Przeciwnik nieznany, jak to rozgrywacie, nie wydaje mi się, żeby tu blefował, jedyne gorsze ręce jakie może mieć to wysokie asy w kierach, a jeśli sprawdzałbym turn przy takim sizingu, to muszę i tak wrzucić to na river albo już na turnie (chyba lepszy wariant z tych dwóch). Zdecydowałem się na fold, bo jednak w przeważającej części tego typu spotów będzie to mocna ręka jednak.
https://handhistoryconverter.com/hands/NL-Holdem-Poker-Hand-TT-MP-1942706/
Problem w tym że nie wiadomo co 3betuje, czy ma jakieś bleffy?
Gra solidny cbet, wygląda mocno na nl5 biorąc pod uwagę populacje to pewnie dużo częściej będzie value/protect niż bleff.
Masz pot odsy 30%, jeżeli nie ma żadnych bleffów to powinnieneś foldować już flopa, przeciw value standard 3bet rangowi AJs+,99+, KQs masz 30% equity jeżeli cbetuje tylko over pary i mocne flush drawy. Call cbet wydaje sie nie być tragiczny, jednak jeśli ma wysokiego flush drawa to będzie 2nd barrelował i bedziesz w ciężkim spocie i jak sie zastakujesz to on ciagle ma tone outów. a wszystko inne juz teraz Cie bije mocno.
Jeśli ma jakieś bleffy to najlepiej było by raizować już na flopie żeby uniknąć bólu głowy później.
Przeciwnik gra bardzo wysoki sizing na turnie w staku zostało mu 2$ a przy allinie pula wynosi 10$, według mnie decyzja to albo alin albo fold, jeśli nie odpuścisz ręki to zakładasz, że on tam blefuje, a nawet jego 2oc mają na Ciebie 13,5% equity, więc nawet przeciwko takim ręką raise jest dobry, bo niewielu mu brakuje do ev0 callu bo potrzebuje 20% equity, a może mieć słabsze ręce od twojej które mają więcej equity. Przeciwnik może już nie blefować na river, bo nie widzi fold equity.
Napisane przez halabasa
Call cbet wydaje sie nie być tragiczny
Jesli Ty chcesz to zrzucac na flopie to jaki Ty flop chciales trafic? 2TT ?
Rzadko kiedy spada taki flop ze nie ma zadnej overkarty.
Napisane przez halabasa
Gra solidny cbet, wygląda mocno na nl5 biorąc pod uwagę populacje to pewnie dużo częściej będzie value/protect niż bleff.
Masz pot odsy 30%, jeżeli nie ma żadnych bleffów to powinnieneś foldować już flopa, przeciw value standard 3bet rangowi AJs+,99+, KQs masz 30% equity jeżeli cbetuje tylko over pary i mocne flush drawy. Call cbet wydaje sie nie być tragiczny, jednak jeśli ma wysokiego flush drawa to będzie 2nd barrelował i bedziesz w ciężkim spocie i jak sie zastakujesz to on ciagle ma tone outów. a wszystko inne juz teraz Cie bije mocno.
Jeśli ma jakieś bleffy to najlepiej było by raizować już na flopie żeby uniknąć bólu głowy później.
pisałem bardziej co gdyby... flop jest taki że nie wpada mocno w nasz 3bet calling range, jeżeli villian myśli o zakresach a nie tylko o swojej łapię to nie ma mowy o foldzie na flopie,
ale wtedy wyrzucał by trashową cześć naszego rangu cbetem nawet za pół puli, więc myślący gracz często zmniejszył by sizing?
Czy nie lepiej zagrać 4-bet/fold pre? Gramy na unka, grając tak mamy przewagę pozycji i gramy na zdepolaryzowany zasięg i wiemy na czym stoimy...