Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zoom. AKo 3bet pot

26 Posty
7 Użytkownicy
19 Reakcje
2,354 Wyświetlenia
ArekGorski
PokerStrategist

Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $48.57 (194.3 bb)
BB: $30.12 (120.5 bb)
UTG: $25 (100 bb)
MP: $16.50 (66 bb)
CO: $41.55 (166.2 bb)
Hero (BTN): $39.03 (156.1 bb)

Preflop: Hero is BTN with K♥: A♦:
UTG raises to $0.68, MP calls $0.68, CO folds, Hero raises to $3.07, SB calls $2.97, BB calls $2.82, 2 folds

Flop: ($10.57) 5♦: 2♦: 9♦: (3 players)
SB checks, BB checks, Hero bets $3.75, SB calls $3.75, BB folds

Turn: ($18.07) 4♥: (2 players)
SB checks, Hero bets $7.75, SB calls $7.75

River: ($33.57) 3♠: (2 players)
SB checks, Hero bets $10.25,

Spoiler

SB folds
Results: $33.57 pot ($1.51 rake)
Final Board: 5♦: 2♦: 9♦: 4♥: 3♠:
SB mucked and lost (-$14.57 net)
Hero mucked K♥: A♦: and won $32.06 ($17.49 net)

Reg otwiera z UTG, fish sprawdza. Sqz z AKo z BU - standard. Dostaje cold calle od small I big. Oboje unk. Stawiam ich na nastepujacy range:
99-QQ, AJs+,KJs+, AK
Flop daje mi nut flush draw. Planuje zaatakowac 2 razy mniejszym sizingiem I push allin river zeby wyrzucic TT,JJ. Cbetuje vs 2cold calle wiec wygladam mocno. SB call. Range 99-QQ, KQs.
Turn otwiera mi gut shot. Kontynuuje moja historie I reprezentuje AA, KK albo nut flush. SB call.
River jest ciekawa karta. Trafiam gutshota. Przegrywam w tym momencie tylko do koloru wiec nie musze zamieniac mojej reki w blef. Decyduje wiec o mniejszym sizing river beta niz wpierwotnym planie.

Odpowiedz
Cytat
25 odpowiedzi
KrzNow
PokerStrategist

Cała historia ma sens i imo wszystko się zgadza, nie mniej jednak osobiście troszkę inaczej dobieram tu sizingi.
Na takim flopie gram zawsze pół pota
Na turn zależnie od villainów
Na river tak naprawdę sprawdza tylko A na split, flush czy 6 betuje których aż tak dużo villain nie ma więc można rozważyć jeszcze mniejszy sizing na river aby callnął "z ciekawości"

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K
PokerStrategist

ja gram x z pozycją , w ich oczach wyglądam mega OBV strong ,squeezując we wczesne pozycje i wcale nie cappuje tym zagraniem swojego range ani nie zdradzam siły reki :f_o:

nie mam obowiązku budować pota , wyrzucać gorszych rak , czy valuetownować się w 2 graczy oop , gdzie bardzo prawdopodobne jest zagranie x/raise z ich strony bo grają bez pozycji

nie gram bet flop bo mimo że jestem prawdopodobnie niekwestionowanym faworytem , to jak się nie porawię na turn na blanku , to bedę w mega ogromnym pocie z ok 28% EQ , gdzie albo najzwyczajniej w świecie wyspazuję swoją rekę betem jak zrobił to hero tutaj i do tego tragicznie rozłożonym sizingiem
albo x for pot control w 3 way-u ??? to się nie może udać ... oczywiście mamy prawo tu ponownie betować
ale tutaj częściej jak nie nie wyrzucamy na 2gi barrel jeszcze zbyt wielu rak , więc zagranie imo dla mnie nieprzyszłościowe

Odpowiedz
Cytat
ArekGorski Autor wątku
ArekGorski
PokerStrategist

X back na turnie dostajesz bet za 8 od 99-JJ i co robisz?

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K
PokerStrategist

trochę dziwnie zadałeś to pytanie więc odwrócę piłeczkę , spada blank wszystkie gorsze blefujące AX betują za 8$ co robisz ???

no wułaśnie , zauważ też co sie dzieje gdy spada :Ax: na turnie ??? , villainy moga chcieć repować tego asa
bo my nie wyglądamy checkiem flop na łapę która może blefować (AdXo) wiec villainy obstawiają nas równiez na mocne pockety , więc uważasz że JJ-TT tak happy tutaj v-betnie tego turna ???

w tym momencie na blank turnie przy becie od villaina ciekawe wydaję się być zagranie raise prawda ??? koleś jest w tym momencie totalnie zdezorientowany czy robimy to z drawem ,nutsem , czy lepszym pocketem od niego , no i nie sadzę aby tak strong tutaj było betowane od razu za 8 a rąk valuebetująchych +blefy w tym spocie jest masakrycznie duzo więcej niż nawet nutsów które nadal mamy szanse pokonać

Odpowiedz
Cytat
ArekGorski Autor wątku
ArekGorski
PokerStrategist

Aha czyli idac Twoim tokiem rozumowania wszystkie AA-KK check back'ujemy? Jest w ogole jakas reka w hero range ktora Twoim zdaniem her powinien cbetowac?

