Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

0.55$ non turbo AKo deep 100/200

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
176 Wyświetlenia
avallach
PokerStrategist

http://www.boomplayer.com/poker-hands/Boom/4443659_C7496A8618

sredni stack na ta chwile: 5k
ta reka nie dawała mi spokoju, zdecydowałem sie grac fold, bo po pierwsze mam drugiego gracza który ma az 22k i to, ze nie izoluje wyglada mi strasznie mocno. po drugie siedze na 50bb wiec moge spokojnie czekac na lepsze spoty.

drugie pytanie:
czy gdyby ten drugi(22k) nie dołożył to powinienem grac call? push? a moze fold?
ja najbardziej lubie push(bedac big stackiem) bedac shortem pushuje.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
allinntopsad
PokerStrategist

do takiego przebicia za 12 BB na 100/200 byłbym skłonny odpuścić spota w 1 i 2 przypadku koleś dosłownie krzyczy co ma na łapie i że chce się stackować albo jest psychopatą :D

swoją drogą dosyć często widzę takie zagrania ręce z przedziału 99-JJ bo większość słabych graczy ma problem postflop z rozegraniem tych rąk na high boardach i pre maskują siłę swojej ręki aby ostrym c-betem zgarnąć pulę

Odpowiedz
Cytat
Wombat
Elite Grinder

Siema

W tym spocie nigdy nie powinieneś grać call.

ja tutaj tego nie folduje. Jest jakieś prawdopodobieństwo, że będziecie na AI w 2, nie w 3, co dodaje dead money do puli, dodatkowo jeśli ich range to AQ+99+ to masz też easy stackowanie z nimi. W tego typu turku nie byłbym fanem ufania graczom, mogą na prawde zaskoczyć.

"ja najbardziej lubie push(bedac big stackiem) bedac shortem pushuje. " ???

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
avallach Autor wątku
avallach
PokerStrategist

dzieki:)
chodziło oczywiscie, ze wole fold jako big stack, bo uwazam, ze moge trafic bardziej profitowe sytuacje.

Odpowiedz
Cytat