Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

sit&go 18 osob turbo 3,16$+0,34$

6 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
395 Wyświetlenia

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $600(BB) Replayer
SB ($545)
BB ($4,490) 13/11
UTG ($7,120) 14/9
Hero ($4,125) 22/17
CO ($5,210) 14/9
BTN ($5,510) 18/15

Dealt to Hero Q♦ J♦

fold, Hero raises to $4,075 (AI)

Czesc.

push or fold ? sitngo wizard pokazal,ze fold ! . Dlaczego ?
pzdr..

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
MarioAK
PokerStrategist

Witaj. Wiz nigdy nie pokaże Ci poprawnego range dopóki nie ustawisz poprawnego range dla przeciwników. Ponieważ nic o nich nie piszesz obstawiłbym ich na 5.1/5.1/100/5.9%. Zwróć uwagę że SB ma tutaj call any2. 77+,AT+,A9s+ grasz tutaj na pewno. Push z takimi rękami jak KJs, QJs a nawet JTs co prawda będzie tutaj wg Wiza EV- ale w razie sprawdzenia są one trudne do zdominowania. Ja osobiście QJs tutaj pushuje.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Hej .

A moglbys mi wyjasnic jakie statystyki brac pod uwage w szacowaniu range przciwnika ? Chodzi mi o to kiedy Ja pushuje i jaki jest jego range call i odwrotnie...

Pozdr...

Odpowiedz
Cytat
MarioAK
PokerStrategist

Warto również zwracać uwagę na statystykę fold to steal u przeciwników na blindach. Oczywiście najważniejsze są tutaj vpp i pfr po których możesz stwierdzić czy przeciwnik jest loose czy tight.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Czesc

Czyli jak gram allin na zawodnika , ktory ma vpip 25 % to sprawdzi mnie on mniej wiecej z range 25 % ? i to samo tyczy sie pfr kiedy on pushuje ? ...
Pozdr...

Odpowiedz
Cytat
MarioAK
PokerStrategist

Niestety nie jest to takie proste:) Najlepiej postawić się w sytuacji przeciwnika i zastanowić się z czym na jego miejscu byś sprawdził. Polecam do tego zabawy w Wizie.

Odpowiedz
Cytat