Siema,
Przepraszam, że tak późno, jakoś uciekło mi Twoje rozdanie:(
Zakładamy, że nie znamy w ogóle przeciwników prawda?
PF: call jest ok, małe przebicie poszło, ciężko powiedzieć jaki range może mieć przeciwnik takim sizingiem (czy bardziej w stronę nustsów, czy jakieś A9 QT itp.). Więc J9s powinno nieźle grać na ten range.
F: dość mocny cbet, więc już tutaj mógłbym myśleć nad odpuszczeniem spota, raczej nie spodziewam się, że na blankach gość nie będzie poprawiać na turn, a ciężko będzie kontynuować z tą ręką dalej. Sprawdzając dalej bijemy jego AQ AT QT, T9s jeśli by miał tutaj. Ale z jego value range to raczej nic, dlatego rozważam już tutaj fold.
T: Podłapałeś flash drawa, ale to nic nie zmienia siłę naszej ręki, to co nas biło dalej nas bije. Potrzebujemy 25% na call, więc FD + 9 i J (ale to nie sa na bank czyste outy), więc wychodzi na granicy (także fold myślę, że może być sensowny, call na even). Co do pusha, moim zdaniem on TT 99 nie będzie tu betować, to nie ma sensu, AQ AT też może już przeczekać, a możliwe, że częściej mógłby wsuwać na turn maksymalizując folding equity na Ciebie ( tak po prawdzie ma niecały pot bet na turn). Jak chciałbyś wsuwać, to zakładamy, że zawsze już calluje. Więc jego range oceniam na Kx (AK KQ KJ, KT, z jedno combo K9s, AJ i QJ tak z 50%, QT T9s AA KK QQ tak samo jak z AJ (50%) JJ i 88. Dołożę też pare kombinacji AQ, żeby nie wykluczyć tego całkowicie (I ATs też).
MP2 42.16% 41.81% 0.36% Js9s
MP3 57.84% 57.48% 0.36% KK+, JJ, 88, QdQh, QdQs, QdQc, AKs, KTs+, QTs, T9s, AsQs, AhJh, AcJc, QhJh, QcJc, AsTs, Kd9d, AKo, KTo+, QTo, AhQd, AsQd, AsQh, AcQd, AdJh, AdJc, AhJd, AhJc, AsJd, AcJh, QdJh, QdJc, QhJd, QhJc, QsJd, QcJh
Czyli Twój push ma sens, bo potrzebujesz około 30%, żeby być na even, więc to lepsze niż call (i pare % może też dostaniesz fold od air przeciwnika)
Tak to ja widzę w tej sytuacji. Oczywiście może być tak, że ma mniej drawow a więcej made hands, ale i tak push jest ok. a Ty masz jakieś inne przemyślenia na ten temat?
Jeszcze zapomniałem dodać, na turnie QT czy T9 też może wsuwać a nie grać taki sizing, więc też powinienem zmniejszyć ilość combo które tak zagrał. Ale czekam najpierw na inne opinie.