Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[9] AKo/2

14 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
498 Wyświetlenia

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $50(BB) Replayer
SB ($1,405)
Hero ($1,830)
UTG ($2,540)
UTG+1 ($2,995)
UTG+2 ($1,495)
CO ($1,575)
BTN ($1,660)

Dealt to Hero K♦ A♣

fold, fold, fold, fold, BTN calls $50, fold, Hero raises to $200, BTN calls $150

FLOP ($425) 7♦ T♦ Q♣

Hero checks, BTN bets $250, Hero folds

BU 55/14 67h AFr 4.5 WTSD 61 (28)

Cbetować takiego flopa wobec takiego oponenta?

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi
MarioAK

Bardziej przydałaby się statystyka fold to cbet. Standardowo gram tutaj cbet za ~250$ i fold gdyby przeciwnik pushował. Jeżeli rezygnujesz z cbeta wobec jednego przeciwnika to może lepiej wtedy nie podbijać pre?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Nie wiem co sobie tutaj ubzdurałem, wobec jednego oponenta chyba warto cbetować każdy flop?

Odpowiedz
Cytat
MarioAK

Jeżeli nie masz pewności że przeciwnik nie odpuści to moim zdaniem warto tym bardziej że jest szansa na polepszenie układu na turnie.

Odpowiedz
Cytat
arrat80

Ja tu też nie gram cbeta - imo palenie żetonów. Nie mamy pozycji, flop idealnie trafia w jego range. Z takimi statami to on gra w makao i nic nie zrzuci a na barella nas nie stać.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez arrat80
...Z takimi statami to on gra w makao ...

Made my day :f_thumbsup:

Co do cbetu to na takim flopie to faktycznie często dostaje call i na turnie najczęściej jest lipa. Chciałem poznać wasze zdanie.

A statystki fold to cbet nie podam bo nie mam w HUDzie.

Odpowiedz
Cytat
Wombat

mamy FE w momencie cbeta, 10 kart z talii dodatkowo polepsza nasz układ, co też nie jest bez znaczenia w tym spocie. Gram Cbeta tutaj.

Odpowiedz
Cytat
MarioAK

Nie gram w makao więc nie wiem jakie trzeba mieć staty. Dla mnie ten board równie dobrze trafia w nasz range jak i przeciwnika. Dodatkowo jak zauważył Wombat jest sporo outów które mogą nam pomóc na turnie. Gdyby flop był niski np 678 na którym nie mamy co reprezentować wtedy można zrezygnować z cbeta.

Odpowiedz
Cytat
arrat80

... i prawie każdy z tych outów uzupełnia wszystkie możliwe drawy.

Odpowiedz
Cytat
MarioAK

Ale nie możemy zakładać że klient zawsze drawuje... Jego range jest tutaj na tyle szeroki że cięzko go obstawić na konkretną kartę. Tak jak napisałem wczesniej jeżeli zdecydowaliśmy sie podbijac pre wtedy musimy kontynuowac nasza agresję na takim flopie poniewaz jest to jedyna szansa na wygranie rozdania. W innym przypadku lepiej jest nie podbijać i zagrać tylko check pre jeżeli będziemy grali tyko cbeta na flopie A lub K high. Jest to tak samo nieopłacalne zagranie jak granie pod seta przy tych blindach.

Odpowiedz
Cytat
Wombat

arrat: Myśl raczej o equity vs jego range, a nie o tym co tam będzie miał za ręke. J jest dla nas genialną kartą, a A albo K spadające po jego callu powoduje, że w większości przypadków mamy na niego lepsze equity niż on na nas.

Odpowiedz
Cytat
arrat80

Wombat jego range to dla mnie zagadka, on tam wszystko może trzymać i najgorsze, że mało co zrzuci. Ciężki ten poker - dobry przeciwnik - źle, donk - jeszcze gorzej :facepalm: :D Jak żyć panie premierze? :)

Odpowiedz
Cytat
Wombat

niestety jeśli chcesz podejmować poprawne decyzje to musisz dać dobre założenia. Tak na prawdę sekret mocno wygrywających graczy nie tkwi w sposobach wyliczania danych spotów, tylko w założeniach które trzeba postawić. Im Twoje założenia będą bliższe rzeczywistości tym bardziej Twoja gra będzie EV+.

Odpowiedz
Cytat
arrat80

Pobawiłem się equilatorem patrząc co on tam zrzuci, co nie i macie rację Panowie, cbet lepszy :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat