Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[9] 1,5$ AKs bubble

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
155 Wyświetlenia
hazardzistaWD

PokerStars - $1.32+$0.18|100/200 Ante 25 NL - Holdem - 4 players
Hand converted by PokerTracker 4

BB: 9.7 BB (VPIP: 21.37, PFR: 2.65, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 118)
CO: 36.68 BB (VPIP: 12.98, PFR: 10.80, 3Bet Preflop: 1.67, Hands: 270)
Hero (BTN): 12.88 BB
SB: 8.25 BB (VPIP: 34.44, PFR: 20.00, 3Bet Preflop: 12.50, Hands: 92)

4 players post ante of 0.13 BB, SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 2 BB) Hero has A♦ K♦

CO raises to 2.1 BB, Hero calls 2.1 BB, fold, fold

Flop: (6.2 BB, 2 players) T♠ 4♣ K♠
CO bets 2 BB, Hero calls 2 BB

Turn: (10.2 BB, 2 players) A♥
CO bets 4 BB, Hero calls 4 BB

River: (18.2 BB, 2 players) 5♦
CO bets 28.45 BB and is all-in, Hero calls 4.65 BB and is all-in

Spoiler

CO shows J♠ Q♦ (Straight, Ace High) (Pre 34%, Flop 32%, Turn 91%) Hero shows A♦ K♦ (Two Pair, Aces and Kings) (Pre 66%, Flop 68%, Turn 9%) CO wins 27.5 BB

Przeciwnik głęboki stack, założyłem, że będzie otwierał luźno na shorty w fazie bubble wywierając presje. Postanowiłem callować pre ze względu na pozycję nad przeciwnikiem. Zastanawiam się czy nie lepiej było tam odrazu pushować.
Natomiast po flopie postanowiłem zagrać call na cbet przeciwnika aby nie wyrzucić go z puli- i tu też zastanawiam czy nie lepiej było grać push, jednak chciałem wyciągnąć od niego jak najwiecej żetonów, bo z tak silną ręką w wielu przypadkach jestem z przodu na takim flopie. Turn juz dla mnie bardzo dobry i dałem się wystrzelac przeciwnikowi.
Ciężki spot ze względu na fazę bubble.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi

Preflop bym zdecydowanie wsuwał,otwiera on tu dość szeroko i AKs miażdży jego open range.
Jeśli już ustawać przy linii call pre z racji pozycji to na flopie push,zbyt dużo kart na turn/river kompletuje najróżniejsze drawy (str8,flush,2 para dla T lub 4),wsuwając masz jeszcze folding equity,a pula na turn rośnie do 10bb więc jesteś już zcommitowany niezależnie od tego co spadnie (z trafionym boardem z AK to już w ogóle pełen commitment :)

Odpowiedz
Cytat
BadszYm

Push- podejmujesz decyzję raz i nie zastanawiasz się co zrobić na flopie.
Push- zawsze lepiej być agresorem.

ps. co byś zrobił na nie trafionym flopie?? Fold??

Odpowiedz
Cytat
MarioAK

Na nietrafionym flopie musiałby foldować. Zdecydowanie push pre. Jego range jest tutaj na tyle szeroki że mimo bubble spokojnie możesz grać tutaj 99+, AK, AQs. W większości przypadków przeciniwk powinien foldować. As played na flopie musisz chronić swoją rękę. Grałbym tutaj po prostu push ponieważ grając za 6BB inestujesz więcej niż połowę swoich żetonów. Zabawy na bubble nie są najlepszym pomysłem.

Odpowiedz
Cytat