Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

HT KO 3$

26 Posty
8 Użytkownicy
25 Reakcje
8,301 Wyświetlenia
tigerek73

Czy tu faktycznie jest zły call?
Wg. ICM2 powinienem callować tylko (3.8%) 88+,AQs+

Jakbym miał 2 stack to owszem , ale czy w tej sytuacji AJs nie będzie profitowe. Czy tutaj zasadne jest analizować z FGS2 lub 3, wtedy jest ok.
PokerStars - 40/80 Ante 8 NL (6 max) - Holdem - 3 players
Hand converted by PokerTracker 4

tigerek73 (SB): 478
Aapeli34 (BB): 511 (VPIP: 29.41, PFR: 6.25, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 18)
amdeo22 (BTN): 2,011 (VPIP: 50.00, PFR: 40.00, 3Bet Preflop: 33.33, Hands: 18)

3 players post ante of 8, tigerek73 posts SB 40, Aapeli34 posts BB 80

Pre Flop: (pot: 144) tigerek73 has A♠ J♠

amdeo22 raises to 2,003 and is all-in, tigerek73 calls 430 and is all-in, fold

Flop: (1,044, 2 players) K♦ 5♣ T♠

Turn: (1,044, 2 players) 7♦

River: (1,044, 2 players) 2♦

Odpowiedz
Cytat
25 odpowiedzi
xDUSZEK

Imo future game ma tutaj kluczowe znaczenie, zwłaszcza przed itm

Odpowiedz
Cytat
tigerek73 Autor wątku
tigerek73

Dobrze by było wiedzieć przy jakim stacku w BB ustawiać wielkość FGS, czy tylko swojego czy najmniejszego stacka.

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

dlaczego ty się tutaj zastanawiasz nad callem ? na 5 BB ? prawidłowo calluje się tutaj z 15 %

Odpowiedz
Cytat
czarnyyy0

Jak dla mnie masz easy calla z 77+,A9s+,ATo+,KJs+

Odpowiedz
Cytat
tigerek73 Autor wątku
tigerek73

Z tego co wiem potrzebujemy minimum 65% EQ vs range przeciwnika. Także 15% jak dla mnie za szeroko. Jakbym miał 1-2 BB więcej od 3 gracza to nawet 70%EQ . Dlatego zadaje pytanie czy to faktycznie tak powinno wyglądać kogoś kto ma doświadczenie w tych grach . CZekam na odpowiedź Kaladasa i jego mało analizę , jak to powinno wyglądać w 3way przy takich stackach.
Druga sprawa mało który gracz , nawet wielu regów tego nie stosuje że powinni w tej sytuacji walić 100% range , nie daje im więcej niż 60%. Znajdują się tylko jednostki które walą tak jak powinni.

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

tendencja playerpoolu a gierka in game w danym turnieju nie ma ze sobą zbyt wiele wpólnego , dlatego jeżeli jesteś w stanie określić zagranie przeciwnika , że nie b3edzie pushować any two to musisz adjustować do niego , jeżeli tak nie jest , to BTN jest nieogarem bo push z any two jest zawsze profitowy poniżej 6 BB

jaki ty tu widzisz problem w tym spocie ??? próbujesz uniknąć nieprofitowych za szerokich sprawdzeń wg ICM bo tobie się wydaje że jego pushing range jest węższy lub odbiegający od standardowego ??? przecież to jest chore ...

