Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] TT nl25

9 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
184 Wyświetlenia

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$30,85:67/18/10/0,2/50/22/67/33;Hero$25,35:///////;MP3$28,20:34/50/9/2,4/8/11/-/100;BU$29,40:22/36/32/-/25/50/-/0;[/tg]
0,1/0,25 No-Limit Hold'em (6 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.69 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BB with T♣, T♥
MP2 folds, MP3 calls $0,25, CO folds, BU raises to $1,00, SB calls $0,90, Hero raises to $4,50, 3 folds, Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: $3,25

bu wygląda na luźnego mimo że mam bardzo mało rąk na niego, sb za to murek którgo stawiam na jakąs pocket pair 66-TT. Opłacalne zagranie?

8 odpowiedzi
AutystycznyAndrzej

Jasne, spot do squzzu wygląda w porządku. BU pewnie będzie otwierać sporo rąk, SB zazwyczaj ma PP albo średnią rękę którą spasuje a Ty zgarniesz dead money...

... z tym że możesz dorzucić 3bb i w 80% MP zrobi call. Czyli za 3bb zobaczysz flopa z pulą 16bb i szansą na trafienie seta, tak! Gram TT pod seta w tym spocie. Według mnie tak będzie bardziej EV+, ponieważ jak dostaniesz call / 4bet podczas squzzu to jesteś w dupie. A tak raz na 8 rąk trafisz prawie nutsa i masz szansę na dostanie value od groszych rąk.

Ninjai

Sqz i call, obie opcje sa ok w tym spocie. Patrzac na czysty EV, to tez sadze, ze call bedzie lepszy, bo masz dwoch mega fishow w rozdaniu. Pytanie jest, na ile oni sa zdolni by sprawdzic twoj sqz. preflop.

Jezeli wiesz, ze sprawdza go lightowo, to ja bym zawsze squeezowal, jezeli nie masz tego reada, to call bedzie lepszy.

Janosikgdy

Napisane przez Ninjai

Jezeli wiesz, ze sprawdza go lightowo, to ja bym zawsze squeezowal, jezeli nie masz tego reada, to call bedzie lepszy.

Hej :f_cool:

Jaki masz plan gry postflop jak sprawdza jeden gracz i spada ovecard, co często będzie miało miejsce.
c/c flop, c/f turn, b/f flop, c/f turn?
Bo bez overpary to rozumiem, że bet/shove?

Ninjai

Napisane przez Janosikgdy

Napisane przez Ninjai

Hej :f_cool:

Jaki masz plan gry postflop jak sprawdza jeden gracz i spada ovecard, co często będzie miało miejsce.
c/c flop, c/f turn, b/f flop, c/f turn?
Bo bez overpary to rozumiem, że bet/shove?

Z OP gram raczej b/c, bo oni maja czesto za wiele gorszych ukladow. Owszem na 223 sie stackuje np.

Jezeli board wypada AJ8 to mozna grac i b/f i c/f, zaleznie od fisha. Jezeli fish nie folduje na cbety i jest agresywny, to wole raz pasywnie sprawdzic lub calkowicie odpuscic. Jezeli gramy z pasywnym fishem, to takze czesto checkam.

Na board Q76ss cbetuje for value na flopie napewno i potem zobacze, co sie bedzie dzialo.

slimy3

A jaki plan przy pasynym rozegraniu?

- Na niskim flopie?
- Na A-high lub K-high boardzie?

AutystycznyAndrzej

Napisane przez slimy3
- Na niskim flopie?
- Na A-high lub K-high boardzie?

Pomyśl o zakresach. Przede wszystkim rywal nigdy nie zrzuci nic lepszego. Na A-high, on nie zrzuci Ax. A więc będziesz chciał wywalić JJ-QQ o ile ma? Jeżeli tak to musisz najprawdopodobniej betować dwa razy i jest to zbyt ślizgie.

A więc na floapch z overamir albo c/f, albo czasem c/c, ponieważ w betowaniu jest niewiele value. Chyba że calluje cbeta z AQ.

slimy3

Mi chodziło o pasywym rozegraniu - nie gram squeeze tylko call pod seta.

AutystycznyAndrzej

Sam set minig jest EV+ i postflop nie musisz kombinować o ile nie widzisz EV+ zagrania, więc możesz nawet grać c/f, szczególnei w multiway pocie. Na A/K to easy c/f. Z jedną overcard Q/J możesz callować cbeta i odpuścićna turnie, ale też możesz spasować na flopie. Na niższych od T możesz callować dwa streety, zależy od agresywności rywala.