Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

45man Turbo, 600/1200/75, 76s FT

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
426 Wyświetlenia
rafal123pl
PokerStrategist

Liczę według $Eq w zasadzie bez większej różnicy choć uważam, że dopiero od 5 left powinno się grać według ICM anyways...

As played skoro open raiseuje to liczę się z callem od shorta na BB... tylko no właśnie tutaj wydaje mi się to mega słabe ;/ Najprawdopodobniej zagrałem tak ponieważ bałem się calla od SB na 5bb i dlatego zostawiłem sobie "futkę" w postaci raise/foldu

Powinno być albo PUSH albo FOLD najprawdopobniej z anytwo no może nie anytwo bo jednak 42o nie będzie dobrze grało vs calling range shorta.

Jak uważacie?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
tmfinger
Elite Grinder

Twoje założenie, ze w okolicach bubble'a w turnieju 45 os powinno się grać wg chip equity, jest totalnie nieuzasadnione i błędne. W zasadzie jest ono błędne w turniejach 180 os. (w kontekście których pewnie usłyszałeś taką teorię), jeśli potraktujemy to bez żadnego kontekstu i bezwarunkowo. Tam, jak i w turnieju 45 os zdecydowanie obowiązuje ICM i on jest jakby pozycją wyjściową dla nas. Problem polega na tym, iż zastanawiajac się nad tym co będzie później (future game simulation) zakładamy w stosunku do icma na tyle duży edge, że zbliżamy sie do chip equity. Rzadko jednak kiedy zdarza się tak, iż nasz range jest bliższy totalnemu chip equity, niż temu na co wskazuje ICM. Zatem nawet jeśli spojrzymy na to w prosty sposób, to wychodzę od założenia, które bedzie bliżej ostatecznemu wynikowi. Pamiętaj o tym, aby nie powtarzać obcych teorii, czasami błednych, jesli nie masz wystarczająco dobrego zrozumienia podstaw, u których ona leży.
W tym przypadku masz klasyczny icm, nie widze za bardzo powodów aby zakłądać tutaj jakikolwiek edge. Określiłeś podstawowe założenia co do range'ów przeciwników, powiedzmy, ze są one ok, więc możesz grac praktycznie any2

Odpowiedz
Cytat
Miloszpoker2
Oldschool Grinder

rafal tu nie ma mowy o r/f do SB. Mega słabe by to bło. Tu masz po prostu push z tym 76s na lajcie

Odpowiedz
Cytat

raisujac tutaj prosimy sie o resteal z rekami ktore sa lepsze od naszych ale ktore on wyrzuca jak my puszujemy czyli wiekszosc niskich asow,wiekszosc kroli etc
W 45 icm jest wazny bo struktura nagrod jest specyficzna a przy 8 left icm czynnik wywaal w kosmos

Odpowiedz
Cytat