Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

STT 10 0.20$ os T7s

9 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
268 Wyświetlenia
YlenKatse
PokerStrategist

iPoker - $0.20+$0.04|<> NL - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 4

Hero (BB): 1,515
UTG: 5,335 (VPIP: 16.27, PFR: 9.14, 3Bet Preflop: 2.17, Hands: 216)
CO: 1,885 (VPIP: 28.00, PFR: 14.93, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 75)
BTN: 2,685 (VPIP: 18.57, PFR: 4.35, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 73)
SB: 3,580 (VPIP: 29.85, PFR: 6.15, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 73)

SB posts SB 300, Hero posts BB 600

Pre Flop: (pot: 900) Hero has T♦ 7♦

fold, CO raises to 1,885 and is all-in, fold, fold, Hero calls 915

Flop: (3,330, 2 players) 8♦ 8♥ T♥
Turn%s: (3,330, 2 players) 3♠
River%s: (3,330, 2 players) 5♣
Czy poprawnie zagrałem?
Wg mnei chyba za luźno
Co obstawiałem 77+ A6+

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
BadszYm
PokerStrategist

ja mam następujące pytanie, jak to się stało że dałeś się aż tak wyblindować?? była zmiana blindów, czy coś prezgrałeś??

Odpowiedz
Cytat
MarioAK
PokerStrategist

CO obstawiałbym tutaj na ~28% rąk przy jego stacku a wtedy masz call z: 22+,A2+,K4+,K2s+,Q4+,Q2s+,J5+,J2s+,T6+,T2s+,95+,92s+,85+,82s+,75+,72s+,64+,62s+,54,52s+,42s+. Wynika to z faktu że jesteś na BB i zainwestowałeś już w rozdanie sporo żetonów. Foldując zostawiasz sobie ~1.5BB i znikome szanse na wejście do kasy. Lepiej teraz zaryzykować i liczyć na dwie żywe karty niż później czekać na cud. Poza tym podowjając się w tym rozdaniu automatycznie wskakujesz na drugie miejsce.

Odpowiedz
Cytat
YlenKatse Autor wątku
YlenKatse
PokerStrategist

Napisane przez BadszYm
ja mam następujące pytanie, jak to się stało że dałeś się aż tak wyblindować?? była zmiana blindów, czy coś prezgrałeś??

Tzn?

Odpowiedz
Cytat
BadszYm
PokerStrategist

chodzi mi o to, że przed wejściem na BB miałeś 3.5 BB, co po przejściu blindów stawia Cię w dość ciężkiej sytuacji, dlatego uważam, że zagranie z UTG z jakąkolwiek ręką jest lepszym rozwiązaniem niż liczenie na to że trafisz super rękę na BB...
co uważacie o takim podejściu.??

Odpowiedz
Cytat
YlenKatse Autor wątku
YlenKatse
PokerStrategist

Napisane przez BadszYm
chodzi mi o to, że przed wejściem na BB miałeś 3.5 BB, co po przejściu blindów stawia Cię w dość ciężkiej sytuacji, dlatego uważam, że zagranie z UTG z jakąkolwiek ręką jest lepszym rozwiązaniem niż liczenie na to że trafisz super rękę na BB...

Napisze tak, w teorii może nie grałbym any2 ale jakieś 70% range(uwzględniając ich statystyki) wiec poniekąd sie z Tobą zgadzam. Jednak z doświadczenia w ostatnich tygodniach widzę, że profitowe rozgrywanie tak luźnego range kończy sie dla mnie... nie za dobrze :) Wiec gram jak mur i nic nie kombinuje.
Trzeba przeczekać downswing...

Odpowiedz
Cytat
BadszYm
PokerStrategist

nie wiem czy czytałeś "poker mindset", ale jeśli nie to polecam przeczytać i wtedy zmienisz nastawienie do "downswingów", które: "z czysto teoretycznego punktu widzenia nie istnieją w ogóle. Jest to po prostu nazwa dla zaobserwowanego wzoru pojawiającego się wsród losowych zmiennych...." cały rozdział oczywiście opisuje to lepiej.

Odpowiedz
Cytat

^ +1,w necie znajdziesz audiobook bez problemu z tą pozycją,jeśli angielski to problem znajdziesz również przetłumaczoną książkę (choć nie wiem jak z jej wersją w pdf'ie). Gorąco polecam,uświadamia poza wymienionym już iluzorycznym downswingu wiele innych aspektów jak choćby różne formy tiltu i jak się przed nimi bronić,zarządzanie bankrollem od podszewki, jak radzić sobie z bad beatami itp. Bez chłodnej głowy gracz z nawet najlepiej opanowanymi zakresami,teorią gry i czytaniem przeciwnika nie jest w stanie osiągnąć sukcesu w tej grze

Odpowiedz
Cytat
MarioAK
PokerStrategist

Napisane przez BadszYm

Przy ~2.5BB można rzeczywiście byłoby tak zrobić ponieważ wchodząc na BB i tak musimy sprawdzać bardzo szeroko. Ja jednak nie grałbym więcej niż ~70%. Gdyby było ante a na ipoker nie ma wtedy mógłbym grac nawet any2.

Odpowiedz
Cytat