Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

TT NL25

6 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
543 Wyświetlenia
Sowiczek

Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $26.12 (104.5 bb)
BB: $38.03 (152.1 bb)
MP: $25 (100 bb)
Hero (CO): $36.66 (146.6 bb)
BTN: $34.30 (137.2 bb)

Preflop: Hero is CO with T T
MP raises to $0.75, Hero calls $0.75, 2 folds, BB calls $0.50

Flop: ($2.35) A J J (3 players)
BB checks, MP checks, Hero checks

Turn: ($2.35) T (3 players)
BB checks, MP bets $1.74, Hero calls $1.74, BB folds

River: ($5.83) 3 (2 players)
MP bets $4.34, Hero calls $4.34

Cześć,

Przeciwnik 21/17, otwiera 23 z MP, WTSD 31 W$SD 45.

Czy w takiej sytuacji zwykły call na river nie jest zbyt weak? Teraz jak na to patrzę to spadła mi dobra karta na river, która uzupełnia jakieś A♠:x:spade:. Przeciwnik na pewno nie ma tutaj gołego Axa, blefów też uważam, że nigdy nie ma. Może mieć natomiast KQ, AJ, JJ, AA, i wspomniane :Ax:x:spade:. Cieżko powiedzieć, czy ma JT. Doszedłem tutaj do wniosku, że KQ i tak nie sprawdzi i więcej slowplayowanych lepszych rąk tutaj widziałem. Teraz jak na to patrzę to myślę, że mogłem poszukać tutaj jakiegoś małego raisa i ewentualny fold na ship. Chyba trochę zbyt pasywnie gram czasami na NL25, ale w porównaniu z NL50 mam wrażenie, że gierka jest tam nitowata :D

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
screamdustry

Raise/fold mi sie chyba najbardziej podoba, gdzies do ~11,5$ i jest jeszcze sporo miejsca na fold.

Chociaz nie widze nic zlego w callowaniu. Chyba raise/fold > call > raise/ship.
Wydaje mi sie, ze ludzie lubia tak grac AJ/AA, JT jest praktycznie zablokowane, liczymy w sumie na call od KQ (pasuje do jego linii) i na 4-5 kombinacji flushy.

Odpowiedz
Cytat
chemikLO

Jeśli KQ nas nie calluje, to nie mamy vraisa wg mnie. A IMO może callnąć raise do 10-11$, bo gość ma WTSD lubiący showdowny i jak nie przywalisz grubo, to możesz dostać spłatę. Oczywiście jest to raise/fold

Odpowiedz
Cytat
stekubuk

Nikt nie raisuje T? Taka luźna myśl mnie naszła.
Na R obowiązkowo raise :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
kustra

Raise/fold na river, chociaż minraise, na który na pewno trips nie odpuści.
Raiseowanie turna jest imo kiepskie, zbyt dużo feq generuje. Callem dajemy mu vbetować dobre Ax i blefować jeśli się na to zdecydował.

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

Hejka.

Uważam że obowiązkowy jest raise na river. Mamy value często od KQ, BFD, Jx. Dodatkowo rywal raczej nie lubi odpuszczać jak widzę , dlatego kto wie czy jakiegoś Ax nie callnie czasem też. Gram tu raise do jakiś 11$.

pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat