Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

TT NL25

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
194 Wyświetlenia
chemikLO

Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 9 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $28.81 (115.2 bb)
BB: $25 (100 bb)
UTG+1: $25 (100 bb)
UTG+2: $25 (100 bb)
MP1: $25.39 (101.6 bb)
MP2: $28.29 (113.2 bb)
MP3: $25.38 (101.5 bb)
Hero (CO): $28.46 (113.8 bb)
BTN: $6.86 (27.4 bb)

Preflop: Hero is CO with T T
5 folds, Hero raises to $0.75, 2 folds, BB calls $0.50

Flop: ($1.60) A Q T (2 players)
BB checks, Hero bets $1.07, BB calls $1.07

Turn: ($3.74) 6 (2 players)
BB checks, Hero bets $2.49, BB calls $2.49

River: ($8.72) 7 (2 players)
BB checks, Hero bets $5, BB raises to $11.75, Hero folds

Results:

Spoiler

$18.72 pot ($0.84 rake)
Final Board: A Q T 6 7
BB mucked and won $17.88 ($8.57 net)
Hero mucked T T and lost (-$9.31 net)

Do rivera nie ma o czym gadać

River - gość czeka, uznałem, że flusze powinien donkować, strita pewnie też, więc siedzi na parce/dwóch parkach i niech płaci. Na raise mam znów oddsy 21%, ale callowanie mi się nie widzi, bo vs mój trzeci barrel na TAKIM stole, QJ się w blefa nie zamieni, nie ma opcji. Więc FOLD.
Pytanie jest czy ja tam mam vbeta. Dużo zależy od trafności założenia, że on flusze/strity donkuje. Jak to widzicie?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
Druneski

Do rivera nie ma o czym gadać

A ja bym pogadał, wyżej flop, wyżej turn :) calluje z BB, ma tam masę broadway'ów, spora trafia, ma parki + gutshot, fd, nie wyrzuci tego, wydaje mi się, że tracisz value.

Typ nie ma w ogóle x/raise'u, gram tak samo (tylko te bety trochę wyższe) bet/bet/bet-fold, zrzucanie seta boli, ale agresja bardzo niska, a na ringach ludzie na rzece są szczerzy, także ja bym mu uwierzył. Co do założeń z donkbetem, dorzuć sobie po prostu staty dobkbet F/T/R i zobacz czy potrafi to w ogóle robić, bo wcale nie musi tak myśleć.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siema.

Akurat założenia, że gośc donkbetuje flush i strit... to są jakieś realne podstawy, żeby tak twierdzić, czy po prostu Ty bys tak zagrał, więc automatycznie on też tak robi? :) Nie przypisuj przeciwnikowi Twojej linii i Twojego myślenia.

Gość z XR i raise CB na tym poziomie nie musi raiseować tutaj 2parek, a jesli dobrze odczytałem, to nie przepada za 3betami - ma te 8%, ale to nie jest dużo i może mieć nawet AQ. Nie umiem się powstrzymać o vbetowania na river, szczególnie że na takim turnie spodziewam się akcji od jego nutsów czyli KJ, a A:c na boardzie działa mocno na korzyść kombinatoryki vs flush, więc betuje... ale to jest b/f bo nie spodziewam się zamiany w bluff z jego strony, a jednak może mieć tego FD, czy pasywnie granego KJ.

No i jak Drun zaznaczył, sizingów pilnuj, bo on jest to czesto dobrze zahaczony już od flopa.

Odpowiedz
Cytat