Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

TT NL2

13 Posty
9 Użytkownicy
2 Reakcje
946 Wyświetlenia
aleasy77

W tym rozdaniu na flopie miałem multipot, a później zostałem z limperem w dalszej akcji. Co sądzicie o rozegraniu takiej linii?
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/20650062_0E245D3A09

Czego mam wrażenie, że bardzo często tym limperom wychodzą (wygrywają) rozdania?

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
gladziutki

Na flopie cbet zupełnie niepotrzebny. Budujesz pulę mając słaby układ i średni draw. Po prost checkuj i licz na to że uda Ci się tanio/ za darmo zobaczyć turn. Od turna rozegrane prawidłowo.

PS. jak się dopiero uczysz to nie graj Full Ringów i Short Handed na raz. Skup się na jednym formacie stołu i tam katuj. Powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

gladziutki, nie uczę się dopiero, już gram dłuższy czas i dla mnie nie sprawia problemu gra na FR bądź SH...

Odpowiedz
Cytat
robieGRUBYkesz

Moim zdaniem cbet na flopie jest spoko, bo board jest scary dla niskich i średnich par, które mogą sprawdzić preflop - instant fold. Poza tym na boardzie leży QJ, a Ty trzymasz T w spade'ach, więc jedyne kombinacje flusha zostają AK, 97, 76, 65, 54, 43, 32. AK 3betują, reszta kombinacji raczej rzadko sprawdza open.
Dzięki cbetowi nie dajemy za darmo karty na turn, gdzie gość może mieć np Asx, Ksx.

Turn spada 9, która nie uzupełnia FD, Ty dostajesz strita. Flusha się nie boimy, jedyną kartą, która Cię bije w tym momencie jest KTo, która i tak rzadko będzie w range'u przeciwnika, bo masz do niej dwa blokery. Jesteś prawie zawsze z przodu, więc ja osobiście wolałbym większy sizing for value.

River check jest spoko, bo mamy showdown value, ale też nie ma dużo rąk, które bijemy, a nas sprawdzą. Jedynie A8, może AQ, QJ. Betując budujemy pulę niepotrzebnie, a jak dostaniemy raise to musimy zrzucić. Sizing gościa jest niski, więc ja to calluje. Jakby zabetował około 0,9$ to chyba pasuję...
On może tu betować Asx, Ksx jako nietrafione drawy, A8, AQ, QJ, KQ, AT, KT, T9, 88-JJ. Potrzebujemy 25% equity, ale tyle mamy imo.

Odpowiedz
Cytat
xkwlx

eeeeee!
Na flopie w MWP gram x, nie ma co na silę budować puli, nasza ręka to middle range, więc potcontrol jest okej.
Asplayed na Turnie gram beta, na river zależy od sizeingu gram x/c lub x/f.Pjona

Odpowiedz
Cytat
Dadramel

Jeśli już cbetujesz to wyżej, ale najlepszy jest x

Odpowiedz
Cytat
Pawez0

btw. to nie limperzy ;)

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

Pawez0, jak oni bardzo często limpują preflop (wogóle jak wchodzą do rozdania to nie podbijają) tylko limp bądź call umieją grać to są limperzy (dlatego ten gościu z 99 tak go nazywam, bo co to jest za gra np. limp bądź limp-call z utg). I nie ma co ich bronić za bardzo, bo to że oni grają wiele układów więc można różnorakich cudów od nich się spodziewać na showdown.

Odpowiedz
Cytat
gladziutki

Napisane przez aleasy77
gladziutki, nie uczę się dopiero, już gram dłuższy czas i dla mnie nie sprawia problemu gra na FR bądź SH...

I grasz NL2? ;) Nie ma w tym nic złego, że się uczysz (jak każdy). Mimo wszystko FR i SH gra się zdecydowanie inaczej jeśli chodzi o range, oraz siłę reki na F i ja bym się skupiał na jednym aż będę wymiatał.

Odpowiedz
Cytat
Out69RNMD

Napisane przez aleasy77
Pawez0, jak oni bardzo często limpują preflop (wogóle jak wchodzą do rozdania to nie podbijają) tylko limp bądź call umieją grać to są limperzy (dlatego ten gościu z 99 tak go nazywam, bo co to jest za gra np. limp bądź limp-call z utg). I nie ma co ich bronić za bardzo, bo to że oni grają wiele układów więc można różnorakich cudów od nich się spodziewać na showdown.

Czyli Ty też jesteś limperem jak grasz call na BTN/CO z pp vs EP/MP open?

Limp to call 1bb kiedy nie było jeszcze podbicia. kropka.

Co do rozdania, ja tu widzę sens grania cbet flop z dwóch powodów. Po pierwsze, nie spodziewam się x/r od SB na takim boardzie. Po drugie jeżeli CO zagra bet to i tak jeden raz calluje na takim flopie więc wole betować samemu. Liczę na call od z A♠: x (typu AK,A2-AT) lub K♠: x (K9s KTs). Jeżeli nie to liczę, że go wyrzucę z rozdania i będę IP vs 1 villain. Reszta wp. Może wyżej turn.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

Mi chodziło

Napisane przez Out69RNMD

Napisane przez aleasy77

Czyli Ty też jesteś limperem jak grasz call na BTN/CO z pp vs EP/MP open?

Limp to call 1bb kiedy nie było jeszcze podbicia. kropka.

Mi chodziło o ogólną ich grę podczas CAŁEJ SESJI. JAK NIKT NIE PODBIJAŁ TO ONI LIMPUJĄ praktycznie co rozdanie. Dlatego ich tak nazwałem, ciężko to zrozumieć, że chodziło mi O TO. Jakbym trochę rąk z nim nie rozegrał wtedy to nie wiedziałbym czy ONI LIMPUJĄ....

gladziutki nie uczę się grać dopiero...

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Ten cbet to tragedia.

Jak dostaniesz raise, to trudno kontynuować.
Jak dostaniesz call, to trudno kontynuować.
Masz jednego pewnego outa (9♠: ), a reszta jest niepewna (na będziesz bity przez A♠: i K♠:, na 9 będziesz bity przez kolor/KT, T będziesz bity przez :9x:/kolor).

To jest easy checki liczymy na to, że przeciwnik nie zabetuje lub da dobre oddsy.

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

też jestem za jednym darmowym outem na turn lub za niską ceną , nie ma sensu valuetownować się w nielubiących odpuszczać z top parka graczy z niskich limitów :f_drink:

Odpowiedz
Cytat