Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

STT 10 0.20$ os T8o

14 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
288 Wyświetlenia
YlenKatse
PokerStrategist

iPoker - $0.20+$0.04|<> NL - Holdem - 4 players
Hand converted by PokerTracker 4

BB: 4,835 (VPIP: 34.78, PFR: 14.29, 3Bet Preflop: 5.56, Hands: 118)
Hero (CO): 1,220
BTN: 2,695 (VPIP: 25.51, PFR: 1.96, 3Bet Preflop: 3.16, Hands: 1,070)
SB: 6,250 (VPIP: 32.98, PFR: 2.17, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 102)

SB posts SB 300, BB posts BB 600

Pre Flop: (pot: 900) Hero has 8♣ T♠

Hero raises to 1,220 and is all-in, fold, fold, BB calls 620

Flop: (2,740, 2 players) K♠ 6♣ 8♥
Turn%s: (2,740, 2 players) 5♠
River%s: (2,740, 2 players) A♣
Zawsze mam problem z zakresem jaki powinienem push w sytuacji gdzie zaraz wejdzie na mnie BB.

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi
BadszYm
PokerStrategist

BB nie może już tego zrzucić, a dlaczego się tak stalo, że sie tak wyblindowales? może za mało agresywnie grasz w późniejszej fazie turnieju? Staraj sie nie doprowadzać Do sytuacji takiej że masz 2 BB. Trzeba mieć tyle BB aby mieć fold equity. Ja staram się zawsze mieć przynajmniej, i to w najgorszym wypadku, te 4BB.

a co do ręki z jaką grasz w tej sytuacji to nie ma znaczenia bo musisz ją zagrać, oczywiście jak dla mnie.

Odpowiedz
Cytat
MarioAK
PokerStrategist

Sytuacja jest na tyle beznadziejna że nie ma znaczenia co zrobisz czy zagrasz z nią all ina czy pozwolisz wejść na siebie big blindowi. Ja osobiście wolałbym to pierwsze bez względu na to co pokauje Wiz. Zagraj jednak za 1200 zostawiając sobie 20 żetonów. czasami dwóch graczy za Tobą może wejśći all in i będziesz mógł się wycofać z rozdania i bocznymi drzwiami wejść do kasy;)

Odpowiedz
Cytat
BadszYm
PokerStrategist

Napisane przez MarioAK
Zagraj jednak za 1200 zostawiając sobie 20 żetonów. czasami dwóch graczy za Tobą może wejśći all in i będziesz mógł się wycofać z rozdania i bocznymi drzwiami wejść do kasy;)

hehe i taki tok rozumowania mi się podoba...

:nh

Odpowiedz
Cytat
YlenKatse Autor wątku
YlenKatse
PokerStrategist

Napisane przez BadszYm
BB nie może już tego zrzucić, a dlaczego się tak stalo, że sie tak wyblindowales? może za mało agresywnie grasz w późniejszej fazie turnieju? Staraj sie nie doprowadzać Do sytuacji takiej że masz 2 BB. Trzeba mieć tyle BB aby mieć fold equity. Ja staram się zawsze mieć przynajmniej, i to w najgorszym wypadku, te 4BB.

a co do ręki z jaką grasz w tej sytuacji to nie ma znaczenia bo musisz ją zagrać, oczywiście jak dla mnie.

Starac sie staram ale... staty po ok 400-500 tur mam 12/11 a to i tak już naciągam range. Czasem mam tak ze przez 2-3 tur nie mam żadnej grywalnej reki. Wiec niestety często tak mam ze jestem krótki

Odpowiedz
Cytat
YlenKatse Autor wątku
YlenKatse
PokerStrategist

Napisane przez MarioAK
Sytuacja jest na tyle beznadziejna że nie ma znaczenia co zrobisz czy zagrasz z nią all ina czy pozwolisz wejść na siebie big blindowi. Ja osobiście wolałbym to pierwsze bez względu na to co pokauje Wiz. Zagraj jednak za 1200 zostawiając sobie 20 żetonów. czasami dwóch graczy za Tobą może wejśći all in i będziesz mógł się wycofać z rozdania i bocznymi drzwiami wejść do kasy;)

Ciekawe:)
THX

Odpowiedz
Cytat
BadszYm
PokerStrategist

Napisane przez YlenKatse

Napisane przez BadszYm

Starac sie staram ale... staty po ok 400-500 tur mam 12/11 a to i tak już naciągam range. Czasem mam tak ze przez 2-3 tur nie mam żadnej grywalnej reki. Wiec niestety często tak mam ze jestem krótki

jak dla mnie to trochę za tight, wiadomo, że pierwsze poziomy gramy bardzo tight, ale już później musimy grać bardziej agresywnie można powiedzieć, że grasz dość losse i chyba większe staty powinny być. przynajmniej ja mam większe. a po tych 500 turkach jaki masz ROI?? Wiem że mała próbka ale tak orientacyjnie chciałbym wiedzieć??

Odpowiedz
Cytat
YlenKatse Autor wątku
YlenKatse
PokerStrategist

Napisane przez BadszYm

Napisane przez YlenKatse

Napisane przez BadszYm

jak dla mnie to trochę za tight, wiadomo, że pierwsze poziomy gramy bardzo tight, ale już później musimy grać bardziej agresywnie można powiedzieć, że grasz dość losse i chyba większe staty powinny być. przynajmniej ja mam większe. a po tych 500 turkach jaki masz ROI?? Wiem że mała próbka ale tak orientacyjnie chciałbym wiedzieć??

