Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

77 18 os 6-max FT

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
180 Wyświetlenia

PokerStars No-Limit Hold'em, 7 Tournament, 150/300 Blinds 25 Ante (3 handed) - PokerStars Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

Hero (BB) (t11,915)
Button (t11,699)
SB (t3,386)

Hero's M: 22.70

Preflop: Hero is BB with 7, 7
Button bets t900, 1 fold, Hero raises to t11,890 (All-In), Button calls t10,774 (All-In)

Flop: (t23,573) Q, 4, A (2 players, 2 all-in)

Turn: (t23,573) Q (2 players, 2 all-in)

River: (t23,573) 10 (2 players, 2 all-in)

Total pot: t23,573

Z początku uważałam, że jest to profitowy push, jednak później zwątpiłam i postanowiłam wrzucić do oceny.
Gracz wydawał się rozumieć matematyczny aspekt pokera, więc stwierdziłam, że ze względu na strukturę wypłat (10/20/30/40) call nawet z AK nie byłby dla niego dochodowy (teraz myślę, że miałoby to większe sens gdybym ja miała np 15k żetonów, a on 9k) Nie chciałam tylko 3Betowac do np 2,2k, ponieważ musiałabym zrzucić do all ina.
Jego range otwierania z buttona jest dość szeroki, sądzę, że otwierając za 3BB chciał dać do zrozumienia, że nie spasuje do shorta, więc można jego zakres odrobinę zawężyć, ale także wykluczyć najlepsze ręce (AA,KK) z którymi prawdopodobnie otworzyłby tylko za 2BB chcąc wyindukować jak najwięcej akcji.
Wtedy założyłam, że on nie może tam callować szerzej niż QQ+, ale teraz, biorąc pod uwagę, że nasze stacki są prawie równe, nie jestem tego pewna.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
MarioAK
PokerStrategist

Push na pewno będzie tutaj profitowym zagraniem ponieważ po Twoim all inie nie powinien sprawdzac pewni więcej niż QQ. Tylko czy będzie to njlepsze zagranie? Osobiście będąc tak deap wolałbym zagrać tutaj jakiś 3bet za ~2.5k który i tak wygląda super mocno. Jezeli przecinwik Ci się odwinie masz wtedy łatwy fold. Przy stacku 20-25BB grałbym tak samo jak Ty.

Odpowiedz
Cytat

call i granie postflop, po co 3betowac skoro ta reka ma dobre equity a nie ma blokerow (z AT, AJ, KQ KJ KT QJ JT mozesz sobie 3bet/foldowac z tych lepszych)

na shipa to 77 za slabe, grasz micro stakes tutaj ludzie majac 99 czy TT zrobia call, tak samo z AK czy nawet AQ.

Mowisz, ze sizing duzy, zauwazylas, ze robi zawsze min raise a teraz 3bb ? Czy tak stwierdzilas po samym sizingu ze nie ma KK i AA ?

Ship tu gralbym tylko z AK a reszte callowal albo z AK tez call bo mamy po 40bb i duzo kasy takim shipem nie wygrywamy. Lepiej albo trafic i isc do sd albo blefowac postflop bo mamy duze fe ze wzgledu na to ze sb ma malo.

Odpowiedz
Cytat
MarioAK
PokerStrategist

Gdzie to wykopałeś?;) Call na tych deapach jest ok aczkolwiek ciężko będzie nam to profitowo rozegrać postflop oop chyba że gram tylko pod seta. Ja kryjąc BU stackiem 3betowałym go dośc szeroko ponieważ nie powinien nam sie szeroko odwijać. Otwarcie za 3BB odczytywałbym jak próbę ochrony przed właśnie takim zagraniem chyb że to słaby gracz wtedy będzie oznaczało raczej dobrą rękę i na takiego oponenta rzeczywiście call byłby lepszy. Poza tym dobry gracz nawet jak trafimy seta może nam go nie opłacić.

Odpowiedz
Cytat