Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AQo

5 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
2,653 Wyświetlenia
wujekedek

PokerStars - $1.32+$0.18|25/50 Ante 6 NL - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

SB: 1,488 (VPIP: 36.11, PFR: 23.36, 3Bet Preflop: 6.45, Hands: 110)
BB: 2,429 (VPIP: 63.16, PFR: 47.37, 3Bet Preflop: 50.00, Hands: 19)
UTG: 2,674 (VPIP: 10.53, PFR: 5.26, 3Bet Preflop: 14.29, Hands: 19)
MP: 1,948 (VPIP: 5.56, PFR: 5.56, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 19)
Hero (CO): 1,348
BTN: 3,613 (VPIP: 21.05, PFR: 21.05, 3Bet Preflop: 25.00, Hands: 19)

6 players post ante of 6, SB posts SB 25, BB posts BB 50

Pre Flop: (pot: 111) Hero has A♣ Q♠

fold, MP raises to 100, Hero raises to 300, fold, fold, fold, fold

Hero wins 311

Plan był taki ze w przypadku jego shove ja sie poddaję
Spodziewałem sie folda albo shove - tak po połowie szans na oba

inne opcje jakie rozważałem:
3bet shove - wydało mi sie słabym pomysłem - izoluje sie na jego top range, którym mnie pewnie bije

call - najgorszy pomysł chyba? Poza cięzką sytuacją na flopie pewnei zrobił by sie z tego multiway (luźne blindy)

fold - druga dobra opcja? W turnieju bez ante, przeciw tight graczowi - możliwa. Tutaj jednak wydaje mi sie mocno nitowata

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
james32

Siema

3bet tutaj jest opcja, która pewnie jakiś mały zysk przyniesie. Ale... jak dla mnie za duży sizing, 250 zrobi dokładnie to samo, a rzadziej Ci musi to wyjść. Dwa - dlaczego opcja call jest najgorsza? grasz vs ten range, który jeszcze bijesz (AJ KQ ATs może KJs), a to że blindy dołożą, to nie problem bo zawsze to będzie gorszy range niż Twoja ręka. A i jeśli się zrobi multiway, agresor będzie szczery na post flopie. Ja widząc takie staty zawsze gram call. A druga opcja która rozważam, to 3bet ale bardzo mały, max 220, żeby czasem dostać call właśnie od rangu który dominuje, a zyskuje to, że blindy już nie dołożą. Bo pytanie, co wzg Ciebie on Ci wsunie? AK i JJ+? czy TT tez czy AQ tez? bo to też bardzo istotne.

Odpowiedz
Cytat
wujekedek Autor wątku
wujekedek

Hejka James
Jak zwykle dające do myślenia pytania :D

Ja widząc takie staty zawsze gram call.

- ok. Jeśli zawsze, to jaki masz plan na grę na flopie?
Wyobrazam sobie ze on praktycznie zawsze postawi Cbeta na flopie

Obstawiam go na 4bet-shove z AK i pewnie TT+ - i do takiego zagrania sie składam - jesli chciał bym to callować to już chyba lepiej z tą AQ walić allina od razu?

Dzięki za uwagi o sizeingu - przyjuję i zastosuję :)

Odpowiedz
Cytat
james32

To dobrze, że dające do myślenia:D
I źle się wyraziłem, nie zawsze, ale prawie, bo ja wychodzę z założenia, że nie ma w zagraniach nic co można grać zawsze coś stale (zawsze można jakieś ciekawe zagranie zagrać które totalnie odchodzi od standardów). No jeśli on ma około 5,5% openu tutaj (19 rąk więc próbka marna), ja dałbym około 8%. Więc na boardach które będą niskie raz sprawdzę i zobaczę co robi na turn, bo już raczej bez pary nie uderzy drugi raz. Jeśli dostane A na flopie to minimum 2 barelle calluję, tak samo jak wyjdzie Q. boardy z Kx czy Jx często odpuszczam, bo nie mamy info o post flopie gościa więc nie będę stosował tak często floatów. To w teorii jak na AK i TT+, to grając 300 do puli 175 musisz wygrywać 63% przypadków żeby wyjść even z zagrania. Na jego 5,5% które masz to za mało (3,5% to AKs AKo i TT+). Dlatego ja wole grać flata, albo Twój sizing musi być niższy (dlatego sugerowałem max 250, a najlepiej 215-220). All in jako 3bet tym bardziej nie ma sensu, za dużo masz BB i grasz capped range. (No i dostajesz call od tego samego co CI wjeżdża 4betem, a może czasem sprawdzi też AQ).

Odpowiedz
Cytat
wujekedek Autor wątku
wujekedek

wow !
Super! Nie myślałem o tym sizeingu w ten sposób - dobry materiał do analizy niektórych moich rozdań!!

Dzięki :)

Odpowiedz
Cytat