Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Spin 5$ Q2o

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
2,600 Wyświetlenia
Kasica553

PokerStars - $4.65+$0.35|10/20 NL (3 max) - Holdem - 2 players
Hand converted by PokerTracker 4

BB: 434 (VPIP: 66.67, PFR: 44.44, 3Bet Preflop: 33.33, Hands: 9)
Hero (SB): 1,066

Hero posts SB 10, BB posts BB 20

Pre Flop: (pot: 30) Hero has Q♠ 2♥

Hero calls 10, BB checks

Flop: (40, 2 players) 7♠ 6♠ 5♠
BB bets 20, Hero raises to 50, BB raises to 414 and is all-in, Hero calls 364

Turn: (868, 2 players) 6♣

River: (868, 2 players) 7♣

Spoiler

BB shows 8♠ K♦ (Two Pair, Sevens and Sixes)
(Pre 63%, Flop 63%, Turn 75%)
Hero shows Q♠ 2♥ (Two Pair, Sevens and Sixes)
(Pre 37%, Flop 37%, Turn 25%)
BB wins 868

tutaj chyba troszke przesadzilem z tym callem szcegolnie ze troche "deep" bylismy a pot maly. niby mam FD + slaby gutshot + 1 over, co sadzicie?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
kamil13151

Hej.

Wklep do equilaba na jaki range się stackujesz. Uzasadnij dlaczego raise flop a nie call flop.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
MarioAK

Pre wolałbym tutaj otwierać niż dokładać z Qx. As played na flopie gram tylko call. Masz tylko fd i to nienajwyższy. Później niestety folduję.

Odpowiedz
Cytat
Kasica553 Autor wątku
Kasica553

no tak jak pisalem troche mnie ponioslo ze stackoffem. bardziej podoba mi sie rise na flopie bo SD nie mam a jak spadnie 4pik to tez wiele nie wyciagne. callem nie wyrzucam gorszych rak ktore moga trafic na turnie parke po callu.
co do samego preflop to Q2 to raczej srednia reka i lubie ja limpowac i grac raczej mniejsze pule bo stackowanie TP jak spadnie flop Qxx mi sie nie podoba bo nie mam kickera i albo mamy 50/50 na jakiegos drawa albo jestem mocno z tylu przez kickera.
co sadzicie o takim mysleniu?

Odpowiedz
Cytat
MarioAK

Co do preflopa to dużo zależy od przeciwnika. Jeżeli nie folduje z BB wtedy można tylko dołożyć. Osobiście jednak otwieram większośc tzw face card. Argument że nie chcesz się stackowac na flopie z tp jest słaby ponieważ w hu jest to wystarczająca ręka do tego. Co do flopa jeżeli przeciwnik daje dobrą cenę za następną kartę warto z niej skorzystać zwłaszcza że nie zamierzasz się z nim stackować.

Odpowiedz
Cytat
MrLichu

Pre limp z zamiarem stabowania jak najbardziej ok. Otwieranie dla mnie to Q7o+ Nie rozumiem, gutshota tam żadnego nie widzę. Wolę tutaj grać call. Skoro on leaduje to jest jakoś o stół zahaczony, a na turnie spada masa kart, które mu się nie podobają, a blindów do gry sporo. On tam raczej nie zagra call z parką na takim boardzie, więc może wrzucać top/drugą parkę. wsuwa jakieś Ks4+ czy Js4+ , jakieś parki+str8 Draw typu 96, 85. Więc ogółem nie widzę tutaj łapek na które jesteś z przodu i call to po prostu spazzik.

Odpowiedz
Cytat