ICM to ICM i albo coś się calluje albo nie na bank 100 % jest tutaj poprawne 66+,A7s+,KJs+,A9o+,KQo gdyby pushował nawet 75 %

Odpowiedz
Cytat
tigerek73 Autor wątku
tigerek73

Wg ICM2 FGS1
vs100% range BTN - (3.8%) 88+,AQs+ gdzie AQs ma tylko +0,02$ a żeby zmniejszyć wariancyjność dobrze jest mieć minimum 0,10$
vs75% range BTN - (3.3%) 99+,AQs+ gdzie AQs ma tylko +0,01$
vs 60% range BTN - (3.5%) TT+,AK gdzie AKo ma 0,00$

FGS2 tu bardziej mi się podoba i grając w 3way więcej ten współczynnik stosuje.

vs 100% range BTN - (6.6%) 77+,ATs+,AQo+
vs75% range BTN - (5.9%) 88+,AJs+,AQo+
vs60% range BTN - (5.1%) 99+,AQ+ AJs ma 0,00$

Nawet nie wiem czy jeszcze bym mu nie zawęził , za mało rozdań z nim miałem. Chciałem zobaczyć jak to wygląda wg. KOculatora , ale coś tu Kaladas nie zagląda.
Nie wiem czy wiesz ale tu bierzemy pod uwagę bounty .

Odpowiedz
Cytat
Gobias

Range z KOculatora wrzucil czarny kilka postow wyzej (dla 100% push).

Odpowiedz
Cytat
tigerek73 Autor wątku
tigerek73

Dzięki, czyli w założeniach KOculatora gra się luźniej, tak jest ogólnie , na większość spotów?
Czyli ma inne wyliczenia RiskPremium , takie pytanko na marginesie.

Czy jest jakiś sposób żeby samemu wyliczyć RP?

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

nie no kurwicy można dostać czy ty człowieku nie rozumiesz co się do ciebie pisze ??? masz nasrane w baniaku czy jak ???

RISK PREMIUM ma znikomy , mały nic nieznaczący wpływ od momentu gdy zaczyna się faza Push/Fold

dlatego takie a nie inne zasięgi rozumiesz ??? gdyby przyjąć twoje RP 15 % to musiałbyć callować tylko
99+AKs,AKo co jest chore

zasięg podany przez czarnego 77+,A9s+,KJs+,ATo+,KQo na 100 % pusha całościowo jako zasięg ma 68%
na 75% pusha ponad 66% , a na książkowe 55% czyli to co musiałbys sam tam pushować z BTNa first in
ten zasięg ma CAŁOŚCIOWO 64,80 %

coś jeszcze ci wytłumaczyć ?????????????????

Odpowiedz
Cytat
tigerek73 Autor wątku
tigerek73

Chłopie weź wyluzuj.
Grzecznie się pytam bo ICIMIZER pokazuje co innego, przecież to program do nauki i analizy. To co kurwa kłamie???

Szukam skąd ta różnica i dlaczego?

Jak możesz wylicz jakie jest RP w tym rozdaniu.??

Tu masz koncepcje RP , i poważnie ogromna prośba o wyliczenie na podstawie mojego rozdania jakie mam RP.

Zależność pomiędzy wielkością stacka a risk premium

Wyjątkową cechą charakterystyczną risk premium jest to, że jego wartość jest inna wobec każdego przeciwnika przy stole (o ile nie mają tak samo dużych stacków).

Spójrz na następującą sytuację z fazy bubble, zaczerpniętą z 6-osobowego SNG o strukturze wypłat 65/35:

Gracz 1 - 1800
Gracz2- 4500
Hero - 2700

Ile wynosi twoje risk premium? Tak właściwie, to przeciwko graczowi 2 masz jedno risk premium, a przeciwko graczowi 1 drugie risk premium.
RP Hero vs gracz 1: 3,9%
RP Hero vs gracz 2: 15,9%

Twoje risk premium przeciwko graczowi 1 jest mniejsze niż przeciwko graczowi 2 - dość łatwo to zrozumieć, ponieważ w przypadku wygranej z graczem 1 na 100% osiągniesz miejsce płatne, a w przypadku przegranej ciągle będziesz miał 900 żetonów. Przeciwko graczowi 2 wygrana nie gwarantuje natomiast pewności osiągnięcia miejsc płatnych, a przegrana oznacza odpadnięcie z turnieju.

