Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Tt Nl2

9 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
336 Wyświetlenia
Kokos14

PokerStars - $0.02 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 118.5 BB
SB: 115.5 BB
Hero (BB): 40 BB
UTG: 100 BB
UTG+1: 38 BB
UTG+2: 231 BB
MP: 42.5 BB
MP+1: 47.5 BB
CO: 21.5 BB

SB posts SB 0.5 BB, Hero posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has T♦ T♣

UTG raises to 4 BB, fold, fold, fold, fold, CO calls 4 BB, fold, fold, Hero calls 3 BB

Flop: (12.5 BB, 3 players) 3♣ 4♥ 2♣
Hero checks, UTG bets 7 BB, CO calls 7 BB, Hero raises to 36 BB and is all-in, fold, CO calls 10.5 BB and is all-in

Turn: (54.5 BB, 2 players) 6♠

River: (54.5 BB, 2 players) 4♠

Spoiler

Hero shows T♦ T♣ (Two Pair, Tens and Fours) (Pre 57%, Flop 65%, Turn 82%)
CO shows A♠ J♥ (One Pair, Fours) (Pre 43%, Flop 35%, Turn 18%)
Hero wins 52.5 BB

CO to unk
BB rysuje się na dość regularnego gracza.
Szczerze mówiąc nie miałem i dalej nie mam pomysłu na tę rękę. CO obstawiłem na jakiegoś średniego Ax, broadwaya. BB to moim zdaniem niska parka, która mogła trafić seta, ale nie musiała, bądź suited connector, który się gdzieś zahaczył.Stąd właśnie x/r AI na flopie, aby bronić się przed drawem.

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
morituri

Czemu nie 3bet pre? masz jakies statystyki?

Odpowiedz
Cytat
Kokos14 Autor wątku
Kokos14

Bo 3bet zamienia moją rękę w blef. Na 4bet się składam, więc równie dobrze mogłem zagrać 3bet z Ax, Kx, etc. A ja chcę sciągnąć jak najwięcej value ze słabszych układów. Stąd mój flat :)

Odpowiedz
Cytat
morituri

4bet dostaniesz pewnie tylko z premium hands, a tak po flat jak zobaczysz figurkę na flopie to bedziesz sie zrzucał na każdy cb? a na niskim odwijał? to tak samo możesz wchodzić all-in licząc że jesteś z przodu. a call pod seta trochę nie matematyczny. Na Nl2 lepiej nie kombinować tylko jak najszybciej przejść ten limit. Jak najmniej trudnych spotow :)

Odpowiedz
Cytat
ryhukox

Grasz 3bet od razu AI
A jeśli niższy, to skąd pomysł na składanie się? To jest 3bet/call jak już. I przede wszystkim to jest 3bet for value a nie bluff

Odpowiedz
Cytat
PanDuzePE

raise + call = easy sqz z TT

"BB rysuje się na dość regularnego gracza."

Z tego co widzę, na BB ty siedzisz, więc może być odrobinę prawdy w tym co napisałeś ; )

Graj po prostu 3bet do 14bb pre + auto call na 4bet (tym bardziej od CO).

Flop faktycznie, jedyną sensowną opcją wydaję się c/R, bo oni często będą tutaj cbetować Ax.

Odpowiedz
Cytat
Kokos14 Autor wątku
Kokos14

Coś musiałem mocno pomylić z opisami ;) Nie chce mi się już tego sprawdzać. W każdym razie zakładając że UTG otwiera AJ+, 88+, jestem bardzo często zdominowany przez jego zakres pusha (choćby to było AK i QQ+). Czy stackoff z TT jest taki odpowiedni? Właściwie nie mam szans go wygrać. Gdyby przeciwnik miał trochę oleju w głowie to spokojnie zestackowałby z midem JJ, co zmniejsza moje szanse radykalnie. Niestety nie siedzę przy swoim komputerze, ale na oko mój squeeze, tak jak mówiłem, nie byłby for value. Nic gorszego ani mnie nie sprawdzi, ani się ze mną nie zestackuje. Więc po co squeezować?

Odpowiedz
Cytat
PanDuzePE

Chodzi tu po prostu o to, że nasze FEQ w tym spocie jest bardzo duże, co znaczy, że będziemy zarabiać na tyle dużo na jego foldach, że w momencie, gdy on od czasu do czasu nas sprawdzi z rangem na który mamy powiedzmy 45% to i tak będziemy na tym zarabiać w longrunie! Nie chciałbym szczegółówo w to wchodzić i mieszać w głowach, ale gwarantuje, ze taki push z TT będzie profitowy na tych limitach.

Odpowiedz
Cytat
Kokos14 Autor wątku
Kokos14

Okej, dziękuję, wierzę na słowo :)

Odpowiedz
Cytat