Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] TT Nl2

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
208 Wyświetlenia
mlodyszyna

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$2:///////;CO$1,93:37/19/14/1,4/57/20/-/25;[/tg]
0,01/0,02 No-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.90 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is SB with T♥, T♣
5 folds, CO raises to $0,06, BU folds, Hero raises to $0,20, BB folds, CO calls $0,14.

Flop: ($0,42) 6♠, 4♠, 2♥ (2 players)
Hero bets $0,2, CO calls $0,20.

Turn: ($0,82) K♦ (2 players)
Hero bets $0,39, CO folds.

Final Pot: $1,21

No i tym razem znowu sprawdzony c-bet blef. Ale nie mogłem się powstrzymać żeby nie reprezentowć tego Asa.
Jak powinna wyglądać moja gra w tej sytuacji?
Pozdrawiam

3 odpowiedzi

Poprawnie cbet w wysokości co najmniej 10bb. Zauważ że na tym sparowany boardzie który jest niski w dodatku jesteś bardzo często faworytem, biją CIę tylko JJ i QQ (wygląda na TAGA więc KK i AA będzie tu 4betował) ja bym tutaj się jednak obawiał FD dlatego betuje tutaj 0,3 0,35 coś w tych granichach.

Turn spada niedobra karta dla Ciebie bo o ile on tu nie ma JJ/QQ to bardzo możliwe że ma jakieś Kx jednak cbet turn wydaje się być poprawny, nie chcemy dawać mu darmowego rivera. Jak dla mnie bet turn spoko. Tylko większy cbet flop ;)

Thorek

Witaj.

3-bet preflop jest tutaj niepotrzebny. Gościu nie jest maniakiem, a my nie mamy żadnych informacji na temat jego gry postflop. Zamieniasz fajną rękę w blef, bo ja nie widzę tutaj 3-betu for value. Cbetujemy w zakresie 2/3 - 3/4 puli, więc bet poniżej połowy puli jest tutaj mega słaby. Poza tym niespecjalnie widzę sens stawiania go przy takim boardzie, bo mega szeroko dostajemy tutaj call, a ty nie masz readów o jego grze postflop i zachowaniu do cbetów. Turn spada scare card, więc tutaj już bet zasadny, aczkolwiek znowu za nisko betujesz. Zdecydowanie za mocno zagrałeś tę rękę.

Pozdrawiam.

mlodyszyna Autor wątku
mlodyszyna

Dziękuje, pomocna dla mnie analiza.
Pozdrawiam