Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[6 man] Turbo 30$ T7o blinds

7 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
163 Wyświetlenia
mirash84
BlackMember

Poker Stars, $55.68 Buy-in (10/20 blinds) No Limit Hold'em Tournament, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (SB): 1,480 (74 bb)
BB: 1,500 (75 bb)
UTG: 1,500 (75 bb)
MP: 1,500 (75 bb)
CO: 1,430 (71.5 bb)
BTN: 1,590 (79.5 bb)

Preflop: Hero is SB with T 7
4 folds, Hero raises to 50, BB calls 30

Flop: (100) 4 5 5 (2 players)
Hero bets 47, BB calls 47

Turn: (194) A (2 players)
Hero bets 98, BB calls 98

River: (390) J (2 players)
Hero bets 217, BB calls 217

Results:

Spoiler

824 pot
Final Board: 4 5 5 A J
Hero showed T 7 and lost (-412 net)
BB showed J K and won 824 (412 net)

Pewnie szkoda gadać z tą ręką, ale wrzucam. Tak czy inaczej, fish na BB (a ich się nie blefuje :facepalm: ). Niedużo broni, jak coś na flopie często zrzuca. No ale ja pocinsąłem dalej, bo liczyłem, że go zrzucę. Pytanie będzie raczej: czy wobec dobrego gracza można tak zagrać, aby go zrzucić z jakiś średnich par czy z czegokolwiek co on tam zbiera?

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi

Uważaj z overblefowaniem. Blefujesz w spocie, w którym masz dość konkretnie spolaryzowany range. Ax or air. Na dodatek jest to BvB gdzie masz strasznie szeroki opening range ;)

Oprócz tego...

- Tak deep ludzie mają Ax'y w calling range'u
- Fiszki, które callują barrela na Ax'ie rzadziej foldują na kolejny bet

Też pytanie vs jaki fisz grasz. Fisza z dużym gapem blefować na river nie będę, bo one lubią sobie calldownować. Podobnie regów, z którymi mam historie i tych, którzy wiem, że trochę bardziej ogarniają. Masa osób overblefuje w takich spotach. Ten spot idealnie to pokazuje ;) BB vs Ty zagrał bardzo dobrze ;)

Mimo wszystko nie mówię, że jest to zły spot do blefu. Po prostu strasznie skopałeś sizingi.

Odpowiedz
Cytat
mirash84 Autor wątku
mirash84
BlackMember

Heh, rozumiem. Powiedz jeszcze, które sizingi skopałem - turn/river (duzo wieksze)?

Odpowiedz
Cytat

Na turnie 98 to betujesz jak chcesz dostać call. Niby 100, ale jeszcze nie 3 cyferki. Coś jak w sklepach kiedy płacisz 1,99 zł ;) Lekko powyżej 100. Na river 300 i możesz liczyć na FE.

Odpowiedz
Cytat
mirash84 Autor wątku
mirash84
BlackMember

Rozumiem. Teraz na szybko przejrzałem Twoje podpowiedzi. Jutro sobie powoli jeszcze raz wszystko ogarnę. Dziękuję.
PS. Jestem w trakcie oglądania wielu filmików z NL BSS z gry po flopie, myślę że dużo się nauczę.

Edit.
Na turnie przekombinowalem, bo specjalnie mniejszy bet żeby pomyślał, że mam asa...

Odpowiedz
Cytat
MarioAK
PokerStrategist

Jak to fish to po co otwierasz takie marginalen ręce? lepszy imo byłby juz complete z SB i donkbet any flop a tak niepotrzebnie budujesz pulę. As played na flopie gram za 50 jezeli często folduje to cbeta i poprawiam na turnie za 100. Jezeli nie ma Ax to powinien foldowac czyba że ma akurat 5x. Na river odpuszczam i poddaje pulę.

Odpowiedz
Cytat
mirash84 Autor wątku
mirash84
BlackMember

Otworzyłem tak szeroko, bo jak pisałem wyżej, dużo zrzuca pre, dużo na flopie, a że dalej pokazał się As, no ale fishow sie nie blefuje i river faktycznie już mogłem odpuścić.

Odpowiedz
Cytat