Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[9] AToooooo

14 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
297 Wyświetlenia

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $200(BB) Replayer
SB ($5,705)
BB ($1,370)
CO ($3,790)
Hero ($2,635)

Dealt to Hero T♠ A♦

CO calls $200, fold, SB calls $100, fold

FLOP ($600) Q♦ 8♣ A♠

SB checks, CO checks

TURN ($600) Q♦ 8♣ A♠ K♠

SB checks, CO bets $200, SB folds

CO 51/23 40h
SB 43/25 40h fold sb ?
BB 5/5 40h fold bb 100 (1)

Jest bubble, jest short, mamy 13BB, za nami na SB luźny gracz, co gracie?

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi
MarioAK

Ze względu na nieobliczalnego SB, limp od CO i szorta na BB grałbym tutaj wyjątkowo tight na bubble. Nawet TT+, AK. Oczywiście w grę wchodzi tylko push.

Odpowiedz
Cytat
arrat80

imo zbyt zachowawczo. 55,a10o,a8s KTs, Kqo pcham z uśmiechem na ryju.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

arrat, jestes pewien tego rangu? Ja mam ostatnio duzy problem z tego typu spotami, nigdy nie wiem kiedy np dokładać KTs KQo, a kiedy lepiej ograniczyc się do medium pair i solidnych AX.

Odpowiedz
Cytat
MarioAK

Napisane przez arrat80
imo zbyt zachowawczo. 55,a10o,a8s KTs, Kqo pcham z uśmiechem na ryju.

Rly? Grasz tutaj KQo, KTs przy szorcie na bubble? Imo zbyt duże ryzyko. Polecam zainwestować w Wiza. Nie wiem na jakich grasz stawkach ale jest to imo niezbędny program dla każdego gracza SnG STT.

Odpowiedz
Cytat
arrat80

używam wizza ofc. Nie mam do niego dostępu tyko tymczasowo. CO to dla mnie dead money. W blindy spokojnie pushuje conajmniej ten range. Push po limpie CO wzmacnia jeszcze nasze fe.

Odpowiedz
Cytat
MarioAK

Tu nie chodzi o szorta tylko o CO który jest loose. Jaką masz pewność że zrzuci po Twoim pushu? 90%? To jest bubble i musisz to wziąść pod uwagę. Jeżeli wszyscy spasują Twoja sytuacja za bardzo się nie zmieni. Dalej będziesz miał 3/4 stack. Natomiast gdy zostaniesz sprawdzony i przegrasz odpadasz z turnieju. Dlatego nie wyobrażam sobie abym grał tutaj KQo czy KTs gdzie w range CO może być sporo Ax.

Odpowiedz
Cytat
arrat80

przy jego statystykach widzisz u niego limpowane Ax ?( masz czutke na trapowane nutsy? Ja widzę 53s i darmowe żetony.

Odpowiedz
Cytat
MarioAK

Ja widzę tylko 51/23. Nie mam pojęcia z czym on tam może open limpować ponieważ na tych limitach wszystko jest możliwe. Nie mamy podstaw aby wykluczyć z jego range Ax.

Odpowiedz
Cytat
arrat80

Nie bierz tego do siebie ale Twój range najlepiej zilustruje poniższy obrazek zatytułowany "obesrane jajca" :D

Odpowiedz
Cytat
tmfinger

opanuj się człowieku. Mario widzi statystyki 51/23. Ty widzisz tylko i wyłącznie vpip na poziomie 51. Gdyby gość grał 51/5 (co jest dosyć częste), to gram Twój range. W tym przypadku ATs, AJo, 77 to raczej max, AJs, AQo, 88 instant push. SB nie przejmuje się tutaj specjalnie, ponieważ limp i push, nawet na tak luźnym graczu odniesie odpowiedni efekt

Odpowiedz
Cytat
arrat80

jestem opanowany, relax. Ja tu widzę wysokie pfr a nie vpip To co napisałeś jest nielogiczne. Chcesz grać szerzej na kogoś kto limpuje i podbiją mniej pre(on będzie miał rzeczywiście sporo Ax w rangu) a wężej na limpera który ma wysokie pfr(podbija praktycznie wszystkie Ax)?

Odpowiedz
Cytat
tmfinger

jest bardzo logiczne to co napisałem, zwróć uwagę na to, ze jest to bble i tego typu gracz może chcieć open limpować to co wczesniej podbijał, a z duzą dozą prawdopodobieństwa nasze FE jest ograniczone

jeśli chodzi o opanowanie, to miałem na myśli Twoje skrzywione poczucie humoru, które kazało ci wkleić ten piekny załącznik

Odpowiedz
Cytat
arrat80

Imo taki przeciwnik nie kombinuje. podbija co podbijał i limpuje co limpował. Nie paczy, że na blindach short. Ja wciskam co napisałem, struktura nie jest komfortowa, short się podwoi i będziemy w dupie. Rozumiem Wasz sposób rozumowania ale i tak uważam że mój range jest lepszy _cool:

"Czym innym jest zdolność do śmiechu, czym innym poczucie humoru. Zdolność do śmiechu jest powszechną i wyróżniającą cechą człowieka [...]. Poczucie humoru natomiast jest rzadkie, zakłada bowiem umiejętność osiągnięcia przez człowieka dystansu względem samego siebie, dystansu ironicznego."- Leszek Kołakowski.

:fdrink

Odpowiedz
Cytat