Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[180]4.5$ non turbo AJo

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
202 Wyświetlenia
NequinPl
Oldschool Grinder

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $2,000(BB) Replayer
SB ($29,202)
Hero ($54,281)
UTG ($84,306)
CO ($33,913)
BTN ($68,298)

Dealt to Hero A♠ J♣

UTG raises to $4,000, fold, BTN raises to $9,000, fold, Hero raises to $54,081 (AI) ???

Final table

UTG 19/14 po 462 rękach
BU 21/20 po 656 rękach, 3bet 10.7

Obaj gracze to ogarniający regowie.

W zdecydowanej większości przypadków jest to easy fold.
Jednak gracze, którzy byli w tym rozdaniu od początku stołu finałowego grali bardzo luźno. Widziałem z ich strony light 3bety i 4bety. Szczególnie agresywnie grali między sobą.

3bet range BU w tej konkretnej sytuacji będzie według mnie bardzo szeroko- spokojnie może to być 15-20%. Z kolei range open raisera oceniam na 20-30%.

Mój push wygląda w ich oczach bardzo silnie. UTG nie wrzuci tutaj luźniej niż JJ+ i AK. BU z kolei może według mnie ze względu na oddsy sprawdzić z AQ+, AJs+, 99+.

Jak szeroki będzie tutaj Wasz pushing range w związku z tymi założeniami?

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
tmfinger
Elite Grinder

Wszystko się zgadza, tylko jest jeden problem, jeśli w tej ręce zostaniesz sprawdzony, to AJo będzie dramatycznie słabo grało vs ręce nie słabsze niż AQ, TT. Wobec powyższego lepiej mieć do takich akcji cos wstylu JTs, czy nawet 65s. To tak od matematycznej strony. Generalnie jeśli chodzi o pomysł wbijanie się na trzeciego ma swoje uzasadnienie ale jest bardzo marginalne i ryzykowne, więc musisz być pewny swego. Jesli masz tak luźnych i agresywnych graczy to raczej graj z nimi "z osobna"

Odpowiedz
Cytat