Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[6 man] Turbo 30$ AQo

9 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
313 Wyświetlenia
mirash84
BlackMember

Poker Stars, $27.84 Buy-in (25/50 blinds) No Limit Hold'em Tournament, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: 1,610 (32.2 bb)
Hero (BB): 1,355 (27.1 bb)
MP: 1,817 (36.3 bb)
CO: 2,623 (52.5 bb)
BTN: 1,595 (31.9 bb)

Preflop: Hero is BB with Q A
MP calls 50, 2 folds, SB completes, Hero raises to 150, MP calls 100, SB folds

Flop: (350) 5 3 K (2 players)
Hero bets 157, MP calls 157

Turn: (664) K (2 players)
Hero checks, MP bets 150, Hero calls 150

River: (964) 8 (2 players)
Hero checks, MP checks

Results:

Spoiler

964 pot
Final Board: 5 3 K K 8
Hero showed Q A and lost (-457 net)
MP showed 7 7 and won 964 (507 net)

Na suchym boardzie Cbet, na turnie nie poprawiam, bo karta nic nie zmienia, PP i tak nie wyrzuce, on zagrywa jakiegos min beta. Myslalem, ze jak spadnie jakas wyzsza karta na river to donkne.

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi

Można 200 pre.

Tak to WP. Plan donka na river na brodway'u mi się całkiem podoba.

Odpowiedz
Cytat
MarioAK
PokerStrategist

Ja bym nawet podbijał za 225. Po podbiciu za 150 prawie zawsze zostaniesz sprawdzony prze zobu graczy. Jeżeli to fiszki rozważałbym również push ponieważ nie chcę za bardzo grać z BU oop. As played na flopie gram std cbet za ~1/2 puli. Na turnie robi się ciekawie. Myślę że K jest dobra karta do 2nd barrelowania ponieważ wyrzucasz go z niższych par chyba że to jakiś leszcz. Imo lepsze to niż c/c i zgadywanka na river. Pomysł z donkbetem na river średnio mi się podoba. Przydałyby się na pewno staty przeciwnika a na pewno fold to cbet flop i turn.

Odpowiedz
Cytat
mirash84 Autor wątku
mirash84
BlackMember

Nie podawałem statów, bo:
1. uznałem, że też uznasz, że to fish skoro open limpuje;
2. fish nówka sztuka, rąk niewiele.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez MarioAK
Myślę że K jest dobra karta do 2nd barrelowania

Proszę powiedz, że zapomniałeś jak wygląda flop w tym rozdaniu.

Odpowiedz
Cytat
MarioAK
PokerStrategist

Ślepy nie jestem. Imo na takim boardzie on calluje nie tylko Kx ale również inne pp i fd zwłaszcza że prawie zawsze będziemy go cbetować. 2nd barrelem wyrzucamy wszystko poza Kx ew. fd. Problemem jest jednak nasz stack. Zakładając że gramy za ~300 w rozdanie inwestujemy już prawie 1/2 naszego stacka co zawęża nam pole manewru na river. Po sprawdzeniu grałbym wtedy donka na river za 50. Jak zostaniemy przebici wtedy mamy łatwą decyzję. Standardem jest na pewno c/f na unka. Ale na 30$ raczej nikt nie gra ABC.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez MarioAK
Ślepy nie jestem.

Szkoda. Wtedy cokolwiek z tego, co napisałeś mogłoby mieć jakiś sens.

Odpowiedz
Cytat
mirash84 Autor wątku
mirash84
BlackMember

Chłopaki nie kłóćcie się w moim wątku :coolface:
Szanuję jedną i drugą pomoc.
W tej tutaj sytuacji, jeśli chodzi o turn, to poprawiając wydaje mi się, że wyrzuciłbym co najwyżej FD, Kx i PP wciąż trzymają się - dla PP drugi K nic nie zmienia, bo przecież i tak ten K bije ją na flopie.

Tak czy inaczej mając od Was dwa różne zdania, które są też trochę różne od mojego poszerzają mój pogląd, a kłótnia nie ma tutaj sensu. Szanuję i analizuję Wasze opinie :sdrink

Odpowiedz
Cytat
MarioAK
PokerStrategist

Nikt nie ma zamiaru się kłócić (przynajmniej ja :coolface: ). Tak jak napisałem dysponując statami przeciwnika zwłaszcza foldtoturn cbet i będąc trochę bardziej deap nieywluczałbym drugiej strzałki. Tutaj jednak skłaniałbym się ku c/f. :sdrink

Odpowiedz
Cytat