Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

TT NL2

12 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
524 Wyświetlenia
aleasy77

Preflop wolę zagrać 3bet, z racji tego, że gość na utg jest słabym graczem raczej (co widać jak rozegrał to rozdanie np.). Na flopie spada overkarta, postanawiam c-betować i dostaję call. Turn przeczekuje, bo nie sądzę, żeby coś mnie tutaj sprawdziło, a na river mogę bluffcatchować. River czekam, przeciwnik betuje za 1/2 pota i sprawdzam go. Właśnie tak się zastanawiałem, czy taka linia będzie ok, ale wydaje mi się, że raczej nie dostałbym call na turnie, a nawet jeśli to musiałbym się zastanowić co na river, bo najczęściej będę z tyłu, a w ten sposób mogłem wyłapać blefy od tego gracza i wyciągnąć całkiem niezłego pota. Co sądzicie o tym?

http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/21182869_D6DEF3FDFC

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
shinthps

myślę, że spoko zagrane jak na podstawie swoich readów wiesz, że gość może być zdolny do takich zagrań ;) co do preflopa to 3betuje to w standardzie na sb vs bu bez względu na to czy utg limpował czy nie.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

No to też właśnie, zapomniałem o tym wspomnieć :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Dadramel

Wyżej ta izolacja

Odpowiedz
Cytat
KrzNow

Jak dla mnie bajecznie wręcz rozegrane :f_thumbsup:
Też TT SB vs BTN 3betuję for value

Odpowiedz
Cytat
adifanstal

Fajnie rozegrane. Tak jak mówisz double barrel na takim boardzie i blanku na turnie nie ma sensu. Nie zrzuci nic co Cię biję, rzadko będzie kontynuował z niższym pp.

Odpowiedz
Cytat
saja13

Nie wiem skąd te pochwały, ale to nie jest dobrze zagrane.

Mówisz że na river chcesz go blefkeczować, a na flopie grasz bet którym wyrzucasz jego air. Więc Twoje założenie jest tutaj takie, że on ci na flopie sprawdza bet 2/3psb w 3betowanej puli z air typu wlasnie Ax, KJ, TJ, czy czymś takim co jest zdecydowanie zbyt optymistycznym założeniem.

Jeśli chcesz kogoś blefkeczować, to podstawową sprawą jest zadać sobie pytanie z czym on może blefować. W tym konkretnym spocie nie widzę takich rąk praktycznie wcale.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

saja13, gracz który gra limp-call 3bet z utg to nie jest wybitnym graczem i może tutaj grać tak z air (mocne układy myślę, że nawet tacy gracze jak już coś będą grać limp-raise chociażby). Taka linia pasuje najbardziej do słabych asów (trochę gram to wiem z doświadczenia i często będą betować tak jak tutaj river z any two jeśli nic nie trafią). Dlatego kierowałem się intuicją i doświadczeniem z tego typu rozdań/rodzaju graczy. Na nieznanego gracza w ten sposób nie rozegrałbym tego (miałem go jeszcze oznaczonego to mogłem się spodziewać czegoś po nim).

Odpowiedz
Cytat
saja13

Jeśli podejrzewasz gościa o callowanie twoich wysokich betów w 3betowanej puli z niczym, to masz tu po prostu valubet turn/river. Na moje to po prostu jesteś result oriented i na siłę chcesz uzasadnić swoje zagranie.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

Ja nie mówię, że zagrałem tu idealnie tylko starałem się dostosować trochę grę pod przeciwnika, bo jeśli masz gościa co blefuje na river, to będziesz raczej czekać river niż betować i go wyrzucić przy okazji. Można by było ewentualnie zabetować jeszcze turn, na river jeśli bym zabetował to będzie odpuszczał raczej (nawet tego typu gracz, rzadko który sprawdzi to z takim układem na river).

Odpowiedz
Cytat
saja13

Ale zrozum, że nie chodzi o gościa, tylko o strukturę boardu. 3betujesz preflop, spada board A22 rainbow, grasz dwa duże bety i co taki koleś może ci blefować na river? Musiałbys założyć że sprawdza cię totalnie z niczym i tutaj z podobnego założenia wychodzisz.

Większość jego potencjalnych blefów wyrzucasz betem na flopie, więc jeśli uważasz, że koleś lubi blefować to graj po prostu check flop.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

Dlatego napisałem, że miałem notki na niego dlatego tak to rozegrałem. Przy ace high flopie uwzględnił bym to, że może mieć tutaj słabego asa, którego nie spasuje. Rozmyślałem trochę o tym rozdaniu później. Gdybym uważał, że wspaniale to rozegrał to bym nie wrzucał tego rozdania, bo po co. Tak chciałem się podzielić strategią, przemyśleniami odnośnie tej ręki.

Odpowiedz
Cytat