Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[90+] 180 $3,5 + R - ICM suicide ?

36 Posty
10 Użytkownicy
54 Reakcje
5,492 Wyświetlenia
kubakocu
Poker Player

nie wiem, nie znam się .... czy to jest call? :f_ugly:

Poker Stars $3.30+$0.20 No Limit Hold'em Tournament - t8000/t16000 Blinds + t1600 - 3 players - View hand 3011385
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: t12101 M = 0.42
Hero (SB): t121506 M = 4.22
BB: t634893 M = 22.04

Pre Flop: (t28800) Hero is SB with A :club: 7 :club:
BTN calls t10501 all in, Hero calls t8000, BB raises to t633293 all in, Hero calls t103906 all in

Flop: (t255113) A :diamond: 8 :heart: J :diamond: (3 players - 3 are all in)

Turn: (t255113) 5 :diamond: (3 players - 3 are all in)

River: (t255113) K :diamond: (3 players - 3 are all in)

a zapomniałem dodać - 3 left - payouty 1. 30%, 2. 20%, 3. 11,4%

Odpowiedz
Cytat
35 odpowiedzi
greatfit
Legacy Member

easy fold, call gdzieś pewnie JJ albo nawet QQ+

Odpowiedz
Cytat
Kaldas90
Elite Grinder

.

Odpowiedz
Cytat
greatfit
Legacy Member

Przecież pytanie jest czy callować po allinie największego stacka a nie akcja przed tym. Wtedy to na pewno JJ+ Jeszcze raz wrzuć to w icmizera

Odpowiedz
Cytat
ddaniecki
PokerStrategist

Limp z A7s przy m=4,22 mając za sobą bigstacka to sie troche nie trzyma kupy.
Chyba ,że chcesz od niego wyindukować pusha.

Odpowiedz
Cytat
greatfit
Legacy Member

Ten limp to lipa, ale jak już się wpakował w to zagranie, to pyta czy callować allin najwiekszego stacka, z A7s to oczywisty fold. Stawiam ze ICMizer wypluwa w tej sytuacjia JJ+ albo QQ+

Odpowiedz
Cytat
Kaldas90
Elite Grinder

.

Odpowiedz
Cytat
greatfit
Legacy Member

Przecież kolega założył temat z zapytaniem czy to jest call, a Ty robisz analizę zupełnie czego innego. Sama analiza ok.

Edit: Jestem fiszem i zrobiłem analizę. Aczkolwiek wystarczyło moje fiszowe doświadczenie żeby wiedzieć że są to okolice JJ+

Poker Strategy czy dostanę łatkę trenera?

Edit2: Zadowolę się chociaż złotem.

Edit3: Zauważyłem jeszcze że trener w swojej fachowej analizie wstawił do ręki Hero A2o zamiast A7s XDDDDDDDDD

Edit4: Po ile coachingi ? XDDDDD

Odpowiedz
Cytat
kamzak
Oldschool Grinder

Napisane przez greatfit
Przecież kolega założył temat z zapytaniem czy to jest call, a Ty robisz analizę zupełnie czego innego. Sama analiza ok.

A to zrobił coś złego że pokazał mu lepsze rozwiązanie dla tego rozdania? Moim zdaniem push pre jest profitowy no chyba ze masz jakieś ready ze gość w ten sposób trapuje KK+. Wydaje mi się ze nie ma sensu tutaj kombinować z tym limpem. Mamy fajna reke do profitowego pusha a post flop troche ciezko bedzie nam sie grac w 3 osobowej puli.

Odpowiedz
Cytat
ddaniecki
PokerStrategist

As played dla mnie jest to call przy założeniu ,że BB gra shove z zasięgiem 30% +.:f_cool:

Odpowiedz
Cytat
greatfit
Legacy Member

Napisane przez kamzak

Napisane przez greatfit

A to zrobił coś złego że pokazał mu lepsze rozwiązanie dla tego rozdania? Moim zdaniem push pre jest profitowy no chyba ze masz jakieś ready ze gość w ten sposób trapuje KK+. Wydaje mi się ze nie ma sensu tutaj kombinować z tym limpem. Mamy fajna reke do profitowego pusha a post flop troche ciezko bedzie nam sie grac w 3 osobowej puli.