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K
PokerStrategist

tak są takie rece i podam ci je jak odpowiesz na moje pytanie
a czy twój Sqz range vs EP jest naprawdę tak szeroki że masz tyle rak w nim że nie potrafisz odpowiedziec na to pytanie sam sobie , co dajesz sibie do balansu w SQZ range jako bluff ???

Odpowiedz
Cytat
MWaler
Poker Player

Arek ja Ci proponuje nie sugerowac sie tym tematem i nie wrzucac tu rak jezeli chcesz cos osiagnac.

Nie wypowie sie tu nikt kto Ci pomoze raczej, a wrecz przeciwnie.

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K
PokerStrategist

Mwaler skąd taka agresja u ciebie ??? masz coś do mnie ??? czy masz coś przeciwko przekazaniu wiedzy koledze ,która pomoże mu zmaxymalizowac totalnie value w tego typu spotach ???

ty już pokzałes jak się levelujesz na BB nieodpowiednim cold 4betting rangem więc STFO

mój drogi kolego twój SQZ range powinien być tylko taki KK+,AKo+ + blefy typu A5s-A2s robiace gotowe flushe ,KQo z blockerami i te własnie rece betujesz jako blef + nutsy

Odpowiedz
Cytat
ArekGorski Autor wątku
ArekGorski
PokerStrategist

No tez mam takie wrazenie. Przydalaby sie jakas grupa learningowa. Widzialem Cie na stolach nl25. Masz jakas ekipe z ktora sie uczycie czy samemu kosisz?

Odpowiedz
Cytat
MWaler
Poker Player

Napisane przez B3DNAR3K
Mwaler skąd taka agresja u ciebie ??? masz coś do mnie ??? czy masz coś przeciwko przekazaniu wiedzy koledze ,która pomoże mu zmaxymalizowac totalnie value w tego typu spotach ???

ty już pokzałes jak się levelujesz na BB nieodpowiednim cold 4betting rangem więc STFO

mój drogi kolego twój SQZ range powinien być tylko taki KK+,AKo+ + blefy typu A5s-A2s robiace gotowe flushe ,KQo z blockerami i te własnie rece betujesz jako blef + nutsy

Wez Ty juz spierdalaj xD kazdy popelnia bledy i co ? reke przeanalizowywalem z trenerem z 30min i jzu wiem ze zjebalem ale nie bedzie mnie uczyc chlop co to pokonac kurwa nl5 nie moze.

Napisane przez ArekGorski
No tez mam takie wrazenie. Przydalaby sie jakas grupa learningowa. Widzialem Cie na stolach nl25. Masz jakas ekipe z ktora sie uczycie czy samemu kosisz?

Nie naleze do zadnej grupy, a obecnie nl50 klikam.

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K
PokerStrategist

przeanalizuj tą raczkę z trenerem i mnie wyśmiej publicznie jak pisze takie BEZEDURY :f_thumbsup:

sam się spierODDALAJ :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Napisane przez B3DNAR3K

On chociaż klika te nl50 i spazzuje za 10 BI twoich stawek, bo patrząc po tym co wypisujesz nie wierze, że dotarłeś nawet do nl10.

Napisane przez B3DNAR3K
no wułaśnie , zauważ też co sie dzieje gdy spada :Ax: na turnie ??? , villainy moga chcieć repować tego asa
bo my nie wyglądamy checkiem flop na łapę która może blefować (AdXo) wiec villainy obstawiają nas równiez na mocne pockety , więc uważasz że JJ-TT tak happy tutaj v-betnie tego turna ???

No ja nie mogę xD Jeśli hero gra check na flopie to często wygląda na give up w stylu AK/AQ bez diamonda. As trafia znacznie mocniej w checking range agresora niż w betting bo w cbecie bardziej będą lecieć pockety. Jeśli czekasz to z wielu innych powodów , ale nie dlatego,że as nie trafia w twój range i rywale zaczną cię z 66 bluffcatchować obstawiając ,że z KQ sie obudziłeś xD

Dla mnie to jeest close, ale chyba wolę grać to pasywnie(w HU raczej na pewno gram tu check flop), chociaż można i cbetować ale wtedy IMO powinniśmy się decydować na szeroki barelling na turn i river.

