Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[90] Ko 1,5$ Jj

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
253 Wyświetlenia
Szuwarek
PokerStrategist

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $30(BB) Replayer
SB ($1,870)
BB ($1,780)
UTG ($1,665)
UTG+1 ($3,055)
UTG+2 ($8,445)
Hero ($2,795)
MP2 ($1,840)
CO ($835)
BTN ($7,435)

Dealt to Hero J♠ J♥

fold, fold, fold, Hero raises to $90, MP2 raises to $1,840 (AI), fold, fold, fold, BB calls $1,750 (AI), Hero fold??

początek turnieju i żadnych statystyk. Taki over play oceniałem że przynajmniej u jednego jestem z tyłu lub co najwyżej mam flipa. Stwierdziłem że na tym etapie turnieju nie ma sensu się allinować. Słusznie??

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
radonis
PokerStrategist

Gram ten sam turniej dość często i myślę, że postąpiłbym identycznie. Lepiej poczekać na 100%, albo co najmniej lepszą okazje do przejęcia ich żetonów niż zostawiać wszystko w ręce losu i czutki ;) tym bardziej, że każde QKA na stole prawdopodobnie stawia Cię w tyle

Odpowiedz
Cytat
Wombat
Elite Grinder

Na tych stawkach z 2 AI z przodu na unków gram QQ+, walety za słabe, AK też zrzucam. Jeśli miałbyś ready na tych graczy, że są słabi to JJ i AK staje się dobre, w ekstremalnych warunkach (przy maniakach) da się tutaj wsunąć i więcej ;)

Jak będziesz piął się wyżej i wyżej w limitach to potem zauważysz, że to QQ w 3way na takich stackach nie wystarcza, ale to już będą bardzo rzadkie przypadki.

Generalnie jak mam Ci dać radę na teraz to w early jeszcze JJ folduj, w mid i late nie rób tego, a lepszych rąk od JJ PF po prostu nie folduj, na żadnych blindach.

w tej sytuacji gram fold

Odpowiedz
Cytat
tmfinger
Elite Grinder

Oczywiście decyzja ta na pewno nie była błedem. Jesli wiedziałbyś cokolwiek wiecej o przeciwniku i mógł obiektywnie stwierdzić, że w ten sposób nie gra on KK+, a jedynie ręce typu TT-QQ oraz AKo, AQs, to Twoje JJ daje w takim spocie blisko 55% i mozna się zastanowić nad call

Odpowiedz
Cytat