Nie mówię że zrobił coś złego, tylko że nie odniósł się do problemu zakładającego temat. To jakby napisać piękny esej na język polski, tylko nie na temat. Naprawdę tego nie ogarniacie ?

Odpowiedz
Cytat
kamzak
Oldschool Grinder

Napisane przez greatfit

Edit: Jestem fiszem i zrobiłem analizę. Aczkolwiek wystarczyło moje fiszowe doświadczenie żeby wiedzieć że są to okolice JJ+

Poker Strategy czy dostanę łatkę trenera?

Edit2: Zadowolę się chociaż złotem.

Serio myślisz ze on tam tylko 8% pushuje :D ?

Odpowiedz
Cytat
kamzak
Oldschool Grinder

Napisane przez greatfit

Napisane przez kamzak

Napisane przez greatfit

Nie mówię że zrobił coś złego, tylko że nie odniósł się do problemu zakładającego temat. To jakby napisać piękny esej na język polski, tylko nie na temat. Naprawdę tego nie ogarniacie ?

Kompletnie nie ogarniam z czym Ty masz problem. Dał analize dla sytuacji z limpem i jednoczesnie pokazał ze jest duzo mniej skomplikowane oraz bardziej profitowe zagranie ktore osoba zakladajaca temat moze wykorzystac w przyszłosci.

Odpowiedz
Cytat
greatfit
Legacy Member

Nie mam nic na tego typa, więc zostawiam to ICMizerowi. Nawet jak podkręcisz suwnicę to A7s to jest easy fold

Edit: Problem jest w tym że koleżka założył temat czy to jest call a dostał analizę czegoś innego. W sumie pozostał bez odpowiedzi. No k****, co tu rozkminiać.

Odpowiedz
Cytat
kamzak
Oldschool Grinder

Moim zdaniem A9s+ Ato+ i 66+ bedzie ok

Odpowiedz
Cytat
Kaldas90
Elite Grinder

.

Odpowiedz
Cytat
greatfit
Legacy Member

To Ty chciałeś zabłysnąć bo proponujesz tu coachingi a na prośby użytkowników robisz swoje własne analizy - żeby zabłysnąć.

Przeczytaj sobie pierwszą linijkę tematu. Czy jest tam prośba o analizę, jak najlepiej to rozegrać?

Kto ma głowę to ogarnie o co mi chodziło i autorowi tematu.

Edit: Z tym "jaka ręka będzie zaznaczona - to nie ma znaczenia" to też śmieszne. Jakby było zaznaczone AA to nie ma znaczenia ? xD

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
garret294
PokerStrategist

Napisane przez kamzak

Przy tych payjampach moim zdaniem za słabo będzie i jest to właśnie samobójstwo ICM... dla gościa z 1 blindem chcecie podarować 10% ogólnej puli nagród bez jaj.

Zauważcie że hero w tym rozdaniu finansowo nic nie może wygrać może tylko przegrać.

Odpowiedz
Cytat
greatfit
Legacy Member

No brawo, w końcu jakiś głos rozsądku :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
kamzak
Oldschool Grinder

Napisane przez garret294

Napisane przez kamzak

Przy tych payjampach moim zdaniem za słabo będzie i jest to właśnie samobójstwo ICM... dla gościa z 1 blindem chcecie podarować 10% ogólnej puli nagród bez jaj.

Zauważcie że hero w tym rozdaniu finansowo nic nie może wygrać może tylko przegrać.

Wszystko zależy od tego jakie range damy przeciwnikom. Ja dałem push 43% dla BU i push 31% dla BB. HRC pokazuje ze mamy profitowy call z 66+, ATo+, A9s+. Greatfit daje BB mega tight range 8% ktory daje mu wynik JJ+.

http://scr.hu/2o8z/5ska6

edit: źle wpisałem blindy teraz jest poprawnie, ale to nic nie zmienia http://scr.hu/2o8z/0n5d3

Odpowiedz
Cytat