Odpowiedz
Cytat
MWaler
Poker Player

Ja z koleji z racji blokerow do KK i AA i A♦:i tego ze nie otrzymalem 4beta pre wiec widze tylko weak pockety w jego rangeu + obvs jakies madeflushe ale nie ma ich duzo wole grac b/b/b shove no matter what

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

No w sumie nie zwróciłem uwagi,że deepki są więc też mi się b/b/b podoba.

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K
PokerStrategist

taaa ja też z racji deepów decyduję się na BBB i spaz riverek (tony value na river vs 21/z 50 kombo na które się levelujemy ) , gdzie na turn jak leci call to pozbawiam się jakichkowiek szans na powodzenie w tym spocie
ale jeszcze lepiej grać spazerskie linie ,spoko spazowanie na no brainer callery w tym spocie
QQ-JJ,66,KdQd,KdJd,QdJd
stabowanie bo mamy nut FD i nie wszystkie czyste overkarty , gdzie oni moga siedzieć easy na naszych poblokowanych

AAAAALLLLLLLEEEEEEEEEE tam wariujmy i szalejmy dalej , jesteśmy tak happy ahead w tych 3 wayach że to noł brajner

polska.pokerstrategy.com
Stół: 9d5d2d
Equity Wygrana Podział
BU 33.15% 32.82% 0.33% { AdKh }
SB 33.39% 33.22% 0.17% { JdJh, 9s9c, AcQs }
BB 33.46% 33.30% 0.17% { JdJh, 9s9c, AcQd }

zdejmijcie te różowe okulary pajace :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

1. Osobiście myśle,że 99/AQo/KQs w większości folduje preflop a nie flatuje squeezee
2. To najlepsza możliwa ręka do blefu
3. QQ/JJ ma ekstremalnie ciężkiego spota bo może się nadziać na AdKd,AdQd czy KK+.
4. Spazzy to ty sugerujesz 4bet shovując AK... Ta linia _nie_jest_ żadnym spazzem.
5.Range SB i BB są mocno capped - oni tu nigdy nie mają KK+,AK a pewnie i QQ też.

Odpowiedz
Cytat
Sosen91
Oldschool Grinder

Problemem jest to ze nie wiemy kim sa Ci gracze. Warto bylo by chociaz sprawdzic ile graja stolow, zakładam ze masz HUDa wiec sprawdz chociaz po 10 handach czy cos nie limpowali etc. Bo dla mnie to zmienia mocno dynamike tego rozegrania jezeli jeden z nich jest chociazby fishem

Jezeli fishe to Gram Bet 1/2 Flop i realizuje equity (Nie zamieniam w bluff poniewaz nie wiemy cz sie odklei od OP) Ale napewno gram Bet by wrzucic lapki ktore maja jakies equity i sie nie odkleja pozniej oraz realizuje equity po swojej cenie (nie widze pozniej jakiegos PSB na Turnie i sie bujam z tym)

Jezeli regowie gram jak Mwaler Pisal B/B/B i tak rozkladam sizingi ze wjezdzam na River. Po takiej lini na mono boadzie nie spodziewam sie bluffcatcha na 160bb DEEP w szczegolnosci

Jednak po CC od 2 graczy po Sqzuzie wydaje mi sie, ze czesciej ktorys z nich bedzie slabszym graczem i Optowalbym za 1sza Linia. Nie mamy Info czy goscie sie odkleja, a napewno nie popelniamy bledu betujac NFD+2OC i realizujac Equity Xb na Turnie.

Pozdro i mniej spiny Panowie !:)

Odpowiedz
Cytat
Sosen91
Oldschool Grinder

Emiya, na 160BB Deep nie wiem czy vs UTG SQz tak chetnie beda c4betowac QQ czy nawet KK. Wiec nie wykluczałbym tak tego z Rangu.

Tak jak piszesz, jest to najlepsza lapka do bluffu ale vs UNK nie wiemy czy sie odklei nawet od TT, bo moze byc slabszym graczem i sobie wkrecic cokolwiek i zagrac C/C/C ;)

Odpowiedz
Cytat
ArekGorski Autor wątku
ArekGorski
PokerStrategist

Standardowo grajac vs unk stawiam go za sredniego myslacego gracza. Oboje z nich mieli po 3 stoly zoom wlaczone i pelne stacki wiec duza szansa na to ze byli regami.
Druga sprawa ze dziwne te cold calle i samo takie zagranie vs open z EP i sqz z BU sprawia ze w moich oczach sa slabszymi graczami. Mysle ze slabsi regularsi sprawdzajac z slabymi pocketami po linii b/b/shove na takim deepie spasuja te pockety.
Vs Fish - moze miec wszystko wiec blefowanie nie ma sensu i tylko realizacja equity.

Tak jak napisal Sosen- range KK+ u SB jak najbardziej mozliwy. To idealna sytuacja do trapa z AA. W przypadku bardzo dobrego rega stawialbym go wlasnie na taki range.

Odpowiedz
Cytat