Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] TT nl30

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
330 Wyświetlenia
jerry2008

Party Poker No-Limit Hold'em, $0.30 BB (5 handed) - Party-Poker Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (SB) ($36.49)
BB ($15.39)
UTG ($35.79)
MP ($36.58)
Button ($28.08)

Preflop: Hero is SB with 10, 10
1 fold, MP bets $1.05, Button calls $1.05, Hero calls $0.90, BB calls $0.75

Flop: ($4.20) 6, 2, 9 (4 players)
Hero bets $3.15, 1 fold, MP calls $3.15, 1 fold

Turn: ($10.50) 5 (2 players)
Hero bets $6.45, MP raises $32.38 (All-In), Hero folds

Total pot: $23.40

23/18 Fold to 3-bet 60% AF : 1,4

Zastanawiałem sie nad 3-betem ale stwierdziłem ,że lepiej callowac bo donk był przede mna.

Na F trafiam TP postanowiłem odrazu donkować ,wtedy myslałem o obronie reki przed drawami. On ma cbeta ma 50 % więc raczej on by poczekał tak założyłem a nie chciałem dawać im darmowej karty. T kompletuje tylko jednego drawa 78 robie bloking beta (chce sprawdzic na czym stoje ) jednak gdy on mi gra shove Af na T ma 0.5. A on tu może mieć JJ + .Niewykluczam tez seta.Teraz pytanie czy nie leiej bylo zagrac 3-bet pf gdybym dostal 4-beta jestem z tylu . A jesli juz zagrałem call to mogłem zagrac czek/call tylko najwikszy problem jest tu z tym ,że nie mam pozycji.

4 odpowiedzi
tezapl

Według mnie w puli gdzie są 4 osoby value z TT będzie możliwe max na 2 streetach. Na flopie wolałbym grać check. Jeśli agresor nie zabetuje to na sporą ilość kart możesz wtedy betować turn i ciagnać value od fisza z 9x + drawy. Jeśli agresor zabetuje flop to biorąc pod uwage jego cbet 50% skłaniam się do c/f (chodzi o to że skoro decydujesz sie nie 3betować preflop co według mnie jest OK gramy pod set value w 4osobowej puli).

Na turnie brick gram b/f podobnie jak na river troche ponad 1/2PSD/fold.

czak2

F mi sie podoba donk bet. On z takim af nie betuje tutaj z air ty masz op jest masa gorszych nie gotowych układów czy słabych made handów które sprawdzą że jest to ok.

T bet/f ciągniesz jeszcze value z :s+x czy 9x ale na raise zawsze się składam nawet się nie zastanawiając. On tu zawsze ma jakiegoś slowplayowanego seta czy str8.

Powód na call preflop jest bardzo dobry o ile to jest gracz typu calling station, jeśli on ma dorzucić tylko 1$ preflop to ja wole zwiększyć swoje zyski przez squeezownie tego.

Powód na donkbet jest bardzo dobry. Ja bym jeszcze popatrzył jak często MP cbetuje, bo nie chciałbym, żeby taki flop w 4 osoby został przeczekany. Co zrobisz na każdą overkarte? Co zrobisz na ? Lead jest jak najbardziej w porządku.

Na turnie nadal masz valuebeta od FD ja bym jednak betował nawet 5.5-6$ ponieważ jest też dużo kombinacji overpair które Cie biją a niekoniecznie chciały raisować flopa.

Fold na turnie jest super standardowy. Twój lead w tylu przeciwników i bet na turn musi być odbierany jako siła i trudno żeby ktoś z silnej ręki chciał Cię wyblefować.

jerry2008 Autor wątku
jerry2008

Ja mim to wolał bym to 3-betowac w ostaniej chwili zmienilem zdania i to uwazam za blad w tym rozdaniu Sqz wyjasnia mi zasieg goscia na MP jesli ma wyzej to pojdzie 4-bet a jesli jakis poket to fold . Call od donka sie nie boje na takim Flopie ide z nim na stacki.

Na :spade: gram bloking beta(w granicach 5-6$) taki bet moze wywalic go z wyższej pary jesli ,np spróbował ja slaw playować jesli dostaje call to gram cz/f.