Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[180], turbo, 3,5 R$, JTs, FT

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
263 Wyświetlenia
kattskill
PokerStrategist

Poker Stars, $3.19 Buy-in (8,000/16,000 blinds, 1,600 ante) No Limit Hold'em Tournament, 4 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (BB): 261,588 (16.3 bb)
CO: 159,568 (10 bb)
BTN: 222,024 (13.9 bb)
SB: 192,320 (12 bb)

Preflop: Hero is BB with J T
CO folds, BTN raises to 32,000, SB folds, Hero calls 16,000

Flop: (78,400) 9 3 2 (2 players)
Hero bets 80,000, BTN raises to 188,424 and is all-in, Hero calls 108,424

Dzie ręce z rzędu wcześniej raisowałem na preflopie na tego samego przeciwnika. Na flopie mój cbet jego fold. Po jego raisie myślałem, że chce zagrać tak samo jak ja wcześniej i stąd moja linia.
Czyli call i na flopie bet.
Ta linia wydawała mi się słuszna, ale zacząłem się zastanawiać czy nie powinienem odpuścić i jako chip lead zaczekać na lepszą okazję. Z drugiej stony wygrana w tym spocie daje taką przewagę...
Patrzę na mój bet i tak wysoki zamyka jakiekolwiek inne rozwiązania później..

Jego statystyki na minimalnej próbce 25/20/13/65 VP/PRF/3bet/hands

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
deltoos
PokerStrategist

Call pf mysle ze jest ok. Jezeli widziales wczesniej ze potrafi zagrac r/f to rowniez wyglada na dobry spot aby restealowac. Na flopie gralbym jednak check/raise poniewaz tak wysokim donkbetem wywalasz kazdy air, od ktorego moglbys dostac value po jego cbet/foldzie.

Odpowiedz
Cytat
tmfinger
Elite Grinder

Call preflop nie do końca mi się tutaj podoba. Nie ma tragedii oczywiście ale ta ręka ma świetny potencjał do tego aby zagrać push w tym spocie. Masz super FE na niego ze względu na strukturę stacków. Bez pozycji i bez inicjatywy nie gra się dobrze post flop nawet z najlepszymi rekami.

As played, po zainwestowaniu takiej ilości żetonów, majac niezłego drawa, raczej musisz pushować. Jednak nie jest to tak oczywiste jeśli przyjrzysz się temu dokładnie. Draw do koloru jest ale nie sądzę, abyś miał pełne oddsy związane z over cards. To pokazuje tylko i wyłącznie jak ciężko jest rozegrać postflop tego typu ręce i o ile lepszym rozwiazaniem jest push preflop

Odpowiedz
Cytat