Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] TT nl10

12 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
314 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]BB$3.65:///////;UTG1$24.47:///////;UTG2$10.00:///////;MP1$10.00:///////;MP2$12.44:///////;MP3 (Hero)$14.71:///////;CO$5.91:///////;BU$9.60:///////;SB$10.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with T:h, T:d.
3 folds, MP2 raises to $0.40, Hero calls $0.40, 4 folds, 3 folds, 2 folds, BB folds.

Flop: ($0.95) 7:h, J:s, T:c (2 players)
MP2 bets $0.60, Hero calls $0.60.

Turn: ($2.15) 8:d (2 players)
MP2 bets $1.10, Hero calls $1.10.

River: ($4.35) 4:c (2 players)
MP2 bets $2.30, Hero folds, MP2 gets uncalled bet back.

Final Pot: $4.35.

Odpuściłem bo sam niewiedziałem czy jestem nadal z przodu czy już nie. Na river wyglądało mi to na value bet. Przeciwnik 12/9, ogranięty gracz.

11 odpowiedzi
solmyr9

Dlaczego nie przebiłeś go? Na flopie jeszcze mogłeś go sprawdzić ale na turnie gdy spada karta, której nie chcesz tu zobaczyć powinien być raise/broke! Gracz jest na MP2 więc niewiele jest rąk w jego zasięgu, które Cię biją. Jeśli już zagrałeś tak jak zagrałeś na turnie, to przy tym zagraniu w mniej więcej 1/2 puli zdecydowałbym się na call na riverze.

rusher88

Napisane przez solmyr9
Dlaczego nie przebiłeś go? Na flopie jeszcze mogłeś go sprawdzić ale na turnie gdy spada karta, której nie chcesz tu zobaczyć powinien być raise/broke! Gracz jest na MP2 więc niewiele jest rąk w jego zasięgu, które Cię biją. Jeśli już zagrałeś tak jak zagrałeś na turnie, to przy tym zagraniu w mniej więcej 1/2 puli zdecydowałbym się na call na riverze.

Hey!

Kompletnie nie tak! :) To jest zupelnie zla linia. Na turnie nie mozxemy sobie pozwolic na broke, bo dostaniemy tam stacka ... a raczej przegramy tam stacka tylko do lepszej reki! Slabsze sie tu po prostu zrzucaja i nie daja nam value!

Raise na flopie to tutaj obowiazek, bo sa karty, ktore moga nas zlamac + zabic nam akcje ( jak np. ta na turnie ). To tutaj powinnismy grac raise/broke... _NIGDY NA TAKIM TURNIE_.

siweq86

rusher, a nie lepiej byłoby tu zagrać:
flop call
turn call
river broke

Przeciwnik to 12/9. Jedyne ręce, które są w jego range i które nas biją to 99 i JJ. Nie widzę u takiego gościa podbijania sc z MP3, więc ciężko raczej u niego o strita, a za to pozostaje mnóstwo overpar (i niższych setów) które mogą nawet sprawdzić nasz push na riverze. Poza tym jego bety w połowę puli są nieprzekonujące.

asob

broke jest tylko na flopie! Czy Twoim zdaniem ogarniety gracz bedzie gral na takim stole bet/bet/bet z overpara albo setem?

bundyrox

Jeśli miałby tą overparę to chętniej wrzuciłby stacka na flopie niż na riverze bo po drodze na turnie spada bardzo nieprzyjemna karta. IMO nie ma tutaj sensu kombinować ze slowplayowaniem bo stół jest bardzo nieprzyjemny. Jak wrzucać stacka to tylko na flopie a do turna z setem najchętniej bym nie dopuścił.

edit: kolega wyżej mnie już wyprzedził :P

siweq86

Nie wiem co ma oznaczać ogarnięty gracz, nasz hero niewiele o nim napisał, a samo 12/9 mówi nam tylko tyle, że bliżej mu do TAGa niż do LAGa, więc nie widzę w jego range 9-ki. Na tych limitach overpary są bardzo przeceniane. Stół jest bardzo scary i przeciwnik może grać bet/fold. Zresztą nie mówię, że trzeba grać broke na riverze tylko, że ja bym tak zagrał, bo sprawdzi nas moim skromnym zdaniem więcej rąk, które bijemy niż które biją nas, również dobrze można grać calldown. Powiedz jaki range go obstawiasz, bo jak dla mnie to:

Equity Wygrana Remis Zagubiona Ręka
Gracz 1: 25,557% 23,330% 4,453% 72,217% JJ+, 99-77, KQs, KQo
Gracz 2: 74,443% 72,217% 4,453% 23,330% ThTd

a z rąk, które nas sprawdzą:

Przyjmijmy nawet, że villian nie zestackuje się tutaj z overparą:

Equity Wygrana Remis Zagubiona Ręka
Gracz 1: 51,364% 47,727% 7,273% 45,000% JJ, 99-77
Gracz 2: 48,636% 45,000% 7,273% 47,727% ThTd

siweq86

A jak ma wrzucić stacka na flopie skoro dostaje call od hero. Na turnie spada scary card a villian wyraźnie zwalnia. On nie ma tu żadnej 9-ki!!! :D :D:D

bundyrox

Ja tutaj mówię że Hero powinien wrzucić stacka już na flopie a villain mając overparę to jest maksymalnie cbet flop, bet/fold turn, check/fold river.

asob

Broke na flopie to byl skrot myslowy. Zeby doprowadzic do broke'a, trzeba najpierw raise'owac. Na turnie i riverze nie ma mowy o zadnych range'ach. Jakakolwiek agresja izoluje nas na sprawdzenie z dziewiatka.

rusher88

Napisane przez asob
Broke na flopie to byl skrot myslowy. Zeby doprowadzic do broke'a, trzeba najpierw raise'owac. Na turnie i riverze nie ma mowy o zadnych range'ach. Jakakolwiek agresja izoluje nas na sprawdzenie z dziewiatka.

Dokladnie, a jesli on nie ma w range 9X to spasuje na nasz raise. Broke na flopie daje nam tu max value od jego over par po prostu + chroni nasz reke przed gutshotami, OESD i kazdym innym mozliwym dobraniem ( A, K, Q na turn, ktore dadza mu wyzszego seta ).

Ale pomijajac to, ja chce grac stackoff flop, for max value, a nie dla tego ze sie boje 8 na turnie. Ta 8 zabija _NAM_ akcje, tak samo jak 9.

siweq86

ale przed czym mamy się bronić na flopie? Przed gutshotem? Jeżeli villian miał 89 to i tak przegrywaliśmy, więc wydaje mi się to dobry flop do slowplayu. Oczywiście zawsze można grać reraise na flopie i próbować zrzucać go z overpary, ale nie wiem po co. Tym bronieniem się przed wyższym setem to mnie już totalnie zaskoczyliście :) Myślałem, że tą opcję można uznać za badbeata, reload i jadom radom.

Ale dobra skoro rusher tak mówi to poddaje się :P

Pozdro