Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

TT oop

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
135 Wyświetlenia
Krzych113

yo,
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($15.62)
Hero ($11.43)
UTG ($10.37)
CO ($13.26)
BTN ($14.65)

Dealt to Hero T♦ T♥

fold, CO raises to $0.30, fold, fold, Hero calls $0.20

FLOP ($0.65) K♦ 7♥ 6♣

Hero checks, CO bets $0.62, Hero ?

Statystyki przeciwnika, to:
24 18 3.8 po 530 rękach wts 20 f3: 40
otwiera 22 z co

Według mnie najlepszą opcją tutaj byłby 3-bet, ale ze względu na jego niski fold to 3bet - 40, nie chciałbym się tu chyba izolować na mocniejszy range, więc sprawdzam. Jednak teraz jak na to patrzę to myślę, że jest to niestety call chyba tylko pod seta, bo rozgrywanie tej ręki bez pozycji może chyba okazać się po prostu problematyczne i wydaje mi się, że tak jest też już tutaj, do tego przeciwnik c-betuje prawie za pota. Nie jestem pewien co tu robić, bo imo przeciwnik tight, ale board jednak suchy. Zastanawiam się czy fold tutaj nie byłby trochę weak tight. Według mnie decyzja chyba trudna, ale z drugiej strony sprawdzając bez pozycji musimy też chyba wiedzieć na co się piszemy.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
mik1984

Napisane przez Krzych113
Według mnie najlepszą opcją tutaj byłby 3-bet, ale ze względu na jego niski fold to 3bet - 40, nie chciałbym się tu chyba izolować na mocniejszy range, więc sprawdzam.

_o:
Krzychu, ty weak-tightcie! Jeśli villan jest loose na 3bety to ja go tu KOCHAM 3betować z TT. _thumbsup: Zależy jeszcze jaki jest jego steal na CO, ale jeśli powyżej 30% to spokojnie radom jadom. Jeśli villan ma sporo 4bet blefów w range, to rozwiązaniem jest poluźnianie zakresu stackoff, który może spokojnie wyglądać na przykład TT+, AK, AQs.

As played na tak wysokiego beta na flopie odpuszczam.

Odpowiedz
Cytat
Krzych113 Autor wątku
Krzych113

spoko, tak mi się wydaje, że może możnaby tam i 3-betować ;) dzięki pozdr

Odpowiedz
Cytat
muckinfella

Heya

Pamietaj, ze jesli on calluje sporo 3betow (zalozmy w zaokragleniu 60% z 22% Raise 1st, ma tam wiec crr range ~13%, na ktory jestes lekko ahead) dlatego 3bet bylby ok. 3bet bylby gorszy, gdyby on mial 70%+ ft3b.

As played, XC flop i XF turn bedzie jedyna sensowna opcja po za XF, ktora moze byc zbyt weak gdy on cbetuje np. 80%.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat