji.
Pozdrawiam:)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Shove to super std tutaj na randoma , w zasadzie jedyna opcja by to bylo callem to jak by utg foldowal dosc sporo do 3betow wiecej niz populacja to pewnie stop and go i raise flop bylo by bardziej dochodowe niz 3bet bo 100% cbeta to jest sporo ;p

Moze jeszcze gdyby udalo sie tutaj jakies luźne akcje dostac za nami to spoko to by pewnie by mialo to jakis sens ale nie wiem a na tego gracza nie folduje tutaj i dosc odwaznie bym tutaj gral raczej bo mysle on tu gra sporo wiecej niz to co podajecie.

generalnie o zadnym foldowaniu tutaj nie ma mowy nigdy bez info.

Odpowiedz
Cytat
ZuberO

wiec mniej wiecej sie zgadzmy;p zobaczymy co sadza o tym oceniajacy rece:)

Odpowiedz
Cytat
Knockout88

W std nie mam tutaj calling rangu, mysle ze spoko zalozeniem bedzie ze UTG otwiera 66+,A8s+,A9o+,KTs+,KJo+,QJs a calluje 66+,ATs+,AJo+,KQs, nie ma co bardziej rozszerzać rangow. Wtedy mamy shove z 66+, ATs, AJo, KQs.
Co do alternatywnych lini to jezeli gosc duzo otwiera i duzo sie zrzuca to mozemy zagrac call z monsterami QQ+.

Odpowiedz
Cytat