Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

45normal, 1$, JJ

9 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
286 Wyświetlenia
Certh

Poker Stars $0.91+$0.09 No Limit Hold'em Tournament - t25/t50 Blinds - 9 players - View hand 1762198
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

UTG+2: t1955 39.10 BBs
MP1: t6360 127.20 BBs
MP2: t2235 44.70 BBs
CO: t950 19 BBs
BTN: t1225 24.50 BBs
SB: t8500 170 BBs
BB: t800 16 BBs
Hero (UTG): t8151 163.02 BBs
UTG+1: t615 12.30 BBs

Pre Flop: (t75) Hero is UTG with J :diamond: J :heart:
Hero raises to t150, 6 folds, SB raises to t400, 1 fold, Hero calls t250
Przeciwnik calkowity unk, jego trzecia reka przy tym stole. Stadardowe otwarciem gram tylko call, bo mam pozycje i mamy dwa najwieksze stacki, nie chce niepotrzebnie wdawac sie w przepychanki pre.

Flop: (t850) T :club: 2 :diamond: 9 :heart: (2 players)
SB bets t2800, Hero ???
Uh, mindfuck. Oczywiscie call nie wchodzi w gre, pytanie czy warto sie tutaj stackowac?

Spoiler

Ja sfoldowalem.

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi

Callując jego 3bet dostajesz do podjęcia takie właśnie trudne decyzje. Na tych blindach na unka idę o stacki z QQ+, a skoro w tym wypadku 4bet zapewne skończyłby się pójściem na stacki to po 3becie folduje. Będąc big stackiem z drugim big stackiem JJ odpada na pewno. Przeciwnik widzi, że otwierasz z UTG, jak również, że masz duży stack i nie musisz zdobywać na siłę żetonów. W najlepszym wypadku miałbyś tam flipa z AK, rzadko trafisz na TT, a częściej byłbyś zdominowany.

As played. Callując pre rozgrywasz JJ pod set mining, więc skoro seta nie złapałeś to zrzucasz się do każdego rozsądnego beta. Jednakże tutaj dostajesz chory overcbet. Imo taki bet nie oznacza siły, a raczej jest nieudolną próbą blefu. Push.

Odpowiedz
Cytat
muuuka

Napisane przez evLeisure
Callując jego 3bet dostajesz do podjęcia takie właśnie trudne decyzje. Na tych blindach na unka idę o stacki z QQ+, a skoro w tym wypadku 4bet zapewne skończyłby się pójściem na stacki to po 3becie folduje. Będąc big stackiem z drugim big stackiem JJ odpada na pewno. Przeciwnik widzi, że otwierasz z UTG, jak również, że masz duży stack i nie musisz zdobywać na siłę żetonów. W najlepszym wypadku miałbyś tam flipa z AK, rzadko trafisz na TT, a częściej byłbyś zdominowany.

As played. Callując pre rozgrywasz JJ pod set mining, więc skoro seta nie złapałeś to zrzucasz się do każdego rozsądnego beta. Jednakże tutaj dostajesz chory overcbet. Imo taki bet nie oznacza siły, a raczej jest nieudolną próbą blefu. Push.

Lol, what? JJ jest mega grywalną ręką IP postflop na tych stackach. Pre gram tak samo flop fold raczej do takiego beta. To czy blefuje czy vbetuje to zgadywanka imo

Odpowiedz
Cytat
Certh Autor wątku
Certh

Napisane przez muuuka

Lol, what? JJ jest mega grywalną ręką IP postflop na tych stackach. Pre gram tak samo flop fold raczej do takiego beta. To czy blefuje czy vbetuje to zgadywanka imo

O to to. Gdybym byl oop, to ok, wtedy rozegralbym inaczej, zalatwiajac pewnie cale rozdanie pre.

Odpowiedz
Cytat
tmfinger

Skoncentrowaliście się Panowie na mniej istotnych sprawach związanych czy Hero ma pozycję czy nie. Kluczem jest jego range i w sumie jeśli dobrze się zastanowić i założyć, że przeciwnik faktycznie gra najwyżej AK, TT (w pełni zgadzam się z interpretacją evleisure, że gość widzi, ze Hero gra z utg i ma spory stack), to czym jest call z JJ jak nie grą pod seta. Gdzie tutaj grywalność. Podstawa to obiektywne ustalenie range przeciwnika. Jakie macie przesłanki aby sądzić, ze gra więcej niż AK, TT? Jeśli tak stwierdzimy, to oczywiście jest to bet/fold, jakkolwiek słabe to zagranie nie będzie się wydawało

Odpowiedz
Cytat
Certh Autor wątku
Certh

Jesli przeciwnik zagrlaby sensownego cbeta, to nie odpuszczam JJ na flopie. Gram pewnie call i podejmuje decyzje na turnie dostosowujac ja do karty i agresji (lub jej braku) u przecwnika. Zakladam ze random zagra cbet z AK, AQ (wierze, ze AQ by 3betowal pre).
Nie planowalem poddac tej reki na flopie, do tego zmusil mnie seizing cbetu.

Odpowiedz
Cytat
tmfinger

tylko, że problem polega na tym, że ja mówiłem tylko i wyłącznie o preflopie. Jeśli założymy, że przeciwnik 3betuje tylko i wyłącznie AK, TT, to jaki jest sens pozostawać w puli w jakiejkolwiek formie, czy to 4betując, czy grając bet/call, a następnie przejść do postflop

Odpowiedz
Cytat
radbar

Napisane przez tmfinger
tylko, że problem polega na tym, że ja mówiłem tylko i wyłącznie o preflopie. Jeśli założymy, że przeciwnik 3betuje tylko i wyłącznie AK, TT, to jaki jest sens pozostawać w puli w jakiejkolwiek formie, czy to 4betując, czy grając bet/call, a następnie przejść do postflop

Na 160bb deep masz czyste oddsy pod set mining, inwestujesz 400 żeby wygrać 8000, czyste call20, a przecież te dodatkowe 250 żetonów jakoś specjalnie naszego stacka nie uszczuplą. Postflop wtedy na nieznanego przeciwnika, który 3betuje utg open, ja gram "no set no bet".

Odpowiedz
Cytat
tmfinger

Ok, oddsy są tutaj ok pod seta i jeśli zagramy "no set no bet" to tragedii nie będzie ale zdaję sobie sprawę jaki niesmak pozostanie jeśi sfoldujemy tutaj, gdzie nadwyraz często przeciwnik pokazuje jakąć rękę takim over betem ale nie musi być silniejsza niż JJ...

Odpowiedz
Cytat