Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

TT nl4

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
199 Wyświetlenia
lechUba

PartyGaming - $0.04 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

Hero (BTN): $5.64
SB: $4.27
BB: $4.12
UTG: $1.46
MP: $5.94
CO: $4.00

SB posts SB $0.02, BB posts BB $0.04

Pre Flop: ($0.06) Hero has T♥ T♦

fold, fold, CO raises to $0.16, Hero raises to $0.42, fold, fold, CO calls $0.26

Flop: ($0.90, 2 players) 2♦ 4♥ Q♥
CO checks, Hero bets $0.64, CO raises to $1.40, Hero calls $0.76

Turn: ($3.70, 2 players) 5♣
CO checks, Hero checks

River: ($3.70, 2 players) Q♠
CO checks, Hero bets $3.82 and is all-in, fold

Hero wins $3.52

13/9 h42

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
pickars

Vs 13/9 ja bym nigdy nie 3betowal na pozycji, bo to zamiana reki w blef. A tym bardziej takim sizingiem, bo dajesz mu oddsy na callniecie kazdej pp.

As played ja na takiego gracza wywalam na F. A na R gram chkbk, bo nie wiem od czego chcesz wyciagac value??

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

widze, ze grasz na razie wesolego pokera
aby to powoli zaczac zmieniac sprobuj zaczac zadawac sobie pytania podczas gry "dlaczego to robie" "co uzyskam danym zagraniem" "co gorszego mnie sprawdzi a co lepszego wyrzuci" "czy betuje dla value czy dla blefu" i wiele wiele innych pytan
aby powoli to ogarniac to powinienes sam tutaj opisywac rozdanie bo wrzucajac suchego henda podajac tylko staty, nie masz kompletnie pojecia gdzie tkwi Twoj blad w rozumowaniu poniewaz przeczytasz ocene i o niej zapomnisz lub tez nie bedziesz potrafil jej skonfrontowac ze swoim mysleniem

co do reki
CO jest na razie nitem, masz TT na pozycji i tutaj przychodzi pierwsze z pytan "co ja uzyskam 3betem?" przewaznie z takim przeciwnikiem uzyskasz tyle, ze on wyrzuci wszystkie gorsze rece a zostawi lepsze ktore albo 4betuje (musisz foldowac) albo calluje (jestes dominowany na postflopie) dlatego opcja 3bet jest tutaj kiepska i powinienes to tylko callowac aby trzymac jego range szeroko

jesli juz przeszedles do postflopa to na flopie czesto gralbym checkbehind bo nie wyrzucasz betem zadnej lepszej reki a jest b.malo gorszych ktore calluja (bo jedynie jakies fd ktore moga c/r i musimy foldowac)
gdy dostajemy c/r to call jest "srednia" opcja bo po 1 jestesmy w wiekszosci przypadkow dominowaniu (przykladowe AJ:h ma na nas ~50% a dorzuc do tego TP/seta/czasami trapowane KK-AA i jestes cholernie z tylu) a po drugie musimy foldowac na kazdy bet na dowolnym turnie (oprocz T)

w sumie rivera nie powiniem oceniac ale dam Ci male zadanie do przemyslenia
skoro on c/r flop i czeka na turnie oraz czeka na river to jak sadzisz, z jakich lepszych rak go zrzucisz (ktore moga grac taka linie) oraz jakie gorsze Ci tutaj zaplaca (ktore moga grac taka linie)

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
lechUba Autor wątku
lechUba

Czyzby jedyna lepsza reka jaka wyrzucam jest to para JJ, bo raczej napewno dostane call od wszystkich Qx :] (ale taka reka nie pasuje do takiej linii). A te ktore moga mnie sprawdzic i sa slabsze to chyba pary od 6 do 9, bo nic innego tu nie widze. Dzieki TRENERZE za rady, postaram sie wiecej pisac o moich przemysleniach z gry. Pozdro 600

Odpowiedz
Cytat