Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] TT Nl10

7 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
170 Wyświetlenia
Turekk
PokerStrategist

Everest No-Limit Hold'em, $0.10 BB (6 handed) - Everest Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Button ($11.09)
Hero (SB) ($9.95)
BB ($9.55)
UTG ($47.69)
MP ($10.93)
CO ($12.35)

Preflop: Hero is SB with 10, 10
2 folds, CO bets $0.35, 1 fold, Hero raises to $1.15, 1 fold, CO calls $0.80

Flop: ($2.40) 4, 2, 9 (2 players)
Hero bets $1.55, CO calls $1.55

Turn: ($5.50) 5 (2 players)
Hero checks, CO bets $3, Hero folds

Total pot: $5.50 | Rake: $0.36

staty CO 21/18/1.4 po 87 rękach, bez jakis readow

Zrobilem 3beta na preflopie, ale bez pomysłu na to jak rozegrac kiedy on zcalluje ;/

Flop spada niski, mysle jego zasięg callowanie 3beta z CO jest dość szeroki i cbetem wyrzuce większość rąk.

Turn 5d jest blankiem, ale robiąc second barrel wrzucam ponad połowe stacka. Jeżeli ma draw to pewnie przeczeka, ale betuje a ja nie mam pojecia gdzie jestem i dlatego daje fold.

Nadal za bardzo nie wiem jak prawidlowo rozegrac tą rękę ;/

6 odpowiedzi
muckinfella
PokerStrategist

Na tego typu gracza bedac oop nie musisz 3b jesli nie masz pomyslu na gre postflop + TT jest za mocna ręka, zeby chciec fold od razu. Zakladajac ze on jest ogarniety, bedziesz czesto w ciezkim spotcie bo on przynajmniej troche wykorzysta swoja pozycje peelujac Cie na wielu flopach 'stosunkowo' light (to jest 10nl) i bedziesz mial dylemat na turnie/riverze.

As played, nie mam tu nic przeciwko ch/shove turn o ile on jest w stanie peelowac flop stosunkowo light z oversami albo 55-88. Rzadko kiedy bedzie mial JJ+ po takiej akcji pre, masz sporo FE zeby wygrac pule od razu na turnie + when called, wciaz mozesz miec lepsza reke od jego w/w range. Bardzo czesto najlepsza opcja bez readow jest ch/fold, ale moim zdaniem ta linia jest zbyt weak. Jakbys tutaj zagral z QQ?

Turekk Autor wątku
Turekk
PokerStrategist

hmm gosciu ma af=1.4, jezeli byłby bardziej agresywny to zgadzam sie ze check/shove turn jest dobrym pomysłem, a tak to ciezko wyczuć, przydały by się jakieś ready ;p

z QQ grałbym bet/bet/bet na takim boardzie

Zakładam, że z KK+ zrobiłby 4bet albo ai na preflopie.

Na flopie dostane value od TT,JJ, AKs,AQs,AJs których pewnie na jednego cbeta nie zrzuci.

Turn grałbym second barrel z tych samych powodow co na flopie, nie chce dawac darmowej karty drawom.

moim zdaniem jesli z QQ grałbyś bet bet bet to, odpuszczenie tego z TT jest moim zdaniem bez sensu- no bo tak na dobra sprawę JJ duzo tutaj nie zmieniają (no chyba ze zakladamy ze w pokerze sie nie blefuje)Ponadto zakładając ze gracz jest ogarnięty, to możne zrobić floating i tak właśnie zagrać, dla mnie to jest push albo fold nawet z QQ.

Turekk Autor wątku
Turekk
PokerStrategist

wiem, powinienem pomyslec wczesniej jak chce to zagrac i jezeli robie cbeta na flopie to na blank turnie kontynuuje agresje.

btw Rekin jak tam sobie radzisz na nl10?

wiesz ostatnio mialem super sesje 60$ zgarnalem jednego dnia i myslalem ze odkrylem kopalnie zlota, potem wszystko przerąbalem, co skłoniło mnie do przeanalizowania wszystkich zagran fishow i ostatnio mam wrażenie, ze moja gra zaczyna być EV+ :D. A tak wogole ty czytasz czasami czata bo próbowałem zagaić rozmowę jak przy jednym stoliku byliśmy

Turekk Autor wątku
Turekk
PokerStrategist

Gram 6 stolików może to nie dużo, ale na chat już nie mam czasu ;p, po prostu nie zwracam uwagi.

To dobrze jak ev+ _cool:

Ja probowałem robić shoty na nl25 ale , strasznie im rivery siadały, od początku stycznia jestem -195$ poniżej expected allin value, mój bankroll tego nie wytrzymał i musiałem wrócić na nl10.