Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[10], STT, 0,10$, A6s, Push or Fold

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
141 Wyświetlenia

William Hill, $0.10+0.02 Buy-in (100/200 blinds) No Limit Hold'em Tournament, 10 Players

MP2: 3685 (18,425 bb)
MP3: 4090 (20,45 bb)
Hero CO: 1255 (6,275 bb)
BTN: 2225 (11,125 bb)
SB: 2525 (12,625 bb)
BB: 1220 (6,1 bb)

Preflop: Hero is CO with A6:club:s

MP2 checks 200, MP1 folds, Hero goes All-in 1255, BTN checks 1255, SB folds, BB goes All-In 1020, MP2 folds.

Komentarz: SB był nieobecny przy rozdaniu, więc automatycznie spasował, ale że MP2 sprawdzał to liczyłem tyle samo pozycji (w związku z tym że sprawdzał to nie musiał mieć mocnej ręki). Drugi raz z rzędu w tym turnieju dostałem Ax do łapy.

Według mnie wejście było dobre, okazało się, że BTN ma QQ, a BB KK i odpadłem z turnieju.

To jest moja pierwsza ręka do oceny. W związku z tym, że WH nie wrzuca się do konwertera to rękę wklepałem ręcznie. Jeżeli można inaczej to dziękuję za sugestie. Później wrzucę bardziej kontrowersyjne ręki, jak tylko będę miał dostęp do historii ostatnich turniejów.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Zbiru
BlackMember

Tutaj dużo zależy od rywala, jakie ma statystyki, czy jestem graczem typu calling station czy też nie. Jak jest b. luźny to mogę tu wrzucić A5s jako bottom, na nieznanego gracza snap folduję tą rękę.
Co do konwertera to polecam zapoznać się z wątkiem FAQ odnośnie wrzucania rąk do ceny, są tam podane konwertery jak i przydatne informacje dot. tego zagadnienia. Znaduje się to w tym dziale gdzie właśnie wrzuciłeś ręke na górze - Zanim wrzucisz rękę do oceny - przeczytaj!

Odpowiedz
Cytat
stekubuk
Oldschool Grinder

Jeżeli gracz wcześniej limp/foldował to dla mnie ez push, jeśli rysuje się na CS-a to tym bardziej, bo będzie limpował z masą gorszych rąk, a z naszym stackiem raczej nie możemy wybrzydzać. _confused:

Odpowiedz
Cytat
MarioAK
PokerStrategist

Witaj!

Spróbuj może: http://poker-tools.flopturnriver.com/Hand-Converter.php

Co do samo rozdaniia jeżeli MP jest notorycznym limperem mimo praktycznie zerowego fold equity jestem w stanie grać tutaj A8o, A5s. Jeżeli jednak jest inaczej wtedy ograniczyłby się nawet do ATo, A8s. Wszystko zalezy od przeciwnika.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat