Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

45os. 3,5$Turbo 66

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
278 Wyświetlenia
IloveUJ
PokerStrategist

PokerStars No-Limit Hold'em, 3.5 Tournament, 300/600 Blinds 50 Ante (6 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

CO (t3700)
Button (t5048)
SB (t4920)
BB (t5587)
Hero (UTG) (t5966)
MP (t5738)

Hero's M: 4.97

Preflop: Hero is UTG with 6, 6
Hero bets t5916 (All-In), 5 folds

Total pot: t1800

W grze zostało Jakoś 11-12 graczy.
Stack mam odpowiedni żeby bez niepotrzebnego ryzyka wejść na final table

Przy 5 graczach przede mną z w miarę równymi stackami jaki obrać range?

Czy taką sytuacje na semi-final table, mogę szacować w SNGwizzardzie? Jeśli tak to jaką strukturę wybrać? bo 45os. z tego co pamiętam liczy najlepiej dla final table. a chip equity daje zbyt loose range.

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
tmfinger
Elite Grinder

Niestety z takim stackiem na FT będziesz miał bardzo ciężki żywot. Spokojnie pushujesz w tym spocie 22+. Zdaje sobie sprawę, że stacki są wyrównane ale masz całkiem spore FE na przeciwników i możesz spokojnie grać wszystkie pockety

Odpowiedz
Cytat
IloveUJ Autor wątku
IloveUJ
PokerStrategist

Czy taką sytuacje na semi-final table, mogę szacować w SNGwizzardzie? Jeśli tak to jaką strukturę wybrać? bo 45os. z tego co pamiętam liczy najlepiej dla final table. a chip equity daje zbyt loose range. a Może struktura z 9 stolikowych?
Czy lepiej analizować w inny sposób?

Odpowiedz
Cytat

Analizujesz kierując się chip ev. Semi FT to nie FT - stół jak każdy inny z tą różnicą, że na nim będziesz miał bubble.

Odpowiedz
Cytat
tmfinger
Elite Grinder

W SNG Wiz możesz używać chip equity mode i dając sobie odpowiedni edge dla danej sytuacji, wynikający głównie z fazy gry i wielkości stacka/struktury stacków. Jednak im więcej graczy za Tobą tym trudniej oszacować ich precyzyjny range, a to mocno wpływa na to jakie wyniki się pojawią

Odpowiedz
Cytat