Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

45man turbo, 1,5$, FT, AQs

6 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
333 Wyświetlenia
Certh
Oldschool Grinder

Poker Stars $1.36+$0.14 No Limit Hold'em Tournament - t800/t1600 Blinds + t75 - 4 players - View hand 1867671
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: t8562 M = 3.17
Hero (SB): t19839 M = 7.35
BB: t29014 M = 10.75
CO: t10085 M = 3.74

Pre Flop: (t2700) Hero is SB with A :spade: Q :spade:
2 folds, Hero raises to t19764 all in, 1 fold

Przeciwnik ogarniajacy, 15/13, agresywny na blindach, bardzo luzno kradl.

Zastanawiam się, czy przy tej strukturze, nie lepiej zagrać bet/call, ale stricte na tego przeciwnika. Widać było po jego grze, że zwracał uwagi na wielkości stacków. W tym przypadku jeśli zagram bet, to mogę dostać naprawdę super luźną odwijkę.

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
tmfinger
Elite Grinder

Patrząc z punktu widzenia tylko tego rozdania, to trzymając AQs faktycznie można by zagrać bet/call jesli przeciwnik luźno restealuje. Pamiętaj jednak, ze sytuacja moze się powtórzyć za kilka chwil, nadal będziesz miał stack 13BB+ i będziesz musiał zdecydować czy grać ze słabszą ręką. Wtedy push będzei wyglądał naturalnie. bet/foldować nie chcesz, bo przeciwnik jest luźny i bedziesz mieć wątpliwosci. Zatem biorąc wszystko pod uwagę wolę tutaj push z całym rang'em

Odpowiedz
Cytat
radbar
PokerStrategist

Wow, ale sick tight range możesz pushować first in, jak gościu widzi w Tobie agresywnego rega pushującego z 70-80% i callnie odpowiednio pod to jakieś 16-18%, albo jest po prostu zjebem i też calluje jakieś "As pinć" który wydaje się monsterem w blindwar. Miłej zabawy wizem :sdrink

Odpowiedz
Cytat
tmfinger
Elite Grinder

?( ?(

a w którym miejscu wyczytałeś, że mój range jest tutaj tight???

Kluczem tego rozdania nie jest kwestia "ile" tylko "jak". Odniosłem się w związku z tym do westi tej, iż z każdą ręką tutaj pushuje, nawet z AA, ponieważ nie za każdym razem dostanę tutaj premium hand gdzie będę chciał za wszelką cenę aby przeciwnik pushował po moim ew. bet.

Odpowiedz
Cytat
radbar
PokerStrategist

Napisane przez tmfinger
?( ?(

a w którym miejscu wyczytałeś, że mój range jest tutaj tight???
...
.

Nie, nie odnosiłem się do Twojego postu Tomek, to tylko taka "ciekawostka".

Po prostu przemaglowałem sobie to rozdanko solidnie (bo wydało mi się ciekawe) w wizie z obu perspektyw, SB i BB i różnych calling/pushing range (w stylu on wie,że ja wiem , itp), i natknąłem się na coś co jest mi znane z STT, ale nie myślałem że spotka się z tym w ITMie MTT SnG czyli sick tight pushing range z SB.

Jeżeli BB uzna z jakiegoś powodu (ja wiem,że ty wiesz czy cuś :) ) że Hero pushuje tu jakieś 80% (bo jeśli BB sprawdza ok 10% lub mniej, to Hero może tyle grać) i sprawdzi poprawnie jakieś 18% (albo tak jak pisałem to zjeb, ma w zadzie ICM i sprawdza według własnego uznania tyle albo jeszcze szerzej)

Spoiler

to Hero może pushować... i tu następuje wow!

Spoiler

Trochę naciągane to wszystko ale tak jak napisałem wyżej podałem to jako ciekawostkę i zachęte do zabawy wizem :sdrink

Odpowiedz
Cytat
tmfinger
Elite Grinder

ale to jak najbardziej normalna sytuacja przy tej strukturze stacków. Kluczem jest informacja ile przeciwnik będzie sprawdzać, a nie ile powinien. Obstawienie BB w tym spocie na 18% jest jak najbardziej ok. Jednak ważna tutaj jest dynamika, mając tutaj kilka foldów za sobą SB w końcu musi zagrać luźniej i zakłada jakiś edge, ponieważ ta struktura stacków i agresja chip leadera spowoduje znaczne pogorszenie sytuacji SB. Zatem w końcu musi zagrać luźniej, majac również tight image

Odpowiedz
Cytat