Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 77 500/1000 180os turbo 2.20$

13 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
487 Wyświetlenia
pankarek
Oldschool Grinder

No Limit Holdem Tournament
PokerStars
8 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com
$2.00+$0.20

Stacks:
UTG cardalot (10,060)
UTG+1 Agence GR (4,210)
MP1 igar�¶schka (5,330)
MP2 Hero (7,390)
CO eduardotavar (7,100)
BTN Juju Monstre (21,915)
SB JASON3308 (4,460)
BB sonssix (7,720)

Blinds: 500/1,000 Ante 100

Pre-Flop: (2,300, 8 players) Hero is MP2 7♠ 7♥
2 folds, igar�¶schka goes all-in 5,230, Hero goes all-in 7,290, 4 folds

?

12 odpowiedzi

Zrzucam. TT+

kaarols
PokerStrategist

Niecierpliwi mnie jedna kwestia, w tej sytuacji i przy takich stackach, jaki jest efektywny stack Hero? Gdybyśmy byli ostatni w kolejce to 5bb a ile kiedy izolujemy i mamy tak jak tutaj jeszcze kilku przeciwników?
tzn wchodzimy z kartami odpowiednimi dla 5 czy 7bb?

malarz1990
PokerStrategist

dla mnie easy push

MarioAK
PokerStrategist
tmfinger
Elite Grinder

Easy fold. Ww najlepszym wypadku 99+. Malarz, z 77, wobec range przeciwnika, random gdzies 20%, masz jakies 52% equity i 4 ludzi za sobą!!! z 99 masz juz ponad 58%

malarz1990
PokerStrategist

a na co my mamy czekać? musimy liczyć na flipa w przypadku naszej sytuacji( marny stack). Dla mnie jednak push. Nie sądze że po przejściu blindów mamy fold equity i nie jest powiedziane że znajdziemy lepszego spota.

Para 77 w w tej sytuacji to dla mnie skarb

tmfinger
Elite Grinder

mamy 7,5BB, co w tej sytuacji nie jest tragedią. Gdybym miał jakies 62% equity na poznej pozycji (niezależnie od trzymanych kart), to pewnie nie odpuściłbym.

COME ON!!! za Tobą jest 4 przeciwników jeszcze, a Ty tylko z MP1 masz praktycznie 50/50

malarz1990
PokerStrategist

sory patrzyłem na inny stack myślełem o 5bb. Jednak to nadal jest dla mnie push

tmfinger
Elite Grinder

podaj jakies argumenty, dlaczego chcesz zagrać -ev. I nie mow mi, ze "to już czas", "jak nie teraz to kiedy". To nie o to tutaj chodzi. Jeżeli da się cos wytłumaczyć z matematycznego punktu widzenia i jest nie do podważenia, to po jaką cholerę szukać innych, wątpliwych argumentów?

malarz1990
PokerStrategist

ja nie chcę się z nikim kłócić ale czy ty grasz wszystkie spoty ev+ ? Nie sądze bo miałbyś większy profit z gry bo wiem że są ludzi którzy mają więcej wygrane przy podobnej stawce a grają dużo większą ilośc stołów niż Ty Tim. JA nie podważam większości twoich decyzji bo właśnie od Ciebie nauczyłem się w ogóle grać w Sng. Ja cały czas próbuje się uczyć i powiem ci że nie wiem czy to jest na pewno ev+ czy ev- ale wiem że wolę się teraz spróbować podwoić z 7k do powiedzmy około 15k niż później w jakiejś marginalnej sytuacji będąc przeważńie z tyłu np z 4k do 10k i nadal być shortem przy wysokich blindach. To jest faza wg mnie w której musimy znaleźć żetony na późniejszą grę.

Być może popełniam błąd a Ty masz rację ale na pewno nie uważam że jest to w tej sytuacji easy fold.

Nie mówię to bez podstaw bo widziałem właśnie takie zagrania w wachlarzu dobrych regów którzy są w stanie izolować nawet z 66 tylko po to by w tej fazie sita się nabudowac i móc grać bardziej komfortowo późńiej

p.s. nie uważaj mnie za jakiegoś wroga:)

Pozdro

Duzo zalezy jak przeciwnik gral, ale jesli nie mamy takich informacji to easy fold i nie ma sie nad czym rozwodzic :P Bedac na SB,BB bym sprawdzal, ale majac jeszcze tylu przeciwnikow przed soba to jest to nieoplacalne. Jak dla mnie malarz twoj tok rozumowania jest dokladnie taki jaki powinnismy miec bedac agresorem-pushujacym,czyli w tej sytuacji wszyscy musieliby spasowac do ciebie i wtedy allin. W tym przypadku to my sprawdzamy- trzeba troche zawezic nasz range i pomyslec ile mozemy stracic, a nie ile zyskac. Pozdro, oczywiscie moge sie mylic, bo dopiero sie ucze,ale takie jest moje zdanie.

tmfinger
Elite Grinder

ależ ja nie uważam Cię za żadnego wroga i nie kłócę się. Staram się prowadzić rzeczową polemikę.

Oczywiscie zgadzam się, że czasami trzeba zagrać na granicy ale ten spot w zaden sposob sie do tego nie nadaje. Mówisz o izolowaniu. Żeby izolować treba miec stack. Ty ze swoim nie wyrzucasz bezwzględnie wszystkich pozostałych przeciwników, a wręcz przeciwnie, big stacki mogą się chetnie dołączyć z marginalnymi rękami. To na Twoje 77 jest zabojcze