Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Tt Nl2

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
181 Wyświetlenia
eggerpok

Cassava Poker $0.01/$0.02 No Limit Hold'em - 9 players - View hand 1722239
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

UTG+1: $2.06
UTG+2: $1.69
MP1: $1.22
MP2: $1.23
CO: $2.00
BTN: $2.86
SB: $2.19
BB: $1.97
Hero (UTG): $2.00

Pre Flop: ($0.03) Hero is UTG with T :diamond: T :club:
Hero raises to $0.07, 2 folds, MP1 calls $0.07, 2 folds, BTN calls $0.07, 2 folds

Flop: ($0.24) 6 :heart: 6 :club: 9 :heart: (3 players)
Hero bets $0.18, MP1 calls $0.18, BTN calls $0.18

Turn: ($0.78) 7 :spade: (3 players)
Hero checks, MP1 bets $0.02, BTN raises to $0.20, Hero raises to $0.70, MP1 folds, BTN calls $0.50

River: ($2.20) 7 :heart: (2 players)
Hero checks, BTN bets $1.91, Hero calls $1.05 all in

Jest to moja ręka wrzucona do oceny.
Zawsze ciężko mi się gra, jak mam over parę a na stole leżą sparowane karty. Przeciwnika na NL2 trudno znać, a jego All in może oznaczać wszystko.

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
VonBucek2

Witam, pflop prawidłowo, cbet na flopie jest obowiązkowy bo beujesz dla value i ochrony, na turnie nie rozumiem takiej linii ja bym grał bet/fold bo chronie ręke przed flushem i może jakieś 9x tez sprawdzi, ale jak juz zdecydowałes sie zagrać check to po co 3 betujesz po takiej akcji? Wtedy masz easy fold juz na turnie. Przynajmniej tak mi sie wydaje, zobaczymy co powie trener :)

Odpowiedz
Cytat

Jak wyzej na turnie gralbym bet/fold. Po checku na turnie zagralbym jednak call bo zakład nie był duzy. Miales do dołożenia 0,2$ do puli 1$. Gdyby podbił więcej to jednak bym spasował. Na riverze uzupełnia sie flush. Jedyne co mozesz pokonac to jakies dziwne 9x, pocket pare 77-88 i nizsze. Przy shipie przeciwnika to dla mnie to jest fold

Odpowiedz
Cytat
eggerpok Autor wątku
eggerpok

Dzięki za odpowiedzi.

Zdaję sobie sprawę, że mój call riverze był beznadziejny. (Zrobiłem to pewnie dlatego, że była to moja ostatnia ręka w sesji - zamykałem ostatni stół)
Właśnie bardzie interesuje mnie sposób rozegrania na turnie przy takim boardzie.

bet/fold, check/call, check/raise, check/fold

Mój check/raise chyba nie jest taki zły wobec miskich betów, wiele rąk bym takim zagraniem wyrzucił.

Odpowiedz
Cytat
Thorek

Witaj.

Na preflopie grasz prawidłowy open raise i dobrze cbetujesz flop for value i for protection. Na turnie sytuacja specjalnie się nie zmienia i nadal powinieneś kontynuować agresję betując for value i for protection. Check to kiepski pomysł, a tym bardziej check/raise.

Mój check/raise chyba nie jest taki zły wobec miskich betów, wiele rąk bym takim zagraniem wyrzucił.

Pytanie, jakie ręce chcesz wyrzucić tym check/raise? Czy wyrzucisz tripsa szóstek, czy fulla? Oczywiście, że nie. Wyrzucisz co najwyżej 88, 9x czy flush drawa, a to są ręce, które bijesz, więc po co je wyrzucać? Ty chcesz ciągnąć value od gorszych rąk. Bet/fold turn. River to overplay.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat