Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

$1.35 NL Hold'em [Turbo, Knockout], $4K Gtd 99

6 Posty
5 Użytkownicy
1 Reakcje
1,691 Wyświetlenia
M4Masterkey
PokerStrategist

Rozdanko : https://jivaro.com/profile/maszryjakon/posts/57163372db7083f40aee6c9a/

Wydaje mi się, że to poprawny fold, nie mam prawie żadnych informacji o graczach a po takiej akcji para 99 nie wydaje mi sie odpowiednia ani do zagrania call ani do wsuwki.

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
djalbert182
Oldschool Grinder

Rozumiem ból, ale po raise, call i jeszcze jednym raise 99 to słabe karty. To samo mogło się zdarzyć z 22, ale w zasadzie z taka parką i tyloma rywalami, to jedynie set cię ratuje, a to zdarza się zbyt rzadko by było tu opłacalne.

Odpowiedz
Cytat
pokerfish23
PokerStrategist

Tak jest to poprawny fold , robiac CC mozesz dostac kolejne przebicie i grasz flipa albo 80% przypadków grasz vs Wyzsza para .

Odpowiedz
Cytat
Filipo91
PokerStrategist

Witam ,

Dobry fold po przebiciu jednego gracza do 250 a drugi zagrywa za 450 . Jak nie miałes info to dobry fold . Jakbys miał info to moze byłaby informacja że gracz czesto 2betuje a na kolejne przebicie tylko dopłaca to wtedy z 99 mozna by callnac liczyć na 9 na flopie . i potem jesli nie ma jej to check/fold .

Odpowiedz
Cytat
leeloo80
PokerStrategist

Ja tam lubię sobie to czasami pocallować i właśnie w takich momentach. Trudno przebije możesz jeszcze spasować. Nawet z reguły grając fit/fold to jak wejdzie to odrobisz ze sporą nawiązką ewentualne właśnie straty związane z takim callowaniem. Swoją drogą wygodnie Ci się gra w turbo na tak niskich statach. Nie lepsze tak ponad 20%?

Odpowiedz
Cytat
M4Masterkey Autor wątku
M4Masterkey
PokerStrategist

Lubie mieć duże fold equity :f_cool:
A tak na serio to akurat to jakiś wyjątek, podsumowując wszystkie turki wychodzi mniej więcej 22/14/50 a gap taki duży bo na mikro już tak chyba jest.

Odpowiedz
Cytat