Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

TT 2.5$ 180os

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
154 Wyświetlenia
mouse91
Oldschool Grinder

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $250(BB) Replayer
SB ($8,358)
BB ($7,153)
UTG ($8,266)
UTG+1 ($8,285)
UTG+2 ($196)
MP1 ($4,854)
Hero ($4,623)
CO ($19,636)
BTN ($3,708)

Dealt to Hero T♣ T♥

fold, fold, fold, fold, Hero raises to $575, fold, fold, fold, BB calls $325

FLOP ($1,500) 8♣ 7♠ K♣

BB checks, Hero bets $750, BB calls $750

TURN ($3,000) 8♣ 7♠ K♣ 9♠

BB checks, Hero checks

RIVER ($3,000) 8♣ 7♠ K♣ 9♠ 8♠

BB bets $2,000, Hero folds

BB wins $3,000

reg 16/13 AF 3.0

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi

nie wiem jakie sa blindy 250?
ja jzu nie otwieram 3x na tym poziomie, minraise jest znacznie lepszy imo.
Jesli to dobry reg to moze bezczelnie floatowac na mokrym boardzie szczegolnie jesli wie ze cbetujesz prawie 100% flopow na turnei niewiele juz mozna zrobic bo kazdy bet juz jest commitujacy, w cashu bym walil druga ulice tutaj poddanie puli moze jest slabe ale zostaje nam jeszcze stack do gry, board jest tak mokry ze nie ma co szalec

Odpowiedz
Cytat
tmfinger
Elite Grinder

kacozr, zerknąłeś chyba omyłkowo na flop, mouse otworzył lekko ponad 2BB, czyli wszystko ok.
Jesli chodzi o rekę, to wszystko wydaje mi się w porządku. Preflop ok, flop mozna cbetować odrobinę wyżej ze względu na strukturę boardu ale z drugiej strony pula jest naprawdę solidna, a Ty masz pozycję. Na turnie board koordynuje się jeszcze mocniej ale z drugiej strony żaden ogarniający przeciwnik nie sprawdzałby z gut shotem albo gołym OESD takim jak np 65 (skąd z taką reką by się tam wziął). Niemniej jednak mamy do czynienia z ogarniającym regiem, wiec gość albo trapuje AA albo lubi pasywnie rozgrywać ręce, które powinien reraisować (AK) lub foldować (KQ) preflop. Mało ogarniających przeciwników gra w ten sposób z innymi rekami nia KK+. Zatem jeśli jest to ralne, to check behind na turnie jest jak najbardziej ok, a na river z kolei nadal musimy ten scenariusz traktować poważnie, a jeśli nie, to board tak się skoordynował, że ze słąbym przeciwnikiem również bylibyśmy zbyt często z tyłu. Zatem dobry fold

Odpowiedz
Cytat