Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[180], turbo, 2,5$, AJo

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
498 Wyświetlenia
Sebsn122
PokerStrategist

Mam tu spokojny stack. standardowo otwieram i po call = all in nie wiem za bardzo co tu robić Aj to dobra ręka, ale wątpię żeby koleś tu sie szeroko odwijał all inn na 3.

PokerStars No-Limit Hold'em, 2.5 Tournament, 150/300 Blinds 25 Ante (8 handed) - PokerStars Converter Tool from http://flopturnriver.com/

UTG (t10,195)
UTG+1 (t6,195)
Hero (MP1) (t5,900)
MP2 (t2,815)
CO (t480)
Button (t2,590)
SB (t5,180)
BB (t3,110)

Hero's M: 9.08

Preflop: Hero is MP1 with J, A
2 folds, Hero raises to t600, 2 folds, Button calls t600, SB raises to t5,155 (All-In), 2 folds, Button calls t1,965 (All-In)

Flop: (t6,230) A, 9, J (2 players, 2 all-in)

Turn: (t6,230) Q (2 players, 2 all-in)

River: (t6,230) 4 (2 players, 2 all-in)

Total pot: t6,230

Results below:

Spoiler

Button had 10, Q (one pair, Queens).
SB had 10, 6 (high card, Ace).
Outcome: Button won t6,230

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi

Masz fajny stack, nie warto tracić żetony w takich spotach. Ja biorę tutaj QQ+, AK+ tym bardziej, że SB pushuje za 17bb. Twoje AJo rzadko będzie tutaj najlepszą ręką

Odpowiedz
Cytat
OcoChodzi
Oldschool Grinder

Zależy od przeciwnika ale myślę że tylko nieznaczący odsetek będzie squeezował wężej niż 88+ ATs+ AJo+ KQs. Wtedy wjeżdżasz 99+ AQs+.

Nie możesz poddawać rąk które dają Ci 1bb na plus jak proponuje kolega wyżej.

Jak widzisz, że przeciwnik na SB jest agrsywny a BTN jest do tego słaby(calluje na takim stacku) czyli np grają:
BTN: 22+ A8s+ ATo+ KTs+ KJo+ QTs+ QJo JTs
SB: 66+ A8s+ ATo+ KJs+ KQo QJs
To Ty: AQo+ AJs+ 77+

Jak widać zagrali jeszcze szerzej ale to już musisz zaobserwować podczas gry. Na unków raczej ten 1 range który podałem bym grał.
Pzdr!

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez OcoChodzi
Zależy od przeciwnika ale myślę że tylko nieznaczący odsetek będzie squeezował wężej niż 88+ ATs+ AJo+ KQs. Wtedy wjeżdżasz 99+ AQs+.

Nie możesz poddawać rąk które dają Ci 1bb na plus jak proponuje kolega wyżej.

Jak widzisz, że przeciwnik na SB jest agrsywny a BTN jest do tego słaby(calluje na takim stacku) czyli np grają:
BTN: 22+ A8s+ ATo+ KTs+ KJo+ QTs+ QJo JTs
SB: 66+ A8s+ ATo+ KJs+ KQo QJs
To Ty: AQo+ AJs+ 77+

Jak widać zagrali jeszcze szerzej ale to już musisz zaobserwować podczas gry. Na unków raczej ten 1 range który podałem bym grał.
Pzdr!

Uważasz, że SB wpycha za 17BB range jaki podałeś? :D

Odpowiedz
Cytat
OcoChodzi
Oldschool Grinder

A gdzie "imo" w odpowiedzi? Bez imo Twoje posty już nie są takie fajne:(

Próbujesz się podśmiewać i trochę mnie to irytuje bo sam nie bardzo ogarniasz;)
Twoje wypowiedzi nie mają żadnego pokrycia jeśli chodzi o matematykę - to są Twoje widzimisie - jestę ekspertę.

Przejdźmy do matematyki...

To jest range cEV który proponuje HRC. Każdy Ci powie, że HRC to podstawowe narzędzie jeśli chodzi o SnG i wszyscy trenerzy, gracze wygrywający mówią, że należy mniej wiecej się tego trzymać.

Jeśli chodzi o te stawki, takie ułożenie stacków, takiego gracza na BTN bardziej spodziewam się takich rangów - HRC liczył mi to ponad 5min ale czego się nie robi dla kolegów:)

Polecam pracę z HRC a później wymądrzanie się:)
Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat

Gościu w żadnej wypowiedzi Cię nie atakowałem a Ty swoją wypowiedź zaczynasz od zaczepki dotyczącej imo. Nie wiem po co to robisz, nudne masz życie czy o co chodzi?

Ocenę ręki sprowadzasz do własnego dowartościowania się.

btw pamiętam Twoje poprzednie posty- jeżeli Ty uważasz, że na 8bb limpowanie albo min raisowanie JJ jest okej to nie mamy o czym gadać i sory, nawet Twoje screeny z HRC nie są wiarygodne. Pozdro, bez odbioru.

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

Witam.

Bardzo proszę trochę spuścić z tonu i podarować sobie uszczypliwości, bo do niczego one nie prowadzą. Każdy ma prawo popełniać błędy, każdy może mieć inne zdanie - dział ten istnieje po to by się uczyć, więc róbmy to bez zbędnych zaczepek :)

Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
avril1991
Oldschool Grinder

Tak jak napisał imgoingtomirage, absolutnie zachęcam do dyskusji każdego, byle merytorycznej. Muszę się przychylić do analizy OcoChodzi (range AK,QQ jest za wąski zdecydowanie) jak najbardziej się zgadzam że musimy się opierać na twardej matmie.

Odpowiedz
Cytat