Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] [6-20] Ak

10 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
317 Wyświetlenia

Czesc, to moj pierwszy temat jaki zkladam na tym forum, jestem poczatkujacym i nie jestem do konca pewien czy tego typu tematy zakladac w tym dziale w razie czego przeniescie go.

chodzi mi o taka sytuacje:
stol SnG blindy 50/100

All fold
Hero na buttonie, 2.600t katy-> AKs
Villian SB, 2.900t
BB xt

Hero raise 300
Villian Raise 500
BB folds

Hero calls 500
Flop: K 7 5
Pot: 1.100

Villain bet 300
Hero All-in

mam nadzieje ze zrozumiale to opisalem:P w ktorym momencie popelnilem tutaj blad, powinienem spasowac jak podbil do 500 czy zagrac mniej agresywnie na flopie? Czy poprostu sie nadzialem bo po zobaczeniu flopa tylko AA i KK mogly mnie podibc?

tak wogole to mam straszne problemy z rozgrywaniem AK;/

9 odpowiedzi
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

boze nie napisalem co on mial... on mial AA

piecykowy
BlackMember

Hero calls pre ?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

pierwszy raz opisuje rękę w ten sposob, chodzi ci o to ze hero robi call przed flopem? Zrobilem call z 300 do 500.

imho call dobry, bo ten jego raise, to gówno nie raise, natomiast allin w TPTK był błędem

MarioAK
PokerStrategist

Ilu graczy było przy stole? Jaka była struktura stacków? Co możesz powiedzieć o przeciwniku?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

graczy bylo 7 wszyscy fold i ja podbilem do 300

stacki tam napisalem:
Hero 2,600 żetonów
villain 2,900 żetonów

o przeciwniku niezawiele mogłem powiedziec, przenioslo mnie do innego stolu, troche na nim gralem ale oponent nie dawal za duzo akcji wiec postrzegalem go bardziej jako tight

MarioAK
PokerStrategist

To ilu osobowy był to turniej i jaka struktura nagród?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

na 27 osob, za 1 miejsce 10$, za 2 6,50$ za 3 4,5$ jakos tak to bylo:) nagrody do 5 miejsca

MarioAK
PokerStrategist

Z tego co piszesz wnioskuję że zostały 2 stoły po 7-8 graczy. Czyli średni stack to 2700-2900$. Ponieważ akcja rozgrywa się na późnych pozycjach range villiana może być tutaj dość szeroki. W takiej sytuacji mając 26BB w stacku gram tutaj push pf maksymalizując swoje FE. Jak miał AA to NH.