Pogubiłem sie:)
gram za tight nastepnei piszesz ze losse?
czy to literówka i miało być grasz-grać?
ROi mam żenujący 1cyfrowy wliczam w to ostatnie 40 tur z których na płatnych byłem może 5 razy:(
Do blindów powiedzmy 100/50 gram jak beton. Staty w granicach 2/2-9/8 a czasem 0. Dopiero od wyw fazy z racji w większości przypadków małego stacka gram wiecej(P/F). Jednak to wydaje mi sie normalne.

Odpowiedz
Cytat
MarioAK
PokerStrategist

Nie widzę nic złego w grze tight do blindów 50/100 czyli fazy push or fold. To tak na prawdę w tej fazie turnieju rozstrzyga się to czy znajdziemy się wkasie czy nie. Oczywiście w głównej mierze zależy to od poprawności podejmowanych przez nas decyzji.

Odpowiedz
Cytat
BadszYm
PokerStrategist

Źle mnie zrozumiałeś, chodzi mi o to, że na pierwszych poziomach właśnie masz grać jak beton, ale już później, gdy masz około 13-15 BB musisz grasz coraz bardziej agresywnie i często grasz steala i re-steala. polega to często na tym aby dobrze czytać przciwników i wywnioskować czy gra nam steala czy gra value beta i odpowiednio się zachować.

ja mam zawsze 2 główne zadania na każdą sesję:

1. grać jak beton przez 15 minut każdego turnieju do poziomów 50/100.
2. nie dać się wyblindować, czyli agresja w późniejszej fazie.

na razie zdaje to egzamin ale jeszcze długa droga do przebycia.

ps. grasz=grać przepraszam:D

Odpowiedz
Cytat
YlenKatse Autor wątku
YlenKatse
PokerStrategist

Napisane przez MarioAK
Nie widzę nic złego w grze tight do blindów 50/100 czyli fazy push or fold. To tak na prawdę w tej fazie turnieju rozstrzyga się to czy znajdziemy się wkasie czy nie. Oczywiście w głównej mierze zależy to od poprawności podejmowanych przez nas decyzji.

I od farta, niestety.
Mario może znasz jakieś treningi na zwiększenie szczęścia albo poprawniej politycznie :przychylności wariancji?? :)
Zakładam, że jesli są to zapewne i tak od Diamentu :)

Odpowiedz
Cytat
YlenKatse Autor wątku
YlenKatse
PokerStrategist

Napisane przez BadszYm
Źle mnie zrozumiałeś, chodzi mi o to, że na pierwszych poziomach właśnie masz grać jak beton, ale już później, gdy masz około 13-15 BB musisz grasz coraz bardziej agresywnie i często grasz steala i re-steala. polega to często na tym aby dobrze czytać przciwników i wywnioskować czy gra nam steala czy gra value beta i odpowiednio się zachować.

ja mam zawsze 2 główne zadania na każdą sesję:

1. grać jak beton przez 15 minut każdego turnieju do poziomów 50/100.
2. nie dać się wyblindować, czyli agresja w późniejszej fazie.

na razie zdaje to egzamin ale jeszcze długa droga do przebycia.

ps. grasz=grać przepraszam:D

Jestem tego świadomy!żelbeton wzmacniany zbrojeniem :)
Moj cel to nie niszczyć więcej myszek przy bad beat. Efekt taki że korzystać muszę z Touchpad :)
POZDR

Odpowiedz
Cytat
BadszYm
PokerStrategist

przeczytaj Poker MIndset...
to pomaga naprawdę.
a co do bad bitów, nic z tym nie możesz zrobić, matematyka jest nieubłagana, ale jest jeden pozytyw, jeżeli będziesz grał dobrze to w długim okresie czasu będziesz do przodu, jeżeli to zaakceptujesz, to sukces murowany. Naucz się cieszyć z podejmowania dobrych decyzji.

Kiedyś też się tak wkurzałem, przeklinałem i "złorzeczyłem" na fishów... Ale tak naprawdę to, że się wkurzysz nie wróci ci żetonów, więc po co tracić na to energię??
zrozumienie i zaakceptowanie realiów pokera odróżni Cię od zwykłego hazardzisty.

i nie ma czegoś takiego jak zwiększenie szczęścia, lub przychylność wariancji, to tylko matematyczne zdarzenie i tyle...Ważne są tylko dobre decyzje i tyle...

i jeszcze jedno, podejmujesz decyzję że grasz AA pre flop, dostajesz call z 72s i jak myślisz masz 100% szans na wygraną?? Oczywiście wiesz, że tak nie jest. masz 83,30%, więc prawie 17 razy na 100 przegrasz... możliwe jest to że zdarzy się to kilka razy pod rząd. i co wtedy? kolejna myszka do kosza.?? takie realia, bez akceptacji nici z wyników.

Odpowiedz
Cytat
MarioAK
PokerStrategist

Napisane przez YlenKatse

Napisane przez MarioAK

I od farta, niestety.
Mario może znasz jakieś treningi na zwiększenie szczęścia albo poprawniej politycznie :przychylności wariancji?? :)
Zakładam, że jesli są to zapewne i tak od Diamentu :)

Niestety ne znam :fuckyeah

Odpowiedz
Cytat