Jak widzisz, różnica pomiędzy wartością żetonów, które możesz wygrać, a wartością żetonów, które ryzykujesz jest ewidentnie większa w przypadku starcia z graczem 2, aniżeli w przypadku gracza 1.
Na podstawie tego przykładu możemy wyprowadzić zależność pomiędzy wielkościami stacków a risk premium. Wygląda ona następująco:
Przeciwko graczom z większymi stackami (w szczególności większymi od twojego stacka) twoje risk premium jest większe, a przeciwko graczom z mniejszymi stackami (w szczególności mniejszymi od twojego stacka) twoje risk premium jest mniejsze.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73 Autor wątku
tigerek73

Jeszcze jedno podałeś na początku 15% zasięg , to chyba też się pomyliłeś??

Uważam że lepiej porozmawiać niż się obrażać , bo ja może jestem za bardzo dociekliwy , ale próbuje się czegoś dowiedzieć. To że ktoś powie mi to ma być tyle i tyle , ale nie powie dlaczego to troszkę za mało.?

Także tylko spokój nas uratuje. _drink:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73 Autor wątku
tigerek73

Jak by ktoś mi wytłumaczył na podstawie poniżej jak to jest wyliczone było by fajnie , bo nie mogę do tego dojść.

Gracz 1 - 1800
Gracz2- 4500
Hero - 2700

Ile wynosi twoje risk premium? Tak właściwie, to przeciwko graczowi 2 masz jedno risk premium, a przeciwko graczowi 1 drugie risk premium.
RP Hero vs gracz 1: 3,9%
RP Hero vs gracz 2: 15,9%

Odpowiedz
Cytat
tigerek73 Autor wątku
tigerek73

To z innego arta.

Biorąc pod uwagę fakt, że jest to dość standardowy rozkład stacków graczy, powinieneś być w stanie rozpoznać, jakie są wartości risk premium. Przyjrzyj się poniższej tabeli, która pokazuje risk premium pomiędzy każdym z graczy. Należy pamiętać, że risk premium nie zależy tylko od wielkości stacków, struktury wypłat i liczby pozostałych w grze uczestników, ale również od wielkości stacka konkretnego przeciwnika.
Risk premium ↓ przeciw →
BU SB BB
BU (1500 żetonów ) - 8,0% 2,7%
SB (1000 żetonów) 17,7% - 2,9%
BB (500 żetonów) 8,8% 4,9% -

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

no i co wyindukowałeś jakie jest twoje risk premium ???

Odpowiedz
Cytat
ddaniecki

wezwijcie egzorcyste pleaseeeeee:sfishg:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73 Autor wątku
tigerek73

Napisane przez allinntopsad
no i co wyindukowałeś jakie jest twoje risk premium ???

Ja nic. A ty?
Myślałem że po pokazie swojej wiedzy i zbesztania mnie wyliczysz szybciutko jakie jest RP , bo ja jeszcze nie znalazłem odpowiedzi. Ogólnie na forach już wielu pytało i często bez odpowiedzi , nawet tacy gracze jak Kędziorek.

Odpowiedz
Cytat
Kaldas90

Napisane przez tigerek73
Chciałem zobaczyć jak to wygląda wg. KOculatora , ale coś tu Kaladas nie zagląda .

Zaglądam, ale zamiast dyskutować przez 10 godzin o teorii, z czego nic nie wyniknie, wolę zagrać 8 sesji po 1h :f_drink:

Może weź sobie do serca to, że skoro większość ludzi w Twoich wątkach pisze, że to co robisz nie ma sensu to coś w tym jest. Większość rzeczy jakimi się zajmujesz nie ma żadnego sensu w odniesieniu do praktyki i jest to mój ostatni post w Twoich wątkach.

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

wyjaśnię ci w prywatnej wiadomości szerzej ten koncept i nie męcz trener nam tutaj pierdołami :f_drink:

dla świetego spokoju Tigerka

Odpowiedz
Cytat