Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zoom] NL10 SH - ATs

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
163 Wyświetlenia
ArcadiusK
Oldschool Grinder

PokerStars Zoom No-Limit Hold'em, $0.10 BB (6 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Button ($10.81)
SB ($10.50)
BB ($19.16)
UTG ($10)
Hero (MP) ($10)
CO ($7.90)

Preflop: Hero is MP with A, 10
1 fold, Hero bets $0.30, CO calls $0.30, 1 fold, SB calls $0.25, BB calls $0.20

Flop: ($1.20) 3, 5, 8 (4 players)
SB bets $0.80, 1 fold, Hero calls $0.80, 1 fold

Turn: ($2.80) 4 (2 players)
SB bets $1.80, Hero calls $1.80

River: ($6.40) Q (2 players)
SB checks, Hero ...........

Pre-flop: Myślę że otwarcie ATs z MP jest jak najbardziej OK.

Flop: Tutaj pierwszy dylemat na który oczekuję odpowiedzi. Grać call i liczyć na to że spadnie diamond lub A, a czasem nawet T które może być wystarczające. Czy jednak próbować wygrać to rozdanie już teraz mając w zapasie jakieś equity i grać raise...

Turn: Jeśli zagrałem call flop to tutaj też chyba call będzie najlepszy.
Szczerze mówiąc nie wiem na co go postawić po takim donku na flopie i turnie i dlatego też nie wiem czy jest sens próbować blefu na river.

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
Fishu88
Oldschool Grinder

Hej, a masz jakieś staty na niego ? Czy to unk ? :>
Pre ATo też otwieram ale to bottom range'u bez info o tym jak grają gracze za mną.

Odpowiedz
Cytat
ArcadiusK Autor wątku
ArcadiusK
Oldschool Grinder

Rozdanie było kilka dni temu i z tego co pamiętam to nie miałem na niego prawie wcale rozdań

Teraz to wygląda tak:
56/16 po 33 rękach | 3bet: 11,8 (17) | Aqq total 38% (37) |

Odpowiedz
Cytat
Fishu88
Oldschool Grinder

Ok, to chyba grałbym raise flop ponieważ na 1-pair hands masz ponad 50% equity + możesz wyrzucić go z czegoś co Cię bije ( jakieś 5x'y, 44,66,77 ); jak on zagra bet/3bet to.. załóżmy że raisujesz tutaj do ~2.8, on zawsze bet/shipuje tam to potrzebujesz 6,9/20 czyli 34.5% eq na call które raczej powinieneć mieć ( tylko vs sety będziesz miał mniej bo 25%, ale vs 2-pair hands masz BE call i on tam pewnie może tak zagrać z jakimś A8/99/combo-drawami itd więc pewnie znajdziesz tyle equity;

As played na turnie potrzebujesz 28% eq ale uwzględniając IO i to że często A i T mogą być Twoimi outami więc call;

R ja tu gram xbeh bo po takiej linii ciężko ci będzie go z czegokolwiek zrzucić. :)

Odpowiedz
Cytat
uche18
Oldschool Grinder

Czesc

PF spokojnie mozna otworzyc z ta reka. Na F ja gram tylko call. Po pierwsze donkbet od unka (gdyz w tedy nie miales na niego info) w mw wyglada bardzo mocno i najczesciej sa to sety, 2 pairs, a po drugie to jesli to jest fish (patrzac teraz na staty) to z niegotowa reka nie ma sensu pompowac puli bo FE na fisha jest znikome.

Ja gram tu tylko call majac spore IO (na fisha wiadomo, a jesli ma dobra reke to wiadomo, ze latwo jej nie odpusci). Na T lapiesz dodatkowe outy i rowniez tylko calluje. Na R kiedy sie nie poprawiasz masz zawsze xb.

Odpowiedz
Cytat