Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

A2 45turbo 1,5$..,

16 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
707 Wyświetlenia

Poker Stars No Limit Hold'em Tournament - t100.00/t200.00 Blinds - 7 players - View hand 2013702
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (UTG): t1210.00 6.05 BBs - VPIP: 12, PFR: 10, 3B: 4, AF: 3.7, Hands: 104577
UTG+1: t2240.00 11.20 BBs - VPIP: 12, PFR: 12, 3B: 7, AF: 1.5, Hands: 126
MP: t2675.00 13.38 BBs - VPIP: 24, PFR: 13, 3B: 11, AF: 3.3, Hands: 45
CO: t1610.00 8.05 BBs - VPIP: 9, PFR: 6, 3B: 0, AF: NaN, Hands: 90
BTN: t1895.00 9.47 BBs - VPIP: 12, PFR: 6, 3B: 0, AF: Infinity, Hands: 34
SB: t2720.00 13.60 BBs - VPIP: 27, PFR: 12, 3B: 0, AF: 3.3, Hands: 51
BB: t5100.00 25.50 BBs - VPIP: 29, PFR: 24, 3B: 8, AF: 0.0, Hands: 34

Pre Flop: (t300) Hero is UTG with 2 :spade: A :spade:
Hero raises to t1185, 1 fold, MP raises to t2650, 4 folds

Flop: (t2670) 2 :club: 5 :diamond: 3 :diamond: (2 players)

Turn: (t2670) Q :heart: (2 players)

River: (t2670) K :spade: (2 players)

Odpowiedz
Cytat
15 odpowiedzi
nawias

mozesz tu wsuwac axs majac 2x wiecej zetonow ;)

Odpowiedz
Cytat

za 12bb wszystkie asy suited na bank nie beda profitowe szczegolnie bez ante a jak przeciwnicy zobacza kilka razy co masz to jzu zupelnie bedzie lipa

Odpowiedz
Cytat
tmfinger

oczywiście zgadzam się z Kaczorem, przy 12BB w preante nie grałby tutaj więcej niż AJs, AQo. Przy 6BB grałbym Axs, A8o+

Odpowiedz
Cytat
nawias

moze dlatego od 2.5 roku nic nie zarobiles na starsach : )

a co do 'zobacza co masz' to na 1.5 czy 3.50 nie ma to najmniejszego znaczenia, bo po pierwsze nikt nie wyciagnie tam wnioskow, a nawet jesli to nie bede potrafili sie adjustowac zeby zarobic cos na callach

a i jeszcze pomijam fakt ze na micro graja same zamurowane szczury i dawanie im equil. calling range to spora przesada, co znaczy ze kazdy axs jest mocniej profitowy za 12bb niz sie wydaje

gl hf, szczurujcie dalej, wiecje kasy dla dobrych graczy <3

Odpowiedz
Cytat
panpankracy

Na 13 bb jak w tym spocie preante a2s to jest fold. Post ante pusz. Easy game.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez nawias
moze dlatego od 2.5 roku nic nie zarobiles na starsach : )

a co do 'zobacza co masz' to na 1.5 czy 3.50 nie ma to najmniejszego znaczenia, bo po pierwsze nikt nie wyciagnie tam wnioskow, a nawet jesli to nie bede potrafili sie adjustowac zeby zarobic cos na callach

a i jeszcze pomijam fakt ze na micro graja same zamurowane szczury i dawanie im equil. calling range to spora przesada, co znaczy ze kazdy axs jest mocniej profitowy za 12bb niz sie wydaje

gl hf, szczurujcie dalej, wiecje kasy dla dobrych graczy <3

a jaki masz nick zebym mogl zobaczyc jaki masz wynik na tych 1,5 usd ktore tez gram:)
Zadna zlosliwosc po prostu ja zawsze robie notatki na luzne pushe i jak Cie zobacze kilka razy w roznych spotach to Cie NA BANK profitowo sprawdze.

Poza tym ja mam inne wyniki, jesli uwazasz ze wygrasz turniej pushujac a2s za -10 zetonow zysku i jeszcze na sile naciagajac ciasny range na callach to ja nie mam pytan
www.pokericmcalculator.com/icmizer/#BcgR
zaszczurowani to oni mzoe sa ale ajo nei wyrzucaja prawie nigdy bez jaj

Asy suited ponizje Ats dla 12bb sa co najwyzej be jak mocno zamieszasz przy zakresach callowania.
No i tu jest 7 osob przy stole przy 9 jeszcze gorzej bedzie

Odpowiedz
Cytat
tmfinger

na "0" wychodzi jakieś 13% 22+,AJ+,A4s-A5s,A9s+,KQ,K9s+,QTs+,JTs (zapomniałeś chyba o tym, że więcej niż jeden gracz może Cię sprawdzić). Skoro gramy w tym spocie na "0" bez żadnego edge, to czemu nie zagramy z edge na poziomie np -20? Przecież wchodzą na nas blindy, moglibyśmy grac 22+,AT+,A2s+,KT+,K7s+,QJ,Q9s+,J9s+,T9s. Ale blindy wchodzą 100/200, więc w następnej ręce oddamy 200 żetonów. Załóżmy zatem edge na poziomie powiedzmy -199 żetonów. Można wtedy walić any2, bo 72o jest 190 żetonów poniżej ev. Oczywiście jeśli chodzi o calling range przeciwników, to trzeba założyć, ze zawsze edą nas sprawdzali stosunkowo tight, a na micro jak napisałeś są same "szczury", nie ma nigdy crazy maniaków itp. Ja uważam (i nie tylko ja), że założenie minimalnego egde na poziomie +50 zetonów w tym spocie jest jak najbardziej ok i stąd proponowany przeze mnie tight range.

Słucham Twoich argumentów

a propos moich zarobków... :facepalm: pls, udowodnij, ze nie jesteś zwykłem trolem i masz jakieś argumenty, a ja nie marnuje czasu dla dzieciaka

Odpowiedz
Cytat
panpankracy

Nie uwazasz, ze w tym spocie a2s i a4s maja marginalnie rozne equity?

Odpowiedz
Cytat
tmfinger

ale ja wrzuciłem tylko przykładowo to co wyjdzie BE przy calling range'ach zaproponowanych przez nawiasa. Czysto z matematycznego punktu widzenia. Ja tutaj gram AJs, AQo, 88 i różnica pomiędzy A2s-A4s jest bez znaczenia

Odpowiedz
Cytat

Zrobilem kiedys filtr z danych i wyszlo m ize pushe z utg sa najbardziej ryzykowne w sensie ze jesli jzu jestesmy sprawdzeni to z reguly przez silna i dominujaca reke.Szansa na odpadniecie turnieju dla utg jest wiec praktycznie najwieksza (i jest to matematycznie oczywiste).Strata 1/12 stacka po przejsciu blindow musi byc zbalansowana ryzykiem utraty calego buyina w przypadku calla przez silniejsza reke a z reguly w przypadku asow suited mamy call od At+ i dominujacych par wiec nasze equity ssie ostro.
Pewnie to kwestia pscyhiki ale ja wole 92 z btn niz a2s z utg na 12 bb.
na mniejszym stacku to jzu inna sprawa bo blindy to procentowo coraz wieksza wartosc naszego stacka
To jest przypadek kiedy cev decyzja ma icm konsekwencje
W sumie biorac pod uwage ze mamy takei samo fold equity z kazda reka a rywal sprawdza nas z mocno okreslonym rangem to ja juz wole w tym spocie jts albo 89s wtedy jestem z reguly troche z tylu ale nie w dominacji

Odpowiedz
Cytat
tmfinger

zgadza się ale przecież można wykorzystać tylko część zmiennych (tych wygodnych), które wchodzą w skład równania pt. "rentownosć ręki" i powiedzieć, że można pushować 16% nie zważajac na pozostałe przesłanki decydujące o poprawnosci zagrania :rolleyes:

Odpowiedz
Cytat
panpankracy

Ja bede sie trzymal tezy ze a2s-a5s maja duze suckout equity. Poza tym w tym konkretnym spocie preante to jest fold, ale z ante uwazam, ze to jest izi szip.

Ale w tym konkretnym spocie tmfinger oczywiscie ma racje i gram tak samo.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez panpankracy
Ja bede sie trzymal tezy ze a2s-a5s maja duze suckout equity. Poza tym w tym konkretnym spocie preante to jest fold, ale z ante uwazam, ze to jest izi szip.

Ale w tym konkretnym spocie tmfinger oczywiscie ma racje i gram tak samo.

No maja kolo 3 procent;)
Wyfiltruj sobie ile chipsow zarabiaja a2s-a5s u mnie sa dobrze w plecy

Odpowiedz
Cytat
panpankracy

Edit.
Zle odczytalem reke, bo hero ma tutaj 6bb i jest na utg a ja jak zwykle myslalem ze hero jest pogrubiony. Czyli mp.

A zatem na 6bb preante utg a2s mozna rownie dobrze puszowac jak i foldowac. Z tego powodu wole pusz. Bo zaraz nas przejada blindy i bedziemy mieli 4,5bb, w miedzycxasie wejdzie ante i bedziemy w kompletnej dupie. ergo: pusz pusz pusz

Odpowiedz
Cytat
tmfinger

hero ma 12BB

Odpowiedz
Cytat