Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

TT nl100 regular

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
192 Wyświetlenia
Woocash

T :club: T :diamond: nl100

Poker Stars $0.50/$1 No Limit Hold'em - 8 players - View hand 2656525
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BB: $138.60
UTG: $100.00
UTG+1: $177.20
MP1: $141.66
MP2: $44.74
Hero (CO): $100.00
BTN: $114.15
SB: $100.00

Pre Flop: ($1.50) Hero is CO with T :club: T :diamond:
4 folds, Hero raises to $2.50, BTN raises to $8.23, 2 folds, Hero calls $5.73

Flop: ($17.96) 5 :diamond: 9 :diamond: 6 :club: (2 players)
Hero checks, BTN bets $11.49, Hero calls $11.49

Turn: ($40.94) 7 :diamond: (2 players)
Hero checks, BTN checks

River: ($40.94) 9 :heart: (2 players)
Hero ????

vs reg 16/13

Pre: Otwieram TT, dostaje 3beta od goscia który trochę mnie już tam próbował 3betować. Jego 3bet SB vs BTN to 16.4% więc imo jest to easy call.
Flop: Spada flop z FD, na którym mam minimalna overpare. Gram x, gość uderza przy cbecie 55% w 3bet potach. Calluje.
Turn: Spada kolejny diamond. Gram check, ale nie do końca wiem co gram w odpowiedzi na kolejne uderzenie. Słaba karta dla mnie i pewnie jest to muck. Ziomek za mną robi x/b
River: Co gracie? Check czy leadujemy? Jak tak rozkminiam to check jest chyba lepszyt bo leadem wyrzucimy pewnie tylko i wylacznie JJ a QQ+ powinno nas callować, flushe wbijają nam raisa. Tak to po checku moze on x/b z jakims gownem AQ/AK, cokolwiek.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
chemikLO

IMO betem na river masz akceptowalne fold equity, bo on nie powinien mieć tak granego flusza.
Co on może widzieć na turnie, mając flusza: Niby stół jest scary i on barrelując ten turn by straszył wszystkie ręce, to nie zapominajmy, że Ty jako caller też możesz ten stół dobrze trafiać i kisić seciora/hitnąć 98/88/87s, bo ludzie to czasem callują do 3betu.

W pewnym sensie gość jest capped, bo nie wiem czy na NL100 coś się zmienia, ale z tego co widzę na NL50, to ludzie nie 3betują parek poniżej TT/99, więc o fulle też się nie ma co martwić. Wydaje mi się także, że jak on tu ma QQ, to wcale nie ma calla, a na pewno nie easy calla. Ja to widzę tak, że z overparek to by callowało może AA i to z karem, blokującym Ci flusze. Także bet za 3/5 jak dla mnie.

Odpowiedz
Cytat
wma21

Cześć

Do T zagrane ok. Na R ja jednak gram przez x/f. Nie spodziewam się u niego bluffu na R bo taką linią się po prostu nie bluffuje i jeśli chciałby grac bluff to lepiej żeby betował T. Ty callując F OOP i grając pasywnie na T i R wyglądasz na SD value (średnie SD value) i biorąc pod uwagę to, że jego linia będzie wyglądała słabo (na bluff) to ty nie będziesz chciał zbyt chętnie odpuszczać dlatego aż tak bardzo bluffów na R z jego strony się nie obawiam. Grając x najczęściej dostaniesz xb od słabszych rąk dlatego jest to linia w porządku. Co do betu na R to grając go zamieniłbyś rękę w bluff (tylko po to byś go zagrywał) i tu pytanie ile lepszych rąk on może tu wyrzucić? Ten jego WTSD nie jest wcale taki mały więc może być ciężko z wyrzuceniem tu QQ+.

Odpowiedz
Cytat
lastusermw

Ja tu również wolę betować river. Checkiem nic nie osiągniesz i musisz foldować na bet, a tak to masz szansę wyrzucić JJ+, nie sądzę żeby nas callował na takim boardzie z jakąkolwiek OP, może z A♦::Ax: w co wątpię.
Wydaje mi się, że z 8x by kontynuował na turnie, flushów nie ma, PP poniżej JJ tam również nie widzę. Jedyne nutsy jakie może tam mieć to jakieś 97s ,96s, 95s o ile ma te ręce w 3becie.

Odpowiedz
Cytat