Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

3$ SPIN A8o

25 Posty
9 Użytkownicy
50 Reakcje
2,819 Wyświetlenia
dexter182B

PokerStars - $2.82+$0.18|10/20 NL (3 max) - Holdem - 3 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 27 BB (VPIP: 11.11, PFR: 11.11, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 12)
Hero (SB): 25 BB
BB: 23 BB (VPIP: 20.00, PFR: 11.11, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 12)

Hero posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has A♦ 8♠

fold, Hero raises to 2.5 BB, BB calls 1.5 BB

Flop: (5 BB, 2 players) 5♣ A♠ 8♣
Hero bets 2.5 BB, BB raises to 5 BB, Hero calls 2.5 BB

Turn: (15 BB, 2 players) 3♣
Hero checks, BB bets 6 BB, Hero calls 6 BB

River: (27 BB, 2 players) J♣
Hero bets 11.5 BB and is all-in, BB calls 9.5 BB and is all-in

Spoiler

Hero shows A♦ 8♠ (Two Pair, Aces and Eights)
(Pre 66%, Flop 92%, Turn 75%)
BB shows 3♠ A♣ (Flush, Ace High)
(Pre 34%, Flop 8%, Turn 25%)
BB wins 46 BB

gość unk bez żadnej historii, po jego niskim przebiciu na flopie obstiawiałem go na value range :

Spoiler

czy na flopie powieniem to sprawdzać czy puszować ?
szczerze mówiąc to na turnie nie widziadłem co zrobić i bylem zły, że nie wrzuciłem tego na turn.

Odpowiedz
Cytat
24 odpowiedzi
xDUSZEK

Jeżeli chodzi o range to AA bym mu raczej wyrzucił, po jego click backu na flopie ja tam zawsze wsuwam, mamy potem na wielu kartach nieprzyjemne decyzje, których mogliśmy uniknąć na flopie, dalsze streety to już spazz. (imo)

Odpowiedz
Cytat
kamil13151

Flop i turn okej, ale river to spory spazz.

Wrzucanie już na flopie vs raise jest słabe.

Pozdrawiam :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
nivero

przepraszam po ch*j ta wrzutka na river, wkurzyłeś się że spadł trefl ?

Odpowiedz
Cytat
DarekFCB

Ale żeś to rezgrał .... :D xD

Kamil13151- nie wiem czemu sądzisz że wrzucanie na flopie po takiej akcji jest słabe ... ? Tak czy inaczej wydaje mi się że bardziej profitowe będzie jednak pushowanko flop no jego raise .

SooNicee dobrze gada . Musimy eliminować niekorzystne sytuacje na kolejnych streetach .

Odpowiedz
Cytat
kamil13151

:fouet:

Czemu nie mając doświadczenia w Spin And Goes lub HU HT twierdzisz co jest tutaj najlepszym rozwiązaniem?

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

gram różne spiny i najlepsza jest być tutaj wrzuta masz 2 topowe pary statystyki weź na bok

podbiłeś , trafiłeś ,wsuwasz :f_drink:

taka mała dygresja , bardzo rzadko widzę tego typu valueraise'y w spinach , częściej jest to 2,5-3x albo pot size bet

Odpowiedz
Cytat
kamil13151

:facepalm:

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

:yaoming:

grając call i tak mi zapłacą wszystkie Ax lepsze i gorsze (wuspazzują) , taka struktura flopa , więc co za różnica czy ja zagram call czy raise jak i tak komituję się do puli c-betem ???

dla kilku kombo seta 55 gdzie A i 8 mi blokuje sół ja mam grać call ???
albo łapac semiblefy w tych czasach gdzie większość graczy leci na opcji x/back nietrafiony turn ??? i tak muszę stawiać na turnie i się allinować wobec braku poprawki ze strony przeciwnika after raise flop :truestory:

Odpowiedz
Cytat
DarekFCB

Napisane przez kamil13151
:fouet:

Czemu nie mając doświadczenia w Spin And Goes lub HU HT twierdzisz co jest tutaj najlepszym rozwiązaniem?

Nie odpowiedziałeś na moje pytanie ...

Może i nie mam doświadczenia w spin and go ani hu ht ale takie jest moje zdanie na temat tej ręki.

To jest forum , po prostu dałem swoją odpowiedź ale spytałem się Ciebie jakby nie było czemu tak uważasz co do rozegrania tej ręki. Też się chcę czegoś nauczyć , jeśli Twoja ocena będzie trafna wtedy będę musiał poprawić pewne aspekty swojej gry ;)

Odpowiedz
Cytat
dexter182B Autor wątku
dexter182B

Dzięki panowie za opinie, tez uważam że gdzieś na turnie powinienem wrzucić staka, a tak to mialem tylko fold na river.

Odpowiedz
Cytat
elusivepl

Vs fish wsuwamy na flopie. Rekreacyjny gracz nie folduje Ax fd czy OESD. W ten sposób max zysk na mokrym flopie. Można grać call jeśli flop byłby A82 bez fd, wtedy możemy wciągać rywala .

Odpowiedz
Cytat
kamil13151

Mając top two blokujemy mu sporo TP/2 pairs, więc jego spora część range składa się z blefów/semiblefów.
Jeśli ma TP/2 pairs to i tak odda nam żetony postflop.
Grając AI wyrzucamy mu wszystkie blefy i bądź co bądź całkiem niemało semiblefów.
Grając spiny chyba wiemy, że ilość spazzów jest ogromna.
Taki raise to często AIR, które często będzie barrelował.
Dajcie czasem linę gościowi, żeby się na niej powiesił.
A żeby zobaczyć jakie jest najlepsze expectation zapraszam do analizy w CREV.

Odpowiedz
Cytat
elusivepl

Jesteś OOP i grając tylko call oddajesz inicjatywę, rywal dzięki temu może dobrze rozgrywać swoje semi blefy realizując EQ za własną cenę. Będę się skłaniał że w tym spocie lepszy jest rereise. Oczywiście zgadzam się z Tobą że w dużej części spotów warto pozwalać oddawać inicjatywę. Życzę powodzenia w podbijaniu spinów autorowi , gl:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
nivero

Napisane przez dexter182B
Dzięki panowie za opinie, tez uważam że gdzieś na turnie powinienem wrzucić staka, a tak to mialem tylko fold na river.

chyba to byłoby najbardziej optymalne zagranie. na flopie jesteśmy tu bardzo silni więc nie ma sensu wyganiać przeciwnika który może blefować albo mieć Ax najczęsciej rzadko zdarza się w takich spotach fd (bezsensu byłoby wtedy jego mały 3bet na flopie prędzej allin albo call) warto przywalić allina na turnie bo fish może chcieć tez runnerować do koloru z offsuited treflem a jesli ma Ax to i tak nie zrzuci więc mamy value tak ja przynajmniej to widzę.

Odpowiedz
Cytat
Granello

Standard, najwięcej do powiedzenia maja krzykacze z microstawek ktorzy nawet nie graja spinow :banana:

Odpowiedz
Cytat
nivero

Napisane przez Granello
Standard, najwięcej do powiedzenia maja krzykacze z microstawek ktorzy nawet nie graja spinow :banana:

to może powiesz konkretnie o kogo Ci chodzi? albo przynajmniej swoje zdanie o rozegranej ręce jeśli takowe posiadasz bo na razie nic nie wniosłeś do tematu.

Odpowiedz
Cytat
KuroiYami

Napisane przez allinntopsad
podbiłeś , trafiłeś ,wsuwasz :f_drink:

fish alert :)
Na pewno grasz wysoko na spinach xD

nie rozumiem czeum Kamil się produkujesz - skoro i tak wiedzą lepiej :v
imo szkoda czasu dalej dyskutować - wszystko co trzeba było juz napisales :v

Odpowiedz
Cytat
DarekFCB

Mając top two blokujemy mu sporo TP/2 pairs, więc jego spora część range składa się z blefów/semiblefów.
Grając AI wyrzucamy mu wszystkie blefy i bądź co bądź całkiem niemało semiblefów.

Ok z tym się zgodzę :)
Tylko jak to się ma do obrony przed FD ? W jego rangu musimy mieć na uwadze trefle . Flop mamy wystarczająco sparowany i grając tam call w tej sytuacji jestesmy na turnie w ciemnej du**e troche . I z tego względu nie wiem skąd opłacalność wrzutki na turnie ...

Oczywiście zależy też jak chcemy tą rękę rozegrać. Na temat przeciwnika wiemy tyle co i nic by się określić dokładnie. Może za mało jeszcze wiem o pokerze? Nie ważne ... szukam prawidłowej odpowiedzi ;)

Odpowiedz
Cytat
nivero

Napisane przez DarekFCB

Ok z tym się zgodzę :)
Tylko jak to się ma do obrony przed FD ? W jego rangu musimy mieć na uwadze trefle . Flop mamy wystarczająco sparowany i grając tam call w tej sytuacji jestesmy na turnie w ciemnej du**e troche . I z tego względu nie wiem skąd opłacalność wrzutki na turnie ...

Oczywiście zależy też jak chcemy tą rękę rozegrać. Na temat przeciwnika wiemy tyle co i nic by się określić dokładnie. Może za mało jeszcze wiem o pokerze? Nie ważne ... szukam prawidłowej odpowiedzi ;)

tłumaczyłem przecież że nie rerasiowałby flopa . 10 razy będzie miał tam Ax a raz będzie miał FD na którego i tak mamy 4 outy jeszcze xD

Odpowiedz
Cytat