Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[180], turbo 0.5$, A8s

7 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
509 Wyświetlenia
trybek01
PokerStrategist

Siemka,

Wczesna faza, trochę gry posflop z unkiem.

PokerStars - $0.45+$0.05|15/30 Ante 4 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 4

SB: 45.1 BB
BB: 48.43 BB
UTG: 51.6 BB
UTG+1: 54.8 BB
MP: 41.33 BB
MP+1: 47.13 BB (V:67, PFR: 13 - 9h)
MP+2: 105.23 BB
Hero (CO): 46.27 BB
BTN: 57.37 BB

9 players post ante of 0.13 BB, SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 2.7 BB) Hero has 8♣ A♣

fold, fold, fold, MP+1 calls 1 BB, fold, Hero calls 1 BB, fold, SB calls 0.5 BB, BB checks

Flop: (5.2 BB, 4 players) 5♣ J♥ A♦
SB checks, BB checks, MP+1 bets 5.2 BB, Hero calls 5.2 BB, fold, fold

Turn: (15.6 BB, 2 players) 9♥
MP+1 bets 15.6 BB, Hero calls 15.6 BB

River: (46.8 BB, 2 players) A♠
MP+1 bets 25.2 BB and is all-in, Hero calls 24.33 BB and is all-in

Jak na to patrzę teraz, to był overplay z mojej strony...

Prośba o opinię...

Pozdrawiam
trybek

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
NHXeHep
Elite Grinder

imo jeśli decydujemy się na call takiego betu w 4wayu na takim na flopie, to na turnie i riverze też to callujemy. Dlatego turn i river wp :f_thumbsup: ale foldzik na flopie jednak :) swoją drogą czemu grasz tu overlimp na tego typka?

Odpowiedz
Cytat
trybek01 Autor wątku
trybek01
PokerStrategist

Overlimp dlatego, że nie chciałem pompować puli ze średnią kartą (z Ato już bym to raisował), poza tym liczyłem na topowego flasha... Na flopie dlatego call, bo mam top parę i back door'a...
Na turn i river celowałem, że ma 55, albo Asa ze średnim kicker'em... Może dorabiam teraz teorię, ale patrząc na tendencje, to 55 by slow playował... ostatecznie pokazał A8o... i split...

Odpowiedz
Cytat
bobson88
PokerStrategist

Witaj.
Obaj jesteście deep i osobiście wolę wyizolować tę rękę, ponieważ masz jeszcze graczy za sobą i nie chcesz dawać im za darmo oglądać flopa. Nie napisałeś nic o swoim przeciwniku i nie wiemy co on gra przez limp (czy jest to trap czy lubi tak zagrać z any two). Na flopie skoro decydujesz się na call tego pot size beta to tak jak napisał kolega wyżej, grasz tą linią do końca.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Luffyy213
PokerStrategist

Napisane przez bobson88
Witaj.
Obaj jesteście deep i osobiście wolę wyizolować tę rękę, ponieważ masz jeszcze graczy za sobą i nie chcesz dawać im za darmo oglądać flopa. Nie napisałeś nic o swoim przeciwniku i nie wiemy co on gra przez limp (czy jest to trap czy lubi tak zagrać z any two). Na flopie skoro decydujesz się na call tego pot size beta to tak jak napisał kolega wyżej, grasz tą linią do końca.

Pozdrawiam

A Ty widzisz w ogóle, że to wczesna faza turnieju? Trap na tym etapie turnieju? Leżę ze śmiechu.:mdr:

A co do rozdania, to moim zdaniem limp jest ok i call na flopie też, ale na turnie ja bym sfoldował tą rękę jak gracz mi wciska pot size beta. Koleś po prostu nie blefowałby już na turnie za pot size.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
Filipo91
PokerStrategist

Według mnie powinienes przebijać przed flopem do 3 BB , gosc ma duze vpip i małe pfr a to znaczy że to jest totalny fish . Zwracaj uwage na wartosci vpip i pfr jak jest duza roznica to grasz z fishem on gra ze wszystkim i z taka reka powinienes go betowac na ulicach .

Odpowiedz
Cytat
HunterCT
PokerStrategist

Ja bym tu zagrał albo izolację preflop albo fold. Dokładam limpa z Axs jak już jest 2-3 limperów i są do tego niezłe oddsy. Lepiej go wyizolować myślę, on gra tu niemal cały range przez limpa i Twoje Ax jest z przodu na to, a tak to pozwoliłeś stworzyć się multiway potowi i teraz masz ciężką rozkminkę. Słabego asa bym nie grał 3x call pot size beta na 3 ulicach, to trochę zbyt ryzykowne. Na flopie jak już masz pot size bym zagrał raz call ale turn bym mimo wszystko zrzucał, nie jesteś jeszcze aż tak scommitowany a to wczesna faza i lepiej poczekać.

Odpowiedz